زاكانی: یک بدهکار 3 هزار میلیاردی را از کشور فراری دادند!

0

گروه اقتصادی: علیرضا زاکانی، نماینده سابق مجلس، خبر داده كه رسول دانیال‌زاده که نام او در پرونده حسین فریدون و اکبر طبری مطرح شده بود، با وجود اتهام «فساد اقتصادی سه هزار میلیارد تومانی فراری داده شده» است!

به گزارش خبرگزاری فارس، مراسم افتتاحیه اولین دوره تخصصی مبارزه با مفاسد اقتصادی به همت قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی و با حضور 120 نفر از علاقه‌مندان به مشارکت در طرح مبارزه با مفاسد اقتصادی که 70 نفر از آنها از شهرستان‌ها و 50 نفر از تهران حاضر شده بودند که اکثر آنها افراد تحصیل‌کرده و یا دانشجویان علاقه‌مند به مبارزه با مفاسد اقتصادی بودند، برگزار شد. در این مراسم علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس و از افراد فعال در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی و افشای فسادهای کلان اقتصادی به سخنرانی پرداخت.
همچنین بهادری رئیس مرکز کارشناسان، وکلا و مشاوران قوه قضائیه در این مراسم گفت: در حالی که مسؤولان حراست در دستگاه اجرایی وظیفه مقابله با مفاسد را دارند، اما اکثر این حراست‌ها توسط خود مدیران دستگاه‌ها انتخاب می‌شوند. وی همچنین پیشنهاد کرد: با توجه به اینکه جامعه وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری کشور از افراد نخبه هستند و این افراد مفاسد اقتصادی و گلوگاه‌های فساد را به خوبی می‌شناسند، از این افراد برای افشای مفاسد اقتصادی و مقابله با آن باید استفاده کرد.
مبارزه با فساد دغدغه عمومی شده
علیرضا زاکانی نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: خوشبختانه دغدغه مبارزه با فساد از حوزه فردی عبور کرده و به یک دغدغه و مطالبه عمومی تبدیل شده است و این یک جهاد بزرگی است که در این دوره سخت نیاز به اصلاحات اساسی و جدی دارد.
سه ضلع قدرت پرستی، ثروت پرستی و بیگانه پرستی عامل فساد
وی افزود: امروز انقلاب اسلامی در افق بلند در سطح منطقه‌ای و جهانی حرکت می‌کند، اما جمهوری اسلامی از آسیب‌ها و معایبی مانند مفاسد اقتصادی رنج می‌برد و موانع جدی در این زمینه وجود دارد که اگر کمی دقت شود به مافیای پنهان می‌رسیم که سه ضلع قدرت‌پرستی، ثروت‌پرستی و بیگانه‌پرستی برمی‌خوریم. نماینده سابق مجلس همچنین گفت: پیوستگی قدرت و ثروت پیوندی ایجاد می‌کند که طمع بیگانگان را بیشتر می‌کند، در بحث ثروت‌پرستی گرچه ما مخالف تولید ثروت نیستیم و کارآفرینان و کارگرانی که به تولید ثروت ملی می‌پردازند دست‌شان را می‌بوسیم، اما مراد از ثروت‌پرستی ناظر به ثروت‌اندوزی عده‌ای است که با ثروت‌های باد آورده و از جیب ملت انبان خود را پر می‌کنند کار داریم.
* عده‌ای گویند اگر 10 درصد منابع هم میل شد ایراد ندارد تا از حیفها جلوگیری شود
به گفته زاکانی، برخی از افراد در جامعه فساد را بد نمی‌بینند و معتقدند مقداری میل کردن بیت‌المال را برای جلوگیری از حیف‌ها و فرصت‌ها می‌دانند و برخی از تکنوکرات‌ها می‌گویند اگر  10 درصد هم از منابع میل شد، اما چون جلوی حیف‌ها و فرصت‌ها گرفته می‌شود ایراد ندارد و عده‌ای هم می‌گویند فساد مانند گریس در داخل موتور می‌ماند که چرخ‌های اقتصادی را به حرکت در می‌آورد و باید چشم به روی فساد ببندیم و الکی گیر ندهیم، اما در نظام اسلامی کوچک‌ترین فساد هم قابل پذیرش نیست.
* عده‌ای به بهانه خروج سرمایه از کشور مایل به برخورد با فساد نیستند
وی گفت: عده‌ای می‌گفتند فساد به دو بخش کبیر و اکبر تقسیم می‌شود و حتی یکی از رؤسای قوا در جلسه غیرعلنی مجلس می‌گفت چرا این قدر دنبال فساد در داخل کشور هستید. فساد این افراد بزرگ است اما بزرگ‌ترین فساد این است که اگر با این‌ها برخورد شود ناراحت می‌شوند و سرمایه‌هایشان را از کشور بیرون می‌برند.
کوچک ترین فساد هم ضرر دارد
رئیس مجلس در جلسه غیرعلنی می‌گفت این قدر گریبان چاک نکن اگر با دزد برخورد شود خروج پول از کشور صورت می‌گیرد که این فساد اکبر است در حالی که ما می‌گوییم از نظر اسلام اقل (کمترین) فساد هم برای کشور ضرر دارد. بنابر این نباید فساد حداقلی هم باشد. زاکانی فساد را به بیماری تشبیه کرد که مثلاً برخی از جرم‌ها به صورت طبیعی در بدن وجود دارد، اما وقتی یک بیماری غلبه می‌کند، مثلا با شیمی‌درمانی بدن ضعیف می‌شود، دهان بیمار برفک می‌زند چون ضعیف شده در حالی که این جرم‌ها از قبل بوده و خود سیستم بدن با آن مقابله می‌کرد بنابر این اگر در مورد فساد هم بگوییم فساد کم خوب است یا خود فرد فاسد است و یا اینکه اطرافیان کلاه سرش گذاشته‌اند.
راه‌اندازی مانور اشرافیگری توسط عده‌ای در کشور
نماینده سابق مجلس فساد را دارای لایه‌بندی دانست و گفت: چندی پیش در نامه‌ای به آقای رئیسی گفتم 4 لایه فساد وجود دارد که یکی لایه اقتصادی، لایه فرهنگی و رسانه‌ای که مانور اشرافی‌گری در کشور راه‌اندازی می‌کنند همچنین لایه سیاسی که مسؤولان کشور را درگیر می‌کند و لایه امنیتی ـ قضایی که تا پشت افراد مفسد نباشند، آنها نمی‌توانند فساد کنند.
برخی می‌خواهند مسائل فرعی را جای اصلی جا بزنند
زاکانی در توضیح گفت: عده‌ای مانور اشرافی‌گری راه‌اندازی می‌کنند و رسانه‌های همسو افکار عمومی را جهت‌دهی می‌کنند و افکار عمومی دچار کرختی می‌شوند و یا اینکه مسائل اصلی و فرعی را  جایشان عوض می‌کنند و سراغ عناصر فرعی می‌روند و عنصر فاسد را به غلط خادم جلوه می‌دهند.
وی همچنین گفت:‌در دو دهه که با مفاسد اقتصادی درگیر هستیم می‌بینیم هر جا فساد می‌شود باید دقت کنیم چه کسی پشت سر او قرار دارد در مورد لایه امنیتی ـ قضایی هم تا کسی پشتیبان فرد فاسد نباشد، مگر می‌شود یک بانکی چنین وضعی مانند بانک‌های سرمایه، پارسیان و گردشگری داشته باشد.
* شگرد مفسدان برای گران انداختن اموال ارزان به بانک
زاکانی در ادامه گفت: بانک گردشگری شرکت‌های زیرمجموعه ایجاد کرده و مثلاً یک اموالی را خریده که قیمت واقعی آن 500 هزار تومان است اما بانک گردشگری این ملک را می‌خرید و شرکت اول به شرکت دوم و سپس به شرکت سوم می‌فروخت و قیمت را بالا می‌بردند و مثلاً 2 میلیون تومان می‌فروختند که این یک و نیم میلیون تومان سود از جیب مردم برداشت می‌شد و به جیب مفسدان واریز می‌شد یا در بانک سرمایه چاله‌ای کنده می‌شد و آن را به قیمت یک برج 22 طبقه برآورد می‌کردند و از جیب مردم می‌پرداختند و اثری که داشت سفته‌بازی را در جامعه رایج می‌کرد.
* مفسدان همدیگر را پیدا می‌کنند
زاکانی با طرح این پرسش که برای مبارزه با فساد با از کجا آغاز کرد، گفت: اگر بخواهیم مبارزه اثر داشته باشد باید بدانیم وضع فساد در کشور ما چگونه است، در علم پزشکی گاهی یک بیماری در جامعه تک‌گیر است یعنی مثلاً یک تا 10 نفر درگیر بیماری می‌شوند، اما اگر همین بیماری طغیان کند یک بخش وسیعی را درگیر می‌کند که می‌شود اپیدمی و اگر باز هم بی‌دقتی شود یک دفعه کل جامعه دچار می‌شوند که در آن صورت پاندمیک یا همه‌گیر و فراگیر می‌شود. فساد هم این گونه است. فساد در کشور در چند مرحله است که فساد تک‌گیر همیشه بوده و هست، ولی باید شفافیت ایجاد کرد که فساد به حداقل برسد در جامعه آدم‌های فاسد همدیگر را پیدا می‌کنند آن یکی در مجلس دیگری در قوه قضائیه و یکی دیگر در دولت است که این‌ها همدیگر را پیدا می‌کنند و به هم سرویس می‌دهند.
به گفته زاکانی، مثلا نقش طبری و دانیال‌زاده چه بود، یکی از قوه قضائیه و یکی از دولت بود که به هم سرویس می‌دهند. مثلا یک شرکت فولادی را به دانیال‌زاده می‌دادند و او می‌گفت 5 هزار کارگر دارم بنابر این به او پول می‌دادند و به جای اینکه صرف فولاد و یا کارگران کند، در فرمانیه تهران برج می‌ساخت و برج به طبری می‌دادند. الان دو برج فرمانیه دست کیست؟ و از آن طرف طبری هم به او سرویس می‌داد.
نماینده سابق مجلس همچنین با اعلام این خبر که دانیال‌زاده با اتهام 3 میلیارد تومان بدهی از کشور فرار کرد، گفت:‌در واقع او را فراری دادند و عناصر فاسد دست به دست هم دادند و شبکه درست کردند و این شبکه همه‌گیر شده است الان در جامعه صحبت از فساد چند هزار میلیاردی مثل فساد 500 میلیاردی، هزار میلیاردی، 2 هزار میلیاردی، 3 هزار میلیاردی و حتی 9 هزار میلیارد تومانی مطرح است.
*آدم‌های زالو صفت به یکدیگر سرویس می‌دهند
وی گفت: آدم‌های زالو صفت به یکدیگر سرویس می‌دهند و این فساد را اپیدمی کرده و ما باید برای برخورد با فساد در 4 سطح مبارزه کنیم. وی در ادامه گفت: گاهی خود سیستم حاکمیت به تولید فساد کمک می‌کند و فساد برای آن سیستم ممدوح است چون بقای خود را در فساد می‌بیند در اینجا فساد سیستمی رخ داده است و سطح 5 فساد این است که آنقدر فساد زیاد می‌شود که قارون‌هایی در جامعه پیدا شده‌اند و عوامل فرهنگی‌شان توانسته است این پدیده قارون صفتی را غلبه بدهد و عده‌ای قارون می‌شوند، عده‌ای که ندارند بدشان از آن نمی‌آید که در اینجا خداوند وعده عذاب داده است.
زاکانی با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی فساد تا سطح چهارم بود و هم شاه و اشرف و دربار تولید فساد می‌کردند و بقای آنها در فساد بود و اسناد زیادی به نام رضاشاه ملعون وجود دارد و این‌ها اموال مردم را می‌گرفتند و در قراردادها خیانت می‌کردند و فساد سر به فلک می‌کشید که در آن زمان فساد سیستمی بود.
زاکانی با اشاره به فساد سیستمی در قبل از انقلاب گفت: اما آن موقع فساد همه‌گیر نشده بود و مردم از فساد بدشان می‌آمد و همراه نشدند و یکی از زمینه‌هایی که باعث انقلاب شد، این بود که مردم از فساد بیزار بودند. به گفته وی، بعد از انقلاب ابتدا فساد تک‌گیر بود در دهه 70 رشد کرد،  دهه 80 و 90 اپیدمی شد و شبکه فساد زیاد شد، اما در نظام اسلامی امکان ندارد فساد سیستمی شود چونکه نظام اسلامی بر پایه اسلام است که حداقل فساد را هم نمی‌پذیرد و زمانی که ولی فقیه در رأس حکومت است که از علم و ایمان برخوردار است و در بدنه حاکمیت هم عناصر فسادستیز زیاد هستند و جامعه از فساد بدشان می‌آید و اگر یک موقع گفته‌ایم فساد سیستمی است مراد ما فساد شبکه‌ای بود در حالی که در نظام اسلامی امکان فساد سیستمی وجود ندارد. وی تأکید کرد: امروز جامعه یک پیکره سالمی دارد که در برخی نقاط دچار بیماری شده در حالی که در گذشته فساد یک پیکره بود که بیماری تولید می‌کرد.
زاکانی در پاسخ به این پرسش که چگونه باید با فساد برخورد شود،‌گفت: نکته چهارم در مبارزه با فساد این است که هم کار ایجابی و هم کار سلبی انجام دهیم، بالاترین کار ایجابی این است که جامعه را رشد دهیم، سطح عقلانیت بالا برود و آن موقع جامعه مصون می‌شود شایسته‌سالاری را رشد دهیم.
وی گفت: در پزشکی اگر جرم نرمال در دهان باشد خود بدن آن را کنترل می‌کند اما وقتی شرایط به سمتی رفت که زمینه فساد ایجاد شد، آن هم طغیان می‌کند بنابر این باید زمینه فساد را ریشه‌کن کنیم.
به گفته زاکانی، برخی از فسادها نتیجه نداری افراد است که فقر از یک در بیاید ایمان از پنجره می‌رود و وقتی ایمان نباشد هر کاری انجام می‌دهند البته این‌ها فساد دانه درشت‌ها نیست، سیستم نظارت با ایجاد شفافیت و تقویت رسانه‌ها باعث می‌شود امکان فساد را به حداقل کاهش دهیم.
به گفته این نماینده سابق در مقابل کار سلبی این است که با فساد برخورد شود  و دو گونه برخورد است برخی علاقه دارند آنقدر سطح برخورد را پایین بیاوریم که سیستم فلج شود و نتواند برخورد کند.
به گفته وی، در مجلس هفتم ناظر به یک شرکت لبنی بود که فرد مسؤول آن شرکت کالایی را وارد کشور کرده بود و قاچاق گسترده انجام داده بود و آن محصول تاریخ گذشته بود که در نهایت برای قاچاق آن کالا یک جریمه‌ای نوشته بودند و این جریمه به خاطر شکایت وزارت اطلاعات بود که گمرک به وسیله آقای کرباسیان پرونده را به دادگاه ارجاع داده بود و در دادگاه محکوم شده بودند اما بعد که انتخابات مجلس انجام شد نظر وزارت اطلاعات عوض شد و نامه اول خود را پس گرفت و در سال 83 به بعد این پرونده رها شد و فرد خاطی از جریمه نجات پیدا کرد در حالی که اگر آن جریمه از آن شرکت لبنی گرفته می‌شد کل جریمه‌های 6 ماه اول سال 84 به اندازه یک چهارم جریمه آن شرکت می‌شد مثلاً جریمه قاچاق ته‌لنجی که دریافت شده بود یک دوم جریمه قاچاق آن شرکت لبنی بود و وقتی از وزیر اطلاعات آن وقت پرسیدم او گفت این شرکت مربوط به یکی از افراد جناح شماست و من گفتم حتی اگر فرد فاسد از جناح ما باشد ما از خود شروع می‌کنیم و با آن مبارزه می‌کنیم اما همان پرونده 6 ماه طول کشید و سوال من از وزیر اطلاعات به صحن مجلس کشیده شد در حالی که از سال 63 تا آن موقع یعنی 20 سال هیچکس وزیر اطلاعات را به صحن مجلس نکشیده بود.
به گفته زاکانی وقتی پیگیر سوال از وزیر اطلاعات بودم عده‌ای می‌گفتند این کار زشت است و هیبت وزارت اطلاعات زیر سوال می‌رود من دو بار با وزیر جلسه داشتم و او گفت کسی که خطا کرده معاون من است.
زاکانی همچنین گفت: دیروز سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد حسین فریدون به 5 سال زندان محکوم شده است و این مدت تأیید شده است و اگر این فرد به زندان برود حتی اگر به او خوب رسیدگی کنند همین که این فرد در بیرون آزاد نباشد و امکان آسیب زدن به اقتصاد نداشته باشد به نفع کشور است.
* مقررات‌زدایی برای مبارزه با فساد
زاکانی در ادامه با بیان اینکه 12 هزار قانون و 100 هزار آئین‌نامه در کشور داریم، گفت:‌یک کار جدی مبارزه با فساد، مقررات زدایی است و باید با قوی‌ترین آدم‌های مفسد برخورد شود. کسی که فسادش مسجل است و به قدرت وصل است. اگر با او برخورد شود این درسی خواهد بود که خرده فسادها جمع شود. 
وی همچنین به مصداق دیگری از پرونده‌های فساد اشاره کرد وگفت:‌در دانشگاه آزاد و همچنین دادستان کل تهران در آن زمان که خلاء‌ قانونی در مورد آن و جود دارد ودادستان تهران تنها جایی است که هیچ کس نمی‌تواند با او برخورد کند و من گفتم به این قدرت باید قید بزنید.
* مبارزه با فساد را از قدرتمند‌ترین افراد شروع کردیم
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی به برخی از مفسدان اقتصادی اشاره کرد وگفت: مبارزه با فساد افرادی مانند مرتضوی، فریدون، شبدوست مالامیر و رحیمی که یک موضوع ملی بود و از قدرتمندترین افراد بودند را شروع کردیم و بنابراین مبارزه با فساد نباید ضعیف کشی باشد. البته به این معنا نیست که کسی که فساد خرد انجام داد آزاد باشد اما کسی که در قدرت است باید برجسته شود و علنی فلک زده شود.
* 5 مرحله مبارزه با فساد
زاکانی به 5 مرحله مبارزه با فساد اشاره کرد وگفت: اول باید مستندسازی کنید وگرنه پای خودتان گیر است. ممکن است شما را به سمتی هل دهند و دچار مشکل شوید .بنابراین باید مستند سازی شود و جوانب مختلف را درآورید. اگر هر کسی گفت در فلان جا فساد وجود دارد بگویید سند بیاورید مگر  اینکه طرف بخواهد سر خط بدهد که شما پیگیری کنید. اما به صرف اینکه کسی شایع کرد نباید آن را تکرار کنیم. 
وی گفت:‌ مرحله دوم این است که به خود فرد مراجعه می‌کنم که این اشکالات در شما وجود دارد چه پاسخی دارید. شاید اطلاعات ما ناقص باشد. اگر احساس کنیم آن فرد آدم کارسازی است به او می‌گوییم اما اگر او بخواهد اسناد را از بین ببرد در مسیر دیگری گام برمی‌داریم. 
* ماجرای فساد در خصوصی‌سازی سایپا
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی همچنین به فساد سایپا اشاره کرد و گفت: در زمانی که گردش مالی این شرکت 25 هزار میلیارد تومان بود عده‌ای 4 هزار میلیارد تومان از خود سایپا برداشته و آن را خریده و عذر دولت را در سایپا خواسته بودند و ما جلسه گذاشتیم با آقای پولادگر و کاتوزیان در مجلس هفتم صحبت کردیم. ابتدا از موضع بالا برخورد کردند و گفتند ما پاسخگوی مجلس نیستیم و باید این کار به عنوان الگوی خصوصی سازی مطرح شود. اما وقتی چک‌ها را رو کردیم شل شدند و بعد از ان جلسه گذاشتند بیایید با هم دوست شویم وما تازه همدیگر را پیدا کرده‌ایم.
زاکانی همچنین گفت:سراغ آقای جاسبی در دانشگاه آزاد رفتم. او گفت تو صد و شصت و هفتمین نماینده‌ای هستی که با من صحبت می‌کنی. وقتی به او گفتم موضوع من نه تغییر رئیس دانشگاه و نه تغییر کسی است بلکه اصلاح نظام آموزشی است و با دست خودت آن را اصلاح کن و او گفت من آماده‌ام. گفتم تراز مالی سال گذشته و تراز فرهنگی را برایم بفرست اما دو ماه تاخیر داشت و بعد از آن 12 سوال به نماینده پارلمانی‌اش دادم و بعد از دو سه ماه او پاسخی تهیه کرد و وقتی به مجلس آمد میزی در قسمت غذاخوری برای خود داشت و روشش این بود اگر نماینده‌ای با او کاری داشت به سراغ آن میز می‌رفت اما من نرفتم و خود جاسبی مجبور شد به اتاق من بیاید و گزارش بدهد. اما گزارشش مطالب تکراری و بی‌سر و ته بود. این منجر شد که سراغ تحقیق وتفحص از دانشگاه آزاد برویم و 43 جلد گزارش تهیه کردیم که 13 جلد برای دانشگاه آزاد و بقیه برای نظام آموزش عالی بود. اول این مجلدات را به جاسبی دادم که اگر نظری دارد بگوید. 
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت:‌همچنین 8 صفحه گزارش از آزمون دستیاری پزشکی در سال 82 تهیه کردیم . آن موقع آقای پزشکیان وزیر بهداشت بود و سؤال کردیم معلوم شد سوالات آزمون دستیاری فروش رفته است.
* هزینه‌های مبارزه با فساد
زاکانی با بیان اینکه آن موقع من رزیدنت بودم و هنوز آزمون نهایی را نگذرانده بودم گفت:‌ پرونده من را بردند بلکه یک نکته‌ای گیر بیاورند و به من گفتند این پرونده چند بار درخواست شده است تا بلکه نقط ضعفی پیدا کنند اما چیزی در آن پیدا نکردند. وی همچنین گفت:‌ یک خبرنگار به من زنگ زد که مسئول وقت دفتر معاون اول گفته بود این مبلغ را بگیر و علیه زاکانی پرونده‌ای درست کن. من پول را گرفتم و خوردم اما چیزی به آنها ندادم و بعد از آن در یک روزنامه که در نمایشگاه مطبوعات پخش شد علیه من مطالبی نوشتند که فلانی دو تا تجدیدی داشته در سال 63 و یا به خاطر رفتن به جبهه یک مشروطی دارد. و شروع کرده بودند به فحش دادن علیه من. وی ادامه داد: نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی مرتضوی دادستان وقت 19 صفحه گزارش علیه من تهیه کرده بود و توسط آقای عباسپور برادر خانم جاسبی به حداد عادل رئیس مجلس وقت داده بود و من گفتم ناراحت نیستم چون هیچ مسئله‌ای در زندگی ندارم که مخفی باشد. نه تاکنون به مال و یا ناموس کسی دست زده‌ام و نه مشکل خاصی دارم.
زاکانی همچنین گام سوم مبارزه با فساد را اینگونه عنوان کرد که وقتی مستندات تهیه کردیم باید رسیدگی شود و در گام چهارم این است که این مستندات را به نخبگان کشور ارائه کنیم. مثلا من گزارش دانشگاه آزاد را به آقای توکلی و حسین فدایی ارائه کردم و در گام پنجم این است که مسئله فساد ملی را باید با مردم در میان بگذاریم به شرطی که موضوعش ملی باشد و مبارزه موردی نباشد.
وی همچنین با بیان اینکه ما خلاء‌قانونی نداریم گفت: ما اراده برخورد با فساد می‌خواهیم و این اراده را می‌توانید در کف جامعه ایجاد کنید که مطالبه‌گری کنند. ما مسئولان خوبی داریم اما فساد مانند لکه‌هایی است که بر لباس سفید خودنمایی می‌کند.در حالی که اکثر جاهای لباس تمیز است.
* ممکن است بخشی از بدنه قوه قضائیه به رئیسی برای مبارزه با فساد کمک نکنند
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی همچنین خطاب به رئیسی  رئیس قوه قضائیه گفت:‌اگر سفری به استان می‌روید کارهای خوب قاضی را باید تشویق کنید و اگر کسی تخلف کرد با او برخورد شود و این ملاک و میزان برای قضات می‌شود و الان اگر کسی بخواهد با فساد برخورد کند خلاء قانونی که مانع باشد وجود ندارد.
زاکانی در مورد سامانه اموال مسئولان گفت: این قانون سه سال بر زمین مانده بود اما قوه قضائیه زیر بار اجرای آن رفت و به نظر من حضور آقای رئیسی یک فرصتی است که باید او را کمک کنیم زیرا ممکن است عده‌ای از بدنه قوه با او همکاری نکنند.
* ماست‌بندی که یک پای جوش دادن کرسنت بود
وی گفت: روی دوم مبارزه با فساد اصل 49 قانون اساسی است که باید عملی شود که  از کجا آورده‌ای برای کسانی که تا دیروز ماست بندی یا موکت بافی داشته و دیپلم نداشتند اما در قرارداد کرسنت یک پای جوش قرارداد بودند. فرد در الحاقیه سوم با فردی به نام حمید جعفر تبانی کرده که چه مقدار پول بگیرد و در چه زمانی دیداری باوزیر داشته باشد و اتفاقا مطابق آن وعده دیداری هم انجام شده و یا فلان مورد را از الحاقیه حذف کند و این کار انجام شده و قرارداد در لندن نوشته شده و در قرارداد کرسنت در بخش نفت امضای اصلی وجود دارد اما در بخش گاز امضای از طرف زده‌اند. نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت:‌به گفته مقام معظم رهبری در مبارزه با فساد با اژدهای هفت سر درگیر هستی که باید همه را با هم ببینید نه اینکه با یک سر مشغول شوید و از سایر جاها غفلت کنید. ماحصل مسیر این است که فساد شبکه‌ای باید ریشه‌کن شود، فساد موردی و تک‌گیر هم باید به حداقل برسد. مفسد اقتصادی نباید احساس امنیت کند که این کار دقیق و ظریفی است که به جز لطف خدا میسر نمی‌شود. باید دائما به ائمه اطهار توسل کنیم ومراقبت شود دچار افراط و تفریط نشویم و از طرفی مردم را مایوس نکنیم.
زاکانی گفت: سند جامع بیانیه 8 ماده‌ای مقام معظم رهبری به سران سه قوه در 10 اردیبهشت 1380 سند جامعی است که بن مایه مبارزه با فساد و همچنین پیام آبان ماه 81 به جنبش دانشجویی در تبریز دادند که در این زمینه راهگشاست. ایشان فرموده بودند هر کسی مظنون به این نکات است باید توسط جریان دانشجویی مورد عتاب و خطاب قرار گیرد. جریان گام دوم نیز تبیینی از وضع فعلی است که به جز به دست شما جوانان شدنی نیست و آقا فرمودند اگر اطرافیان من هم فساد داشتند در امان نیستند.

این مطلب چطور بود؟
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.