پاسخ رمضانزاده به ادعای رفیقدوست: سلام!
روز شنبه محسن رفیقدوست، وزیر سپاه در دولت دفاع مقدس در گفتوگو با «آرمان ملی» مدعی شده بود: «اصلاحطلبان دو دسته هستند یعنی اصلاحطلب ولایتی و اصلاحطلب برانداز. من معتقدم افرادی مانند عارف، جهانگیری، عباس آخوندی، زنگنه، حجتی و… اصلاحطلبان ولایی هستند اما این افراد نسبت به سیستم نظرات اصلاحی دارند اما عدهای دیگر در آن سو حضور دارند؛ اصلاحطلب برانداز مانند کسانی که در جریان اعتراضات سال ۸۸ دستگیر شدند و پنج شش سال محکومیت داشتند». او در ادامه به شکایت خود از سخنگوی دولت اصلاحات اشاره کرد و افزود: «من نام رمضانزاده را نبرده بودم اما وی را جزو دسته همان براندازان میدانم. زمانی که من این جمله را گفتم ایشان گفت رفیقدوست بهتر است برود پاسخ آن پورسانتهایی که در معاملات اسلحه گرفته و با صدام شریک است را بدهد که به همین دلیل از او شکایت کردم. البته نمیدانم این پرونده به کجا رسید».
واکنش رمضانزاده به ادعای رفیقدوست
عبدا… رمضانزاده فعال سیاسی اصلاحطلب هم روز گذشته در واکنش به ادعای رفیقدوست نوشت: «محسن رفیقدوست مصاحبه کرده و مرا برانداز نامیده است. پاسخ من به او: سلام!» او همچنین در پاسخ به «آرمان ملی» در خصوص نتیجه شکایت وزیر اسبق سپاه در دولت دفاع مقدس از او به اتهام نشر اکاذیب گفت: «در این پرونده من تبرئه شدم و ایشان به همین دلیل وکیل خود را هم تغییر داد و جز تبرئه نتیجهای عاید او نشد. این که آقای رفیقدوست که در مصاحبه میگوید نمیداند نتیجه دادگاه چه شده، ادعای درستی نیست».
استراتژی همیشگی تکفیر رقیب
این اولین بار نبود که اصولگرایان زبان به تهمت میگشایند و اصلاحطلبان را «برانداز» میخوانند. چندی پیش محمدکاظم انبارلویی، فعال سیاسی اصولگرا و از وابستگان مؤتلفه اسلامی با اشاره به تلاش اصلاحطلبان برای راهاندازی «گفتوگوی ملی در کشور» اظهار کرد: «این روزها اصلاحطلبان پرچم گفتوگوی ملی را در هر کوچه و برزن به اهتزاز درآوردهاند. معلوم نیست با «کی» در مورد «چی» میخواهند گفتوگو کنند؟ طرح این گفتوگو در حالی است که تکلیف خود را با اصلاحطلبان برانداز مشخص نکردهاند. سعید حجاریان از یک طرف با پرچم عرفی کردن قدرت -بخوانید سکولاریزاسیون- به میدان گفتوگوی ملی آمده است. از طرف دیگر تاجزاده با پرچم انتخابات آزاد، آن هم به شرط ورود مارکسیستها به رقابتها، دم از گفتوگوی ملی میزند، از این گفتوگو چه نتیجهای حاصل میشود؟» با این وجود همه اصلاحطلبان بارها و به عناوین مختلف اعلام کردهاند که نسبتی با «براندازی» ندارند. علیرضا علویتبار در این باره معتقد است: «برانداز به معنی دقیق کلمه به گروهی اطلاق میشود که در روش کاملا خشونتآمیز و غیراصلاحطلبانه صحبت میکنند؛ به دنبال تغییرات یکشبه هستند؛ از نهادهای مدنی کمک نمیگیرند و به دنبال رهبری جمعی هم نیستند. به علاوه در هدف به دنبال دگرگون کردن سیستم سیاسی هستند. یعنی مفهوم برانداز به مقدار زیادی با ویژگیهای روش پیوند خورده است نه با ویژگیهای هدف. برانداز بر اساس روش تعریف میشود نه هدف. اگر روشی توام با خشونت بود، تقلیلگرایی در آن داشت و مبتنی بر روشهای تودهوار بود، براندازانه بود. البته براندازها هدفی دارند و آن تغییر سیستم سیاسی است. نمیتوان به کسانی که طرفدار اصلاحات ریشهای و اصلاحات رادیکال و بنیادی هستند، برانداز بگوییم. چون روش آنها روش براندازانه نیست».
وی ادامه میدهد: «همه اصلاحطلبان خواهان تغییراتی در وضعیت جامعه هستند که از وضع موجود خیلی فاصله دارد. اینکه بخواهیم هرکسی را که خواهان تغییر وضع موجود بود، برانداز بنامیم فقط محافظهکاران یا کسانی که میخواهند تغییری صوری ایجاد کنند تا وضعیت موجود را حفظ کنند غیر برانداز هستند». بهزاد نبوی، از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و نایب رئیس مجلس ششم نیز در این خصوص تأکید دارد: «اصلاحطلبی در ذات خود نوعی سازشکاری دارد. دلیل این که اصلاحطلبان رادیکال نبودهاند و برانداز و انقلابی نیستند، این است که نمیخواهند وضع موجود را به هر روش و با هر ابزاری تغییر دهند، بلکه به دنبال آن هستند که آن را با روشهای قانونی و مسالمتآمیز و با حفظ چارچوبها به وضع مطلوب تبدیل کنند». به نظر میرسد نیت برخی از اصولگرایان در «برانداز» خواندن اصلاحطلبان چیزی جز «حذف رقیب» و بیمعنی کردن رقابت انتخابات در کشور نباشد. جریانی که بارها علنا اصل انتخابات را فرع نامیده و مشروعیت ارکان کشور را از انتخابات و رأی مردم نمیداند، تلاش دارد با استفاده از تخریب ناجوانمردانه رقیب، مردم را نسبت به انتخابات دلسرد کند تا با کاهش مشارکت بتواند پیروز انتخابات لقب گیرد.