مشمولان سهام عدالت این خبر را بخوانند!
سخنگوی ستاد راهبردی آزادسازی سهام عدالت از صدور کد بورسی برای همه مشمولان سهام عدالت در کشور خبر داد.
حسین فهیمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ثبت سفارش آنلاین برای سهام عدالت چه مزایایی دارد، اظهار داشت: سفارشی که در کارگزاری گذاشته میشود برای مشتریان و سفارشدهندگان آزادی عملی را ایجاد میکند که تعداد سهام خود را در هر شرکت یا به ازای هر نماد آزادانه و به اختیار خود تعیین و به کارگزار تا سقف ۳۰ درصد ارزش مجموع دارایی خود را سفارشگذاری کند.
سخنگوی ستاد راهبردی آزاد سازی سهام عدالت گفت: این آزادی عمل که هر مشتری با مراجعه به کارگزاری دارد یعنی همانجا میتواند از دارایی خود مطمئن باشد حجم، تعداد و ارزش ریالی دارایی خود را مشاهده کند به هر حال مراجعه به کارگزاریها این مزیتها را دارد.
فهیمی بیان داشت: کسانی که به کارگزاریها دسترسی ندارند و بیشتر با شعبات بانکها مانوس هستند برای ارائه درخواست سفارش یکجای ۳۰ درصد سهام خود همچنان میتوانند به شعب بانکها مراجعه کنند.
چگونگی فروش سهام عدالت
وی ادامه داد: مشمولان برای فروش ۳۰ درصد سهام خود از طریق بانک باید به شعب بانکهایی مراجعه کنند که شماره حساب و شماره شبای خود را در سازمان خصوصی سازی ثبت کردهاند.
سخنگوی ستاد راهبردی آزاد سازی سهام عدالت گفت: افراد برای حفظ و نگهداری دارایی خود (سهام عدالت) لازم نیست هیچ اقدامی انجام دهند.
نکات مهم درباره سهام عدالت
وی افزود: آزاد سازی سهام عدالت به مفهوم عام و گسترده آن یعنی امکان استیفای حقوق همه جانبه سهامداری همانند سایر سهامداران در کشور انجام و مشمولان سهام عدالت قادر خواهند بود تمامی حقوق و منافع مالکانه خود را به عنوان سهامدار اعمال کنند.
فهیمی ادامه داد: البته این به معنای درخواست یا تشویق برای فروش سهام نیست بلکه درخواست این است که دارایی ارزشمند (سهام عدالت) را در سبد دارایی خود نگهداری کنند اما چنانچه مشمولان قصد فروش این سهام را دارند میتوانند با دو روش سفارش یکجای فروش با اعطای اختیار به شبکه بانکی به شعب بانکها مراجعه کنند یا اینکه در دفاتر شرکتهای کارگزاری حضور یابند و به انتخاب خود تا سقف ۳۰ درصد از سهامشان را به فروش برسانند.
سهام عدالت را بفروشیم یا خیر؟
در روزهای اخیر بحث فروش «سهام عدالت» توسط مردم از طریق رسانه های حامی دولت پر رنگ شده است اما کانون شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت در اطلاعیهای اعلام کرد، هر اقدامی که موجبات ترغیب مردم برای فروش مستقیم سهام عدالت باشد، خلاف ابلاغیه مقام معظم رهبری و اقدامی پر ابهام و سوال برانگیز است و به هیچ عنوان نباید مسئولان موجب گمراهی مردم شده و سهامداران تشویق به فروش هیجانی و زیانبار سهام شوند.
رئیس کمیته تخصصی واگذاری سهام عدالت درباره این موضوع گفت: ارزش سبد داراییهای سهام عدالت بیشتر از ارزش روز و مبلغ اعلام شده است و اگر مردم مبادرت به فروش آن کنند سرمایه گرانبهایی را از دست دادهاند.
«سهام عدالت» بر خلاف فضای رسانه ای ایجاد شده، ارزش اقتصادی بالایی برای مردم دارد، تا آنجا که می توانند با آن به عنوان وثیقه وام بگیرند، اما بی اطلاعی مردم از این ارزش و فضای رسانه ای مسموم باعث شده است، بانک هایی که امروز بیشتر بنگاه داری می کنند، مردم را به سمت فروش سهام عدالت شان سوق دهند.
جالب آنجاست که سیاست های تبلیغی بانکها و رسانه های همسوی دولت برخلاف نظر رهبری در مورد سهام عدالت است، چنانچه اگر به حکم صریح «رهبر و مقتدایمان» باید «مردم تشویق به ماندگاری سهام عدالتشان» شوند؛ کمپین تبلیغاتی بانکها و سازمان خصوصی سازی و ترغیب و دعوت از مردم برای مراجعه و ثبت درخواست فروش سهامشان چیست؟!
تشویق مردم برای آنکه در تاریخ 10 تا 13 خرداد برای فروش سهام عدالت شان به بانک ها مراجعه کنند، درحالی که بعد از این تعطیلات نیز بورس و کارگزاری ها همه فعال هستند، خود گواهی برای این سیاست های تبلیغی مشکوک است.
در روزهای اخیر دولت اصرار بر انتخاب روش مستقیم سهامداری دارد، حال آنکه 75 درصد مردم روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند.
نکته قابل توجه در مورد سهام عدالت آن است که مردم اگر روش غیرمستقیم سهامداری در شرکتهای سرمایه گذاری استانی سهام عدالت را انتخاب کنند، معادل ارزش ریالی سهام متناسب هر نفر از 36 شرکت بورسی و 13 شرکت غیر بورسی ، از سهام شرکت سرمایه گذاری استان خود بهره مند می شوند که در صورت معامله در بورس با توجه به عرضه اولیه ای بودن سهام این شرکت از قیمت چند برابری هنگام فروش بهره مند خواهند شد ، و البته در صورت نگهداری سهام از مزایای فراوان آن بهره خواهند برد؛ اما این توضیحات در تلاش بانک ها برای خرید سهام عدالت مردم گفته نمی شود.