جاذبه های گردشگری اصفهان به همراه معرفی اماکن تاریخی و تفریحی شهر
جاذبه های گردشگری اصفهان به همراه معرفی اماکن تاریخی و تفریحی شهر
جاذبه های گردشگری اصفهان به همراه جذاب ترین جاذبه های گردشگری اصفهان مناطق دیدنی و جاذبه های تفریحی و گردشگری اصفهان با عکس و مناطق توریستی و اقامتی تاریخی اصفهان با آدرس. شهر اصفهان با دارا بودن صدها اثر تاریخی وگردشگری، همه ساله پذیرای مسافران نوروزی است و یکی از زیباترین شهر های ایران است که به نصف جهان هم معروف است. اصفهان جاذبه های گردشگری فراوانی دارد تا جایی که گردشگران خارجی بسیاری برای دیدن این جاذبه های گردشگری به ایران سفر می کنند تا به اصفهان بروند. در این مطلب اختصاصی از سایت روزگار همراه ما باشید تا سفر کنیم به شهر زیبای اصفهان با دیدنی ترین مناطق گردشگری شهر، همراه با جاذبه های تاریخی و تفریحی که در این مطلب آن را به طور مفصل برای شما معرفی می نماییم.
جاذبه های گردشگری اصفهان
کاخ چهلستون
یکی از تماشایی ترین بناهای تاریخی اصفهان کاخ چهل ستون می باشد که مساحتی بالغ بر 67000 متر مربع را به خود اختصاص داده است. این بنا در میان باغی چشم نواز قرار دارد و هسته ی اولیه ی آن کوشکی است که شاه عباس اول، آن را بنا نهاد و در سلطنت شاه عباس دوم، با اعمال تغییراتی کلی در بنا، تالار آینه، تالار 20 ستون، دو اتاق بزرگ شمالی و جنوبی تالار آینه، ایوان های طرفین سالن پادشاهی و حوض بزرگ مقابل تالار با تمام تزیینات نقاشی و آینه کاری و کاشی کاری دیوارها و سقف ها به آن افزوده شد.این شاهکار معماری ایرانی در تاریخ 15 دی سال 1310 با شماره ی 108 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
کاخ هشت بهشت
کاخ هشت بهشت یک کاخ تاریخی در شهر اصفهان است که در دوران حکومت شاه سلیمان صفوی و به سبک معماری اصفهانی در دو طبقه و در میان باغی بزرگ ساخته شد. این کاخ روزگاری به عنوان زیباترین کاخ عالم شناخته می شد. این بنا از حیث تزیینات یکی از نمونه های کم نظیر معماری ایرانی در عصر صفویه است و به گفته برخی از کارشناسان تاریخ، این عمارت برای هشت سوگلی حرم پادشاه در نظر گرفته شده بود و 4 نفر در طبقه ی همکف و 4 نفر در طبقه ی اول زندگی می کردند.یکی از ویژگی های قابل توجه بنا وجود یکپارچگی در میان فضاهای آن است و در عین تنوع و گوناگونی فضاها وحدت در میان آنها به چشم می خورد. سقف پوشیده از مقرنس های گچی و آینه کاری های بر روی دیوار از دیدنی ترین قسمت های این بنا به شمار می روند.
عمارت عالی قاپو
عمارت عالی قاپو نام بنایی باشکوه است که به عنوان یکی از مهم ترین شاهکارهای معماری اوایل قرن یازدهم هجری شناخته می شود. با توجه به منابع تاریخی، این عمارت نقش دروازه مرکزی و ورودی را برای کلیه ی قصرهای دوران صفویه در محدوده میدان امام ایفا می کرده و این میدان را به دولتخانه و عماراتی مانند رکیب خانه، جبه خانه، تالار تیموری، تالار طویله، تالار سرپوشیده و کاخ چهلستون و دیگر عمارات مربوط می ساخته است.شالوده ی بنا در دوره شاه عباس اول ایجاد شد و در دوره های بعد، تغییراتی در آن صورت گرفت. با وجود آسیب هایی که در طول تاریخ به این بنا وارد شده اما هنوز هم می توان شاهکارهایی از تزیینات و نقاشی های عصر صفویه و تزیینات ویژه ی هر یک از 5 طبقه ی این عمارت و ایوان بزرگ آن را لمس نمود و زبان به تحسین گشود.نام این عمارت از دو واژه عالی و قاپو تشکیل شده است که در کنار هم به معنای سردر بلند یا درگاه بلند به کار می روند. برای حفاظت از این اثر ارزشمند، نام آن را از تاریخ 15 دی سال 1310 در فهرست آثار ملی ایران قرار داده اند.
منارجنبان
در گذشته منارجنبان از شهر جدا و در دهکدهای به نام «کارلادان» قرار داشت ولی امروزه این بنا جزو اصفهان به شمار میرود و در نزدیکی محلی به نام نصرآباد قرار گرفته است. منارجنبان دیگر نمی جنبد ولی هنوز هم دیدنی است این ساختمان با کاشیهای لاجوردی رنگ به شکل ستاره چهارپر و اشکال دیگری به شکل کثیرالاضلاع فیروزهای رنگ زینت یافته و نکته جالب در این بنای تاریخی آن است که با حرکت دادن یک مناره، نه تنها مناره دیگر به حرکت در میآید، بلکه تمامی این ساختمان به لرزه درمیآید. البته دلیل این مسئله هنوز برای دانشمندان مورد سئوال واقع شده اما مطمئنا اگر شما دوست دارید بدانید منارجنبان اصفهان چگونه تکان میخورد، سری به این مکان بزنید. البته اگر توانستید اجازه تکان دادن منارجنبان را بگیرید، خود ما را هم خبر کنید، چون از چند ماه قبل تکان داد منارجنبان ممنوع شد.
باغ پرندگان
جنگل ناژوان از مناطق خوش آب و هوای حاشیه زایندهرود به شمار میرود که تا پیش از بسته شدن آب زایندهرود، آب و هوای خوب آن نوید یک روز فوقالعاده را به اصفهانیها میداد. هرچند که هنوز هم از مناطق خوش آب و هوای اصفهان به شمار میرود و بدون شک اگر به دنبال یک ظهر آرام همراه با جوجه کباب و غذای کبابی در طبیعتی زیبا هستید، سر زدن به ناژوان به شما توصیه میشود. باغ پرندگان در امتداد مسیر ناژوان به خصوص برای بچه هایی که از دیدن پرنده های رنگ و وارنگ ذوق می کنند، یک روز خوب را رقم خواهد زد.
توحیدخانه
توحیدخانه نام بنایی مربوط به دوران صفویه است که در پشت کاخ عالی قاپو می باشد و در روزگاران قدیم به عنوان مطبخ و زندان کاخ مورد استفاده قرار می گرفته است. در منابعی آمده که این بنا در دوران شاه عباس اول به عنوان محلی برای تجمع صوفیان شناخته می شد و محل گرد هم آمدن آنها در شب های جمعه بود. آنها در این مراسم به جان شاه دعا می کردند و خود شاه نیز گاهی در این محل حضور می یافت. همین امر سبب شد تا توحیدخانه به عنوان یک مکان مقدس، معرفی گردد و هیچ کس حق نداشت با سلاح به آن وارد شود.در سالهای حکومت قاجار، این بنا از رونق و تقدس افتاد و در دوران پهلوی نیز علاوه بر تبدیل گنبد بنا به زندان، در بخشی از زمین های توحیدخانه ساختمان هایی برای شهربانی ساخته شد.
زایندرود ( سی و سه پل )
آنقدر زیبا و دوستداشتنی است که هر کس به اصفهان سفر کند، دلش نمیآید چند ساعت را در کنار این رودخانه و پل های زیبای آن نگذراند، جایی که تا پیش از بسته شدن آب از زایندهرود، تا پاسی از شب پذیرای مهمانانی بود که از گوشه و کنار ایران به اصفهان سر میزدند و حالا هم با وجود غمی که از نبود آب در آن موج میزند، روزانه جمعیت عظیمی را به چشم خود میبیند. سیوسه پل اصفهان در کنار پل خواجو، مارنان، پل شهرستان و دهها پل دیگر زایندهرود اصفهان از آثار تاریخی زیبای مرکز شهر به شمار میرود.اگر دلتان هوای زایندهرود کرده، میتوانید حداقل کنار بستر خشک آن یک چایی بنوشید و به خیل ما اصفهانی ها بپیوندید که سال خود را با حسرت خشکی زاینده رود آغاز کردیم!
سر در قیصریه
در ورودی اصلی بازار اصفهان یکی از سازه های دوران صفویه قرار دارد که با نام سردر قیصریه شناخته می شود. در گذشته این بنا 3 طبقه داشت که در اثر تخریب امروزه تنها دو طبقه از آن باقی مانده است. در طبقه ی تخریب شده نقاره خانه قرار داشت و به وسیله ی نواختن موسیقی در آن، اوقات روز به مردم اعلام می شد. طبقه ی دوم به امور دفتری و بازرگانی اختصاص داشت و در پایین ترین طبقه حجره هایی برای خرید و فروش در نظر گرفته شده بود.سردر قیصریه شامل چهار درب فرعی، یک دروازه اصلی و یک حوض می باشد و بر بالای آن نقاشیهایی به قلم رضا عباسی، ناقوس دیر هرمز و ساعت قلعه پرتغالیها به چشم می خورد. نام این اثر در تاریخ 15 دی 1310 با شماره ی ثبت 103 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
میدان امام ( نقش جهان )
میدان امام یا نقش جهان، میدانی مستطیل شکل با ابعاد 560 در 160 متر می باشد که در مرکز اصفهان قرار دارد و به عنوان یکی از مجموعه های تاریخی مهم شهر شناخته می شود. این میدان در دوران صفویان و در محل باغی به نام نقش جهان ایجاد شد و در سراسر دوران حکومت شاهان صفوی از رونق برخوردار بود اما در دوره های بعد دچار رکود گردید و آسب هایی به آن وارد شد.در چهار سوی این میدان بناهایی تاریخی دیده می شوند؛ بناهایی همچون عالیقاپو، مسجد شاه (اصفهان)، مسجد شیخ لطفالله و سردر قیصریه. علاوه بر این جلوه های تاریخی، دور میدان 200 حجره ی دو طبقه وجود دارد که در اکثر آنها سوغات و صنایع دستی به فروش می رسند.میدان نقش جهان از نخستین آثار ایرانی است که نامش در اردیبهشت سال 1358 با شماره 115 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است و از تاریخ 8 بهمن 1313 نیز با شماره 102 در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد.
آتشگاه
آتشگاه نام تپه ای تاریخی از جنس سنگهای رسوبی است که قدمتی تاریخی دارد و بنای آتشکده ای را از دوران ساسانیان بر فراز خود جای داده است. نام اصیل و کهن بنا مِهربین یا دژِ مهربین یا آتشکده ی مهربین می باشد و امروزه با نام آتشگاه یا کوهِ آتشگاه از آن یاد می شود.بافت این ساختمان از لایه های خشت و نی است و در ارتفاع 100 متری نسبت به دشت های اطراف قرار دارد. پایههای بزرگ و خشتی، بقایایی از راه پلههای کنده شده در قلب سنگ و سازه ای گرد و یک اتاق هشت گوشه همه ی آن چیزی است که از این ساختمان باقی مانده است. نقل است که موبدان زرتشتی، در این اتاق از آتش مقدس نگهداری می کردند.این سازه ی کهن در تاریخ 11 آذر سال 1330 با شماره ی 380 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
مجموعه علیقلی آقا
علیقلی آقا نام یکی از خواجه سرایان نیکوکار در زمان شاه سلطان حسین صفوی بود که مجموعه ای شامل مسجد و بازار و سرا و چهار سو را در اصفهان بنا نهاد. هر یک از این بناها کاشیکاری های زیبایی دارند و در کنار یکدیگر در اوج شکوه و زیبایی به نظر می رسند. تکمیل این بنا تا زمان قاجار نیز ادامه داشت به طوری که کتیبه های موجود اضافه شدن شبستان به مسجد این مجموعه را در دوره ی قاجار تایید می کنند. در دوره پهلوی نیز نقاشی هایی به آن اضافه شد و پس از آن به مرور زمان قسمتهایی از آن از بین رفت. بر اساس اسناد و شواهد تاریخی این مجموعه حدود 315 سال قدمت دارد.
سارویه
سارویه یا کهن دژ یا تپه اشرف اثری با قدمت 7000 سال است که در واقع بقایای یک کتابخانه بزرگ می باشد. در این کتابخانه، کتابهای فراوانی قرار داشته و در حمله اعراب به ایران ویران شده است. امروزه از آن شکوه تنها تپه ای باقیمانده که نامش از تاریخ 26 آبان سال 1375 با شماره ی 1770 در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد.
پیک نیک در صفه
هر مسافری که از جنوب اصفهان وارد شهر میشود ابتدا چشمش به کوه صفه می افتد. کوهی که برای خود ما اصفهانیها هم از جذابیت ویژهای برخوردار است و توصیه میکنیم اگر میخواهید یک روز فوقالعاده را در فضای بکر اصفهان داشته باشید، دیدن آن را از دست ندهید. صعود به قله و یک صبحانه دبش در حاشیه کوه می تواند روزی متفاوت و خاطره انگیز را برای شما رقم بزند. ضمناً فراموش نکنید که تلهکابین، بولینگ و بیلیارد و رستورانهای دامنه این کوه هم، وسوسه انگیز است. پیک نیک در کوه صفحه می تواند یک انتخاب فوق العاده باشد هر چند که جاذبه های جدید ورزشی و تفریحی هم می تواند شیرینی پیک نیک را دو چندان سازد. اگر علاقه مند به کارتینگ و پینت بال و از این دست بازیها هستید می تواند در نزدیکی کوه صفحه از مجموعه تفریحی شهدای ارتش استفاده کنید، واقع در سه راه حکیم نظامی.
محله رمانتیک جلفا
محله ارمنیهای اصفهان که بیش از آنکه به بافت زیبای آن شهرت داشته باشد، با کافیشاپهایش مورد توجه قرار گرفته است. جلفا پنج کوچه بزرگ دارد که امتداد آنها از مشرق به مغرب است. بازاری خوب با چند حمام و دو کاروانسرا و یک میدان و یازده کلیسا دارد. داشتن یک شب رمانتیک و خاص برای زوج های مسافر و بازدید از کوچه پس کوچه هایی که هنوز جزو انتخابهای شهرگردی خود اصفهانی ها هم هست بی نظیر خواهد بود. حالا موقع توصیه به دوست داران فست فود و کافی شاپ است. در خیابانهای اطراف جلفا می توانید یک انتخاب خود برای یک شام و شب متفاوت داشته باشید.
آبشار طرزه
از جاذبه های گردشگری اصفهان که شاید کمی ناشناخته باشد این آبشار است. در منطقه پشتکوه شهرستان فریدونشهر و در نزدیکی روستایی به نام طرزه، آبشار طرزه وجود دارد که حدود 40 متر ارتفاع داشته و از مرتفع ترین آبشارهای کشور است. این آبشار از ارتفاعات زاگرس مرکزی سرچشمه گرفته و در تمامی فصول سال جلوه های زیبایی دارد. فاصله آبشار از مرکز اصفهان حدود دویست و هشتاد کیلومتر است. برای مشاهده آن باید از مرکز اصفهان به سمت داران رفته تا به سه راهی فریدونشهر برسید. در مسیر جاده فریدونشهر به قلعه سرخ، پس از گذر از جاده پشتکوه موگویی به پشندگان می رسید که روستای طرزه در دسترس خواهد بود.
کاروانسرای عباسی ، واحد اقامتی و پذیرائی جدید
در طی سه سال گذشته به ابتکار ریاست سازمان ایرانگردی آقای مهندس معزل الدین تعدادی از این کاروانسراها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفتند تا آنها را به اماکن اقامتی و پذیرائی برای گردشگران ایرانی و خارجی آماده کنند . از جمله کاروانسرای عباسی در 40 کیلومتری جاده اصفهان به تهران یکی از آنهاست که در آینده بسیار نزدیک نه تنها به عنوان یک اثر تاریخی بلکه به عنوان یک واحد اقامتی و پذیرائی که دارای فضائی بسیار زیبا سنتی و آرامش بخش می باشد . به تأسیسات جهانگردی اصفهان اضافه می گردد . با تداوم این ابتکار نه تنها کاروانسراهای عباسی از ویرانی کامل نجات می یابند بلکه به صورت تأسیسات اقامتی و پذیرائی مورد نیاز در گوشه گوشه ایران ظاهر می شود . این مکان تنها یک مهمانسرا نیست بلکه گنجینه ای از هنرهای تزیئنی دوران معاصر است . دیدار از این مجموعه زیبا را به گردشگران عزیز توصیه می کنیم.