درمان گیاهی بیماری صدف پسوریازیس چیست؟
بیماری صدف پسوریازیس را میتوان یک بیماری نسبتا شایع پوستی دانست. دلیل نامگذاری به علت شکل صدفگونه و سفید رنگ این بیماری در برخی از انواع آن است. بر اساس تحقیقات، احتمال ابتلا همه افراد به این بیماری وجود دارد و هنوز علت مشخصی برای بروز آن وجود ندارد.
این بیماری پوستی میتواند روند عادی زندگی افراد را مختل کند. برای تشخیص آن باید حتما به پزشک مراجعه کرد. برای درمان این بیماری میتوان از روشهای پزشکی و گیاهی مختلفی نیز استفاده کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این بیماری و درمان آن در این مقاله همراه ما باشید.
پسوریازیس چیست؟
پسوریازیس، صدف یا صدفک یک بیماری پوستی است که در آن ایمیونیتی بدن خوددرگیر میشوند و به یکدیگر حمله میکند. این بیماریها در اصطلاح پزشکی خود ایمنی نام دارند. سلولها در بدن انسان عمر مشخصی دارند. پس از مرگ سلولهای جدید با سلولهای مرده جایگزین میشوند و جای آنها را میگیرند.
در این بیماری به دلیل اشتباه بدن سرعت ساخت سلول از سرعت مرگ آنها پیشی میگیرد. به همین دلیل سلولهای پوستی بیش از مقدار نیاز تولید خواهند شد.
سلولهای اضافه به شکل پوست اضافه در بیمار نمایان میشوند. پوست اضافه نیز ظاهر خوبی برای بیمار نخواهد داشت و حتی در انواع خاصی میتواند دردناک باشد. این بیماری ژنتیکی است و از راههای تماس منتقل نمیشود.
چرا دچار بیماری پسوریازیس میشویم؟
پزشکان به طور کامل علت بروز این بیماری را نمیدانند. بر اساس تحقیقات، سلولهایی که به شکل طبیعی در برابر بیماری، باکتری و ویروسهای مختلف از بدن دفاع میکنند، با حمله به سلولهای سالم باعث بروز این بیماری میشوند. در مواقعی ممکن است بیمار قرمزی و التهاب را در ناحیه مورد نظر مشاهده کند.
علت این اتفاق وجود رگهای خونی در نواحی آسیب دیده است. حملات سلولهای مدافع به سلولهای سالم به شکل یک چرخه ادامهدار خواهد بود و میتواند ماهها و سالها به طول بیانجامد. در چنین موقعیتی تنها راه درمان پسوریازیس پیش روی ما خواهد بود.
بیماری صدف پسوریازیس یک بیماری شایع است؟
بر اساس آمار تفاوتی بین میزان ابتلا مردان و زنان در این بیماری دیده نمیشود. بنابر آماری دیگر تمام گروههای سنی اعم از پیر و جوان (حتی کودکان) میتوانند به این بیماری مبتلا شوند.
این بیماری را میتوان نسبتا شایع دانست اما با توجه به اینکه مسری نیست نباید خیلی هم درباره آن نگران بود.
بررسی علائم و تشخیص بیماری صدفک
بیماری صدف پسوریازیس میتواند در پوست صورت، آرنج و دیگر نقاط بدن خودش را نمایان کند. این عارضه به شکل پوست اضافه (گاهی دارای التهاب) بروز میکند و در مواردی میتواند دردناک هم باشد.
این بیماری باید با مراجعه به پزشک متخصص تشخیص داده شود. معمولا پزشکان بدون آزمایش میتوانند به این بیماری پی ببرد.
در مواردی خاص و دشوار ممکن است دکتر نتواند با مشاهده آن را تشخیص دهد. در این صورت انجام آزمایش برای تشخیص قطعی الزامی است.
پسوریازیس یا صدفک چه انواعی دارد؟
در ادامه مهمترین انواع بیماری صدف را بررسی خواهیم کرد. انواع شناختهشده آن عبارتند از:
- پلاک (Plaque psoriasis): حدود 90 درصد به این نوع مبتلا میشوند. به همین جهت آن را باید شایعترین نوع بیماری دانست. التهاب در این نوع بیماری بیشتر است و به وضوح دیده میشود. زخمهای آن بیشتر در نواحی آرنج و زانو هستند اما باز هم میتوان آنها را در دیگر نقاط بدن مشاهده کرد.
- پوست سر (Scalp psoriasis): در این نوع پوست سر درگیر بیماری صدفک خواهد شد و حتی ممکن است برای مدتی موهای سر ریزش شدیدی داشته باشند. پس از درمان وضعیت سر به حالت قبل از بیماری بازمیگردد و مویهای از دست رفته دوباره رشد خواهند کرد.
- ناخنی (Nail psoriasis): این نوع بیماری میتواند باعث بروز مشکلات غریبی در ناخن بشود. تغییر رنگ، تغییر شکل، نرم شدن بافت ناخن و افتادن آنها از جمله علائم مهم این نوع از بیماری هستند.
- قطرهای (Guttate psoriasis): اگر در بدن خود نقاطی شبیه به قطره مشاهده کردید احتمالا به این نوع از بیماری مبتلا شدهاید.
- چیندار یا معکوس (Inverse psoriasis): التهاب در این نوع از بیماری در شدیدترین حالت خود قرار دارد. ناحیه اطراف اندام جنسی، زیر بغل و سینهها، کشاله ران و … از جمله نواحی هستند که نوع معکوس در آنها بیشتر دیده میشود. اگر به این نوع از بیماری مبتلا شدید از دستکاری آنها جلوگیری کنید چراکه با تماس بیشتر، التهاب نیز بیشتر خواهد شد. تعریق نیز برای نواحی آسیب دیده خطرناک است و میتواند به التهاب بیشتر منجر شود.
انواع درمان بیماری صدف پسوریازیس
به طور کلی باید درمان بیماری صدف را به 4 دسته تقسیم کرد.
درمان موضعی
از روش کار درمان موضعی تقریبا همه ما اطلاع داریم. انواع مرطوبکنندهها، پمادها و کرمهای موضعی در دستهبندی این نوع درمان قرار میگیرند. بر اساس آمار میتوان انواع خفیف و متوسط بیماری صدف پسوریازیس را با استفاده از مشتقات ویتامین دی درمان کرد.
آنها با اثراتی ضد التهابی برای پوست مفید هستند. به جز این موارد انواعی از روغنهای دارویی و کرمها وجود دارند که بسته به نظر دکتر میتوانند در روند درمان نقش مهمی داشته باشند.
نور درمانی
استفاده از نور ماورای بنفش برای درمان پسوریازیس روش مرسومی است. نور ماورای بنفش B و A دو نوع از متداولترین درمانها برای این بیماری هستند.
نور درمانی را میتوان با درمان موضعی ترکیب کرد و نتیجه بهتری گرفت. این روش در صورتی مورد استفاده قرار میگیرد که بیماری شدت بیشتری داشته باشد و دیگر درمانها نتوانند در بهبود آن نقش حاصل کنند.
درمان هدفمند
درمانهای بیولوژیکی و غیر بیولوژیکی در دسته درمان هدفمند قرار خواهند گرفت. این درمان بسته به نوع داروهایی که در آن استفاده میشود ممکن است عوارض خفیفی مثل سردرد داشته باشد.
برخی عوارض نیز میتوانند شدیدتر باشند و بیماری را تا مرز عفونتهای مختلف ببرند. روند درمانی نیز در این روش سریع نیست و ممکن است هفتهها طول بکشد.
درمان گیاهی بیماری صدف
زردچوبه به طور کلی یک ماده ضد التهابی است. احتمالا در پروسه درمانی مردمان قدیم استفاده مکرر از زردچوبه را مشاهده کردهاید. برای درمان گیاهی بیماری صدف نیز میتوانید از زردچوبه خوراکی بهره ببرید. صابون زردچوبه هم میتواند تا حدی از شدت این بیماری بکاهد.
روغنهای خالص گیاهی مثل روغن سیاهدانه، بنفشه، نارگیل، زیتون تاثیرات شگفتانگیزی بر روی درمان این بیماری دارند. بر اساس مشاهدات سرکه نیز میتواند شدت التهاب را کم کند و روند درمانی را سرعت بخشد. در کنار تمام این موارد ژل آلوئهورا هم با خواص ضد التهابی خود برای درمان پسوریازیس موثر است.
همانطور که گفتیم بیماری صدفک یک بیماری نسبتا متداول در بین افراد است. تنها در ایالات متحده بر اساس آمار رسمی حدود 9 میلیون نفر مبتلا به این بیماری وجود دارد. با اینکه شما در این مقاله میتوانید درباره بیماری صدف پسوریازیس اطلاعات بیشتر دریافت کنید اما توصیه میکنیم تحقیقات خود را قطع نکنید.
شناخت و درمان صدفک پروسه پیچیدهای ندارد و میتوان به راحتی متوجه آن شد. نمونه های خفیف آن را میتوان از راه درمان خانگی و گیاهی از بین برد.
برای انواع حاد و شدید باید به سراغ دکتر متخصص رفت و از درمانهای ترکیبی پزشکی کمک گرفت. راه خاصی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد. ممنون که تا انتها همراه ما بودید.