علت خواب زیاد در طب سنتی و مضرات خواب زیاد در نوجوانان و زنان
علت خواب زیاد در طب سنتی و مضرات خواب زیاد در نوجوانان و زنان
علت خواب زیاد علت خواب آلودگی در طول روز تمایل به خواب زیاد علت خواب زیاد در طب سنتی علت خواب آلودگی زیاد در طول روز علت خواب آلودگی ناگهانی علت خواب آلودگی بعد از غذا جلوگیری از خواب زیاد و علت چرت زدن زیاد چیست. در ادامه مطلب با ما همراه باشید با علت خواب زیاد در طب سنتی و مضرات خواب زیاد در نوجوانان و زنان.
همیشه دلیل خوابآلوده بودن و خستگی، کمبود خواب یا کار زیاد نیست. دلایل بسیاری وجود دارد که میتواند سبب شود شما همیشه احساس خستگی کنید.مطالعات نشان میدهند افرادی که بیش از حد میخوابند یعنی بیش از 9 ساعت خواب شبانه دارند نسبت به سایر افراد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر دیابت و عارضه چاقی قرار دارند.خواب نیازی طبیعی است و هر انسان روزانه به 6 ساعت خواب مفید نیاز دارد.وقتی خواب از این میزان افزایش یابد انسان به بیماری خواب آلودگی دچار می شود. آمارها نشان می دهند 6/1 درصد از مردم جهان از بیماری خواب رنج می برند و این میزان رو به افزایش است.
4 دلیل خستگی و خواب آلودگی:
عفونت ها:گرچه عفونت ها علایم ظاهری بسیاری دارند اما گاهی ممکن است عفونتی در بدن شما در حال گسترش باشد بدون آن که شما متوجه آن باشید یا پزشک تشخیص داده باشد. مثلا در بیماری مربوط به سیستم ایمنی، عفونت ممکن است خود را به شکل خستگی شدید بروز دهد.آلرژی ها:جالب است بدانید هیستامین و دیگر ترکیب های شیمیایی که بدن برای مقابله با آلرژی ترشح می کند، خواب آور هستند.از سوی دیگر سرفه، عطسه ی ناشی از بوییدن یک گل یا التهاب دستگاه تنفسی به دلیل ورود هاگ ها به درون بینی سبب بی خوابی می شود.
علت خواب زیاد در طب سنتی
کم خونی: اصلی ترین کار گلبول های قرمز رساندن اکسیژن از ریه ها به دیگر ارگان ها است. وقتی فردی دچار کمبود گلبول قرمز می شود یا اختلالی در عملکرد گلبول ها پیش می آید فرد دچار کم خونی شده و در ضمن به قدری احساس خستگی می کند که از انجام کارهای معمول روزمره برنمی آید.به هم ریختگی هومورنی:در زنان، کاهش هورمون استروژن در اغلب موارد می تواند سبب کاهش وزن و خستگی، اشتیاق شود.
خواب پریشی
خواب پریشی یا رفتارهای غیر طبیعی در زمان خواب شامل راه رفتن حین خواب، حرف زدن در خواب، کابوسهای شبانه و کوبیدن سر به جایی است که در نتیجهی آن فرد بلند شده، مینشیند و خودزنی کرده و فریاد میکشد. در نوعی از خواب پریشی به نام «اختلال رفتار حرکت سریع چشم» فرد ممکن است (در پاسخ به یک رؤیا) به صورت غیر ارادی مشت یا لگد بزند یا دستانش را تکان دهد. این اختلال بیشتر مردان مسنتر را هدف قرار داده و با افزایش احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون همراه است.
حملات خواب
نشانههای اصلی حملات خواب، خواب آلودگی شدید در طول روز و بروز حملات خواب است که باعث میشود فرد در زمان بیداری بهطور غیرارادی به خواب برود. بعضی مواقع در پی حالات روحی مختلف، ضعف ناگهانی عضلات دیده میشود که حتی ممکن است باعث به زمین افتادن فرد شود. برخی از افراد دارای حملات خواب، سابقهی تجربهی فلج شدن در خواب را نیز دارند. آنها توانایی حرکت دادن خود را در هنگام به خواب رفتن یا به محض بیدار شدن ندارند. حالت دیگر، دیدن خوابهایی واضح یا توهمهایی در هنگام به خواب رفتن یا ابتدای بیداری است.
علت خواب آلودگی بعد از غذا خوردن چیست؟
بسیاری از ما پس از صرف یک وعدهی غذایی، احساس خواب آلودگی میکنیم. زمانی که شکممان پُر میشود، باز نگه داشتن چشمانمان کار دشواری خواهد شد. اما علت این امر چیست؟ آیا خواب آلودگی بعد از غذا خوردن موضوع نگرانکنندهای است؟به طور کلی کمی خواب آلودگی پس از صرف یک وعدهی غذایی طبیعی است و چیز نگرانکنندهای وجود ندارد. اما عوامل مختلفی وجود دارند که به بروز این پدیده دامن میزنند، از جمله:
چرخهی گوارشی
بدن برای انجام فعالیتهایش به انرژی نیاز دارد. حتی برای فعالیتهای سادهای مانند نفس کشیدن هم به انرژی نیاز است. ما انرژی مورد نیازمان را از طریق غذا خوردن به دست میآوریم، غذا در بدنمان توسط دستگاه گوارش شکسته شده و تبدیل به سوخت (گلوکز) میشود. علاوه بر تبدیل غذا به انرژی، با شروع چرخهی گوارشی واکنشهای زیادی در بدن ما اتفاق میافتد.با خوردن غذا هورمونهای بدن دستخوش تغییراتی میشوند. هورمونهایی مانند کولهسیتوکینین، گلوکاگون و آمیلین در اثر صرف غذا ترشح شده و احساس سیری به فرد میدهند. با افزایش قند خون، هورمون انسولین ترشح شده و موجب انتقال قند از خون به داخل سلولها میشود. در این حین ترشح هورمون توسط مغز نیز تحت تأثیر قرار میگیرد. به عنوان مثال ترشح هورمون سروتونین افزایش یافته و باعث افزایش خواب آلودگی فرد میشود. ترشح ملاتونین که در القای خواب آلودگی نقش دارد (با اینکه صرفا در اثر خوردن غذا ترشح نمیشود) با غذا خوردن دستخوش تغییراتی میشود.
عادات خواب
عدم خواب کافی و باکیفیت عامل دیگری است که میتواند باعث خواب آلودگی بعد از صرف یک وعدهی غذایی شود. اگر شب گذشته خواب کافی نداشتهاید، در پی سیری و آرامش پس از صرف غذا بیشتر احساس خواب آلودگی خواهید کرد.بر اساس اعلام مایو کلینیک (یکی از معتبرترین مراکز و دانشگاههای علوم پزشکی جهان) داشتن ساعت خواب منظم، کاهش استرس و ورزش کردن روزانه میتواند به داشتن خواب راحت در شب کمک کند. اگرچه مایو کلینیک به کسانی که مشکل خواب شب دارند، توصیه میکند از چرت زدن وسط روز اجتناب کنند، ولی تحقیقاتی نشان دادهاند چرت زدن پس از صرف ناهار میتواند هوشیاری و عملکرد ذهنی و فیزیکی فرد را افزایش دهد.
فعالیت فیزیکی
ورزش علاوه بر کمک به خواب راحت شبانه، باعث افزایش هوشیاری در طول روز میشود و احتمال خواب آلودگی پس از صرف غذا را کاهش میدهد. مطالعات مختلفی نشان دادهاند که تمرینات ورزشی به افزایش انرژی و کاهش خستگی در طول روز کمک میکند. به عبارتی بیتحرکی و یکجانشینی باعث نمیشود انرژیتان را ذخیره کنید و هر وقت خواستید از آن استفاده کنید. در عوض فعال بودن و تحرک داشتن باعث میشود، انرژیتان را تمام روز حفظ کنید.
زنگ خطر خواب زیاد
به گزارش سلامت نیوز،با وجود اینکه خواب یکی از ضروریات جسمی سالم است ولی از طرفی، بیش از حد خوابیدن نیز خود میتواند علامت برخی بیماریها باشد. مطالعات صورت گرفته نشان میدهد، افرادی که ساعات زیادی در طول روز میخوابند، ممکن است مبتلا به بیماریهای قلبی – عروقی و دیابت بوده یا خطر مرگ در آنها به مراتب بیشتر شود. بررسیها نشان میدهد افسردگی و شرایط نامساعد اجتماعی- اقتصادی ارتباط تنگاتنگی با خوابیدن بیش از حد دارد و اثرات منفی را بر سلامت جسم و روح میگذارد. به عنوان مثال، افرادی که از شرایط مالی خوبی برخوردار نیستند، دسترسی کمتری به مراکز درمانی داشته و همین امر، آنها را در معرض ابتلا به انواع بیماریها از قبیل مشکلات قلبی قرار داده که در نهایت خواب زیاد را به همراه دارد.
یکی از دلایل عمده پرخوابی را میتوان در وارد نشدن به مرحله خواب عمیق دانست، زیرا چنین افرادی خواب آرامی ندارند. این قبیل افراد ممکن است ساعات زیادی از شبانه روز را خواب باشند ولی این مسأله باعث میشود تا پس از بیدار شدن همچنان احساس خستگی و کسالت کنند. «آپنه» یا وقفههای ایجاد شده در خواب یکی از دلایل احساس خستگی در طول روز است. وقفههای تنفسی در خواب نوعی اختلال تنفسی است که فرد هنگام خواب دچار قطع یا افت تنفس شده به طوری که برای چند لحظه، تنفس قطع میشود. چنین افرادی معمولاً شبها خواب راحت و عمیقی نداشته و در طول روز کسل هستند.
محیط خواب از عوامل مهم و مؤثر در داشتن خوابی مناسب به شمار میآید. پزشکان و متخصصان معمولاً توصیه میکنند تا از قرار دادن تلویزیون و رایانه در اتاق خواب جداً خودداری کنید، چرا که از اتاق خواب صرفاً باید برای خواب استفاده کرد و روشن بودن هرگونه وسیله صوتی- تصویری در زمان خواب میتواند آرامش را از فرد سلب کند. در چنین شرایطی فرد در تمام طول روز احساس خستگی و خواب آلودگی میکند.یکی از مهمترین مسائلی که باعث خواب آلودگی در طول روز میشود، نگهداری از کودک و نوزاد در طول شب توسط والدین است. پدر و مادرهایی که نوزاد کوچک دارند همواره در طول روز احساس خستگی و خواب آلودگی میکنند.افسردگی از دیگر عوامل پرخوابی به شمار میرود. زمانی که شخصی با داشتن خوابی کامل باز هم تمایل به خوابیدن دارد، میتواند یکی از نشانههای ابتلا به افسردگی باشد. علائم افسردگی از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و برخی با خوابیدن زیادی آن را نشان میدهند. در واقع، خوابیدن فرآیندی برای رهایی از دغدغههای ذهنی است.