درمان پوسته پوسته شدن ناخن
درمان پوسته پوسته شدن ناخن
پوسته شدن ناخن
پوست شدن ناخن برای زنان خانه دار بیشتر رایج است و دلیل آن ارتباط مستقیم دست با مواد شوینده و شیمایی است، در این قسمت برای جلوگیری و رفع پوسته شدن ناخن توضیحاتی را جمع آوری کرده ایم که مشاهده می نمایید.
ناخنهای تمیز و آراسته شما نشان میدهد که از آنها خوب مراقبت میکنید؛ اما پوسته شدن ناخنهایتان عدم مراقبت از آنها را نشان میدهد. پوسته شدن ناخنها یک عارضه شایع است که در 20 درصد مردم دنیا دیده میشود. اگر بدانید که چه راههای سادهای برای رفع این مشکل وجود دارد متعجب خواهید شد. در این مطلب شما را با راهحلهای برطرف کردن این مشکل آشنا خواهیم کرد.
این راهنمایی به شما در رفع مشکل پوسته شدن ناخن کمک فراوانی خواد کرد؛ اما شاید برخی از این نکات خود سبب پوسته شدن ناخنها باشد. این نکات شما را در رفع و جلوگیری از بازگشت این عارضه کمک میکند. این عارضه به عنوان اونیکاسکیزیا یا دیستروفی ناخن شناخته میشود. اگر در این عارضه ناخنها دچار پوسته شدن به صورت افقی میشوند که به آن اونیکلسکینزیا میگویند و یا ممکن است به صورت عمودی در ناخنها ایجاد شود که به این عارضه اونیکرهاکزیس میگویند. وقتی ناخنها دچار اونیکلسکینزیا و اونیکرهاکزیس با هم میشود به آن «سندروم ناخن شکننده» یا پوست بینایی میگویند. طبق تحقیقات دانشگاه امراض استخوان آمریکا، ترک در ناخنها در زنان بیشتر از مردان است و این امر بیشتر در زنان مسن شایع است.
پوسته شدن افقی و عمودی ناخنها به علت شکنندگی است که به خاطر خشکی یا نرمی ناخنها است. رطوبت بیش از حد از یک سو برای مثال خیس شدن مکرر ناخنها باعث نرمی و شکنندگی ناخنها میشود و از سوی دیگر قرار گرفتن در معرض رطوبتگیرهای شیمیایی و شرایط محیطی خشک، باعث خشکی و پوسته شدن ناخنها میشود. چه کارهایی انجام دهیم که وقتی به ناخنهای خود نگاه میکنیم احساس خوبی از تصمیم خود در مورد انجام راهکارها برای رفع پوسته شدن ناخنها داشته باشیم. در اینجا ما شما را در مورد نحوه رفع پوسته شدن ناخنها در خانههایتان راهنمایی میکنیم.
خلاص شدن از شر پوسته شدن ناخنها توسط هیدروتراپی (آب درمانی)
اگر احساس خشکی و شکنندگی در سطح رویی ناخن یا زیر ناخن میکنید، به خصوص وقتی که (در افرادی که) سروکار آنها بیشتر با مواد شیمیایی و مواد پاک کننده است. اصلا نگران نباشید مرطوب شدن ناخن میتواند شما را از شر پوسته شدن ناخن راحت کند. روزانه به مدت 15 دقیقه دست خود را در معرض آب قرار دهید، توصیه میشود این عمل قبل از خواب صورت گیرد گه باعث میشود خشکی ناخن شما برطرف و از پوسته شدن آن خلاص شوید.
استفاده از محصولات مناسب جهت رفع پوسته شدن ناخنها
طبق تحقیقات دانشگاه امراض استخوانی آمریکا استفاده از محصول لوسیون حاوی لانولین، الون یا آلفا هیدروکسی اسیدها، یا محصولات نوستراتا بهترین درمان کنندههای عارضه پوسته شدن ناخنها هستند. برای ترمیم ترکهای افقی و عمودی در پوسته شدن ناخن با روش ساده ناخنها را به مدت 5 دقیقه بشویید و بعد با لوسیون روی آن بمالید. با توجه به توصیههای مطرح شده برای جلوگیری از پوسته شدن ناخن از وازلین و مرطوب کنندهها مثل محصول ستافیل با ایجاد رطوبت در ناخن مشکل پوسته شدن ناخنها را حل کنید.
پوشیدن دستکش جهت جلوگیری از پوسته شدن
اگر دست شما در طول روز به طور مداوم با آب در ارتباط است مثلا در پخت و پز، شستشو و یا مواد شیمیایی حتما از یک دستکش پلاستیکی ضد آب مناسب استفاد کنید که توصیه میشود داخل دستکش با لایهای از پنبه پوشیده باشد این کار باعث میشود که ناخنها در تماس مستقیم آب یا مواد شیمیایی نباشد و از پوسته شدن ناخنها جلوگیری شود.
چسب ناخن برای ناخنهای پوسته شده
برخی افراد از چسب ناخن که در داروخانهها موجود است برای رفع عارضه پوسته شدن ناخن استفاده میکنند. اگرچه این راه کمتر مورد توجه قرار گرفته است زیرا چسب ناخن مشکل پوسته شدن را اساسی حل نمیکند به استثنای بیماری ترومای ( N ) ناخن، این درمانی موقتی برای پوسته شدن ناخنها است. چند پیشنهاد در استفاده از چسب ناخن برای عارضه پوسته شدن ناخن: 1- شستن ناخن با آب و صابون 2- یک قطره از چسب را روی ناخن ریخته و کل ناخن را با این قطره پوشش دهید و آن را به تمام نقاط آسیب دیده منتقل کنید. 3- اجازه دهید تا چسب روی ناخن خشک شود و بعد آن را با سمباده ناخن پاک کنید. 4- در پایان از لاک ناخن لهستانی برای روشن ساختن ناخنهایتان استفاده کنید.
مصرف مکمل بیوتین برای پوسته شدن
اگرچه کمبود ویتامین به ندرت باعث پوسته شدن ناخن میشود اما طبق تحقیقات دانشگاه امراض استخوانی و پوستی آمریکا برخی مردم که از مکمل بیوتین (یک ویتامین B کمپلکس) به صورت خوراکی مصرف میکنند در جلوگیری از این عارضه بسیار مفید است. دانا استرن متخصص پوست در دانشکده پزشکی شهر نیویورک با مصرف مکمل بیوتین موافق است و میگوید که بیوتین یک استحکام کننده موثر برای مو و ناخن است ولی برای زنان باردار توصیه نمیشود.
این راههایی خانگی برای درمان و جلوگیری از پوسته شدن ناخن بود اگر باز این عارضه به سراغ شما آمد حتما به یک متخصص مراجعه کنید.
به طور کلی برای سلامت ناخن ها باید به موارد زیر توجه کنید:
-هرگز ناخن و ریشه ناخنتان را نجوید و ناخن را از ریشه نگیرید.
– در صورتی که دستان تان با آب زیاد تماس دارد،برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ناخن و نرم شدن آنها از دستکش استفاده کنید.
– برای شستن دستها از آب سرد یا ولرم به جای آب گرم استفاده کنید.
– بعد از حمام رفتن اقدام به گرفتن ناخنهایتان کنید.
– استفاده بیش از حد از لاک سبب خشک و شکننده شدن ناخنها میشود.لاک موجب میشود که سوراخ های سطح ناخن بسته شوند و کمبود اکسیژن پیدا کنند بنابراین استفاده نکردن از لاک در طولانی مدت میتواند همراه با رعایت بقیه اصول گفته شده باعث بهتر شدن وضعیت ناخن شود.پس تنها در شرایط خاص لاک بزنید،ضمنا از لاک پاککن هایی که پایه آستون ندارند،استفاده کنید.
– گاهی دلیل شکننده بودن ناخنها کمبود ویتامین A، B و E، آهن و کلسیم است که توسط پزشک این کمبود کشف شده و با تجویز مصرف ویتامینها در صورت صلاح دید سبب محکم شدن ناخنها میشود.
– بسیاری از بیماریهای پوستی هستند که خود را با شکنندگی ناخن نشان میدهند.گاهی از ظاهر ناخن نمیتوان به ماهیت بیماری پی برد.پس از ظاهر شدن ضایعات پوستی میتوان متوجه نوع بیماری ناخن شد که با درمان آن بیماریهای پوستی ناخن هم اصلاح میشود اما شایعترین عامل آن ضعف بافت پروتئین ناخن است که به صورت ارثی در خانواده وجود دارد و تنها میتوان با استفاده از کرمهای مرطوبکننده و چربکننده آنها را به طور نسبی درمان نمود.
– به طور کلی بهتر است با استفاده از کرمهای مرطوبکننده هر روز به ویژه در هوای سرد و خشک، ناخنها را مرطوب کنید.
– اجازه ندهید ناخنها بیش از حد بلند شوند.
– سعی کنید مواد غذایی غنی از آهن،زینک،ویتامین B و گوگرد مصرف کنید.مواد غذایی پروتئینی مثل گوشت قرمز،ماهی،لبنیات و تخم مرغ و همچنین سبزیجات تازه که غنی از اسیدهای آمینه،ویتامین B و گوگرد هستند، سبب سخت و زیبا شدن ناخنهایتان میشوند.