پروستات چیست + رابطه پروستات و انزال علت و درمان پروستات

0 2,281

پروستات چیست + رابطه پروستات و انزال علت و درمان پروستات

پروستات و انزال پروستات و درمان آن پروستات چیست و کجاست درمان پروستات با زالو درمانی علت پروستات یا پروفسرته (به انگلیسی: Prostate) عضوی از دستگاه تناسلی مردانه است و به اندازه و شکل یک گردوی کوچک، در ابتدا مجرای ادراری در لگن خاصره قرار دارد. پروستات غده‌ای است سفت به شکل یک هرم وارونه که قستی از آن بافت غددی و قسمتی بافت عضلانی – همبندی دارد و مجرای ادرار پروستاتی را احاطه می‌نماید.

 

پروستات و انزال,پروستات و درمان آن,پروستات چیست و کجاست,درمان پروستات با زالو درمانی,علت پروستات,درمان خانگی پروستات,عکس پروستات,درمان پروستات زنان

 

علت و درمان پروستات

 

غده پروستات در موقع انزال منقبض می‌شود و ماده شیری رنگ قلیایی به منی اضافه می‌کند. حالت ژلاتینی منی به‌دلیل همین اتفاق است. ترشحات پروستات حدود 20 درصد از حجم منی را تشکیل می‌دهد.غدهٔ پروستات در سراسر دوران کودکی نسبتاً کوچک باقی می‌ماند و در سن بلوغ تحت تأثیر تستوسترون شروع به رشد می‌کنند. این غده در حدود سن 20 سالگی به یک اندازهٔ تقریباً ثابت می‌رسد و تا سن حدود 40 تا 50 سالگی به همین اندازه (حدود 30 سی سی) باقی می‌ماند.وزن پروستات در فرد بالغ سالم حدود 20–25 گرم و اندازه آن 4×2×3 سانتی‌متر است.

 

جراحی پروستات آخرین راه حل است

 

پروستات غده ای است حدودا به اندازه یک گردو که درست زیر مثانه در مردان قرار دارد و بخشی از سیستم تناسلی مردان را تشکیل می دهد. پروستات در دو مقطع زمانی بزرگ می شود، اولین مقطع اوایل دوران بلوغ و مرحله دوم حدودا از سن 25 سالگی است. این بزرگ شدن پروستات کاملا بی ضرر است اما اغلب سبب مشکلات ادراری در سنین بالاتر می شود. تا سن 60 سالگی 80 درصد مردان، مشکلات ادراری ناشی از بزرگ شدن پروستات را تجربه می کنند.بزرگ شدن پروستات یا «BPH» (Benign Prostatic Hyperplasia) خوش خیم است، اما با بزرگ شدن غده پروستات به «میزراه» (مجرای ادراری) فشار وارد می شود که می تواند عامل مشکلات ادراری از جمله تکرر ادرار، اجبار ناگهانی به دفع ادرار، بیدار شدن از خواب (در شب) برای دفع ادرار، مشکل در شروع ادرار و قطره قطره شدن ادرار در انتها، کامل تخلیه نشدن مثانه و گاه حتی قادر نبودن به دفع ادرار باشد.

 

بنابراین اگر بزرگ شدن پروستات توسط پزشک کنترل نشود، می تواند به مرور زمان فرد را به شدت دچار مشکلات سلامتی کند؛ مشکلاتی از قبیل عفونت دستگاه ادراری، آسیب به کلیه ها یا مثانه، سنگ مثانه و بی اختیاری ادرار. گاهی برای درمان از عمل جراحی استفاده می شود و کل غده پروستات توسط عمل جراحی برداشته می شود که اغلب هم فرد از علایم و نشانه های بیماری رهایی می یابد، اما این عمل می تواند فرد را دچار ناتوانی جنسی کند، بنابراین بهتر است عمل جراحی آخرین راه حل باشد و از روش های درمانی دیگر کمک گرفت. فلز روی یکی از عناصر کمینه (عنصری که مقدار کمی از آن برای رشد طبیعی موجودات زنده لازم است) مهم است و در رشد و تمایز سلول ها نقش حیاتی به عهده دارد.فلز روی برای درمان پروستات های ملتهب یا بزرگ بسیار مفید است. بررسی ها نشان داده است که کمبود روی بر بزرگ شدن پروستات اثر دارد. بنابراین خوردن غذاهای حاوی روی یا خوردن مکمل های روی توصیه می شود.همچنین خوردن گوجه فرنگی نیز بسیار مفید است. تحقیقات دانشگاه هاروارد روی 47هزار مرد نشان داد آنهایی که هر هفته 10عدد گوجه فرنگی می خوردند، 50درصد کمتر به سرطان پروستات مبتلا شدند، در واقع خوردن گوجه فرنگی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد. محققان معتقدند که این کاهش احتمال ابتلا به سرطان به دلیل وجود «پیگمان» در گوجه فرنگی است. «پیگمان» قوی ترین و موثرترین کاروتن است که تاکنون کشف شده و دلیل قرمزی رنگ گوجه فرنگی است.


 

پروستات و انزال,پروستات و درمان آن,پروستات چیست و کجاست,درمان پروستات با زالو درمانی,علت پروستات,درمان خانگی پروستات,عکس پروستات,درمان پروستات زنان

 

بزرگی خوش خیم پروستات چیست؟

 

بیش از نیمی از مردان بالای سن 60 سال دچار بزرگی پروستات هستند و احتمال بروز بزرگ شدن پروستات با افزایش سن افزایش می یابد. در سن 80 سالگی حدود 80 درصد مبتلا خواهند بود. اما فقط 40 تا 50 درصد موارد واقعاً دچار علائم ناشی از بزرگی پروستات خواهند بود. در بزرگی خوش خیم  پروستات اول قسمتهای مرکزی پروستات بزرگ می شود، بزرگی این ناحیه معمولاً بر روی پیشابراهی که از داخل پروستات عبور می کند فشار می آورد.گاهی اوقات این حالت منجر به بروز علایم و مشکلات ادراری خواهد شد. معمولاً بزرگی خوش خیم پروستات در عملکرد جنسی اختلالی ایجاد نخواهد کرد. باید بخاطر داشت که بزرگی خوش خیم پروستات سرطان نبوده و منجر به بروز سرطان نیز نخواهد شد. اما ممکن است فرد همزمان دچار بزرگی پروستات و سرطان پروستات باشد.

 

پروستات,درمان پروستات,پروستات خامنه ای,علت پروستات,پروستات زنان,پیشگیری از پروستات,بیماری پروستات چیست,عکس پروستات,اندازه پروستات

 

 

علایم اختلال بزرگی پروستات چگونه است ؟

 

همانطور که گفته شد بسیاری از مردان مبتلا به بیماری بزرگی پروستات فاقد علائم می باشند. اما زمانیکه بزرگی پروستات در روند ادرار کردن دخالت کند منجر به بروز علایمی نظیر جریان ضعیف ادراری، احساس عدم تخلیه کامل مثانه، تأخیر در شروع ادرار، احساس ادرار کردن مکرر، بیدار شدن از خواب در شب جهت ادرار کردن و نیاز به زور زدن برای ادرار کردن خواهد شد.این علائم ثانویه به اثر بزرگی پروستات برروی پیشابراه و بعد از آن برروی مثانه می باشد. در مراحل اولیه عضلات مثانه می توانند بر تنگی پیشابراه غلبه کند، اما بعداً عضلات مثانه ضخیم تر، حساستر، و قوی تر خواهند شد که سبب احساس ادرار مکرر می شود.در بعضی موارد زمانیکه پروستات بزرگ می شود، چنان پیشابراه را تحت فشار قرار می دهد که مثانه قادر نیست بر این نیرو غلبه کند، لذا نمی تواند بطور کامل تخلیه شود.اگر عفونت ادراری ایجاد شود ممکن است علایمی نظیر حس درد و سوزش در ادرار کردن رخ دهد. در تعداد کمی از موارد مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات، این حالت ممکن است منجر به بروز عفونتهای مکرر ادراری، عدم تخلیه کامل ادرار و آسیب های تدریجی به مثانه و کلیه ها شود.

 

 

غده پروستات چیست ؟

 

پروستات بخشی از عضو جنسی مردان است که به شکل و اندازه تقریبی گردو، زیر مثانه قرار گرفته و مجرای خروجی آن را احاطه کرده است.

 

نقش پروستات چیست ؟

 

نقش پروستات تولید مایع وروان کردن حرکت اسپرماتوزوئیدها به خارج است.

 

تشخیص بزرگی خوش خیم پروستات چگونه است؟

 

بعد از اخذ شرح حال کامل باید معاینه انجام شود که معمولاً جهت انجام معاینه پروستات باید از طریق انگشت، راست روده بیمار مورد معاینه قرار گیرد. از این طریق پزشک می تواند بزرگی پروستات یا وجود توده یا هر گونه بافت غیر طبیعی که نشاندهنده سرطان باشد را مورد ارزیابی قرار دهد. اگر چه ممکن است این معاینه تا حدی ناراحت کننده باشد اما سبب بروز آسیب نشده و دردی نیز ایجاد نخواهد کرد. از آنجایی که معمولاً قسمت مرکزی پروستات بزرگ می شود. ممکن است گاهی فرد دچار علائم باشد اما در معاینه پروستات بزرگ نباشد. از طرف دیگر بسیاری از مردان مبتلا به بزرگی پروستات ممکن است بدون علامت باشند.بعد از تشخیص وجود این مشکل باید جهت پیگیری درمانهای لازم، فرد به متخصصین کلیه و مجاری ادراری مراجعه نماید.

 

بیماری پروستات سه نوع دارد:

 

اول بزرگی خوش خیم سرطانی یا بزرگ شدگی غیر سرطانی پروستات است که در اثر آن بافت پروستات بزرگ و متورم شده و نهایتا جریان خروج ادرار را قطع می‌کند، در نتیجه ادرار درون مثانه باقی می‌ماند. بزرگی خوش خیم پروستات معمولا در مردان بالای 60 سال رخ می‌دهد‌ (مردان زیر 50 سال ندرتا دچار آن می‌شوند). علت غالب بزرگ شدگیهای پروستات بزرگی خوش خیم می‌باشد.

 

عوارض احتمالی این نوع بیماری پروستات عبارتند از:

 

-یکی از عوارض احتمالی بزرگ شدن پروستات این است که مثانه ضعیف و ممکن است متسع و به سایر اعضای بدن فشار وارد کند.-یکی دیگر از عوارض احتمالی بزرگ شدن پروستات این است که ممکن است آسیب کلیه و گردش خون تصفیه نشده در بدن به دلیل پس زدن ادرار از مثانه به کلیه به وجود آید.علائم و نشانه‌های آن احساس نیاز مکرر به تخلیه ادرار به ویژه در شب، نیاز مبرم اضطراری به ادرار کردن، دشواری در آغاز ادرار، جریان کم فشار ادرار، چکیدن یا قطره قطره آمدن غیر طبیعی ادرار و احساس پر بودن مثانه و ناتوانی در ادرار کردن است.

 

چگونگی تشخیص بیماریهای پروستات:

 

معاینه مقعدی:

 

با پوشیدن یک دستکش لاستیکی دکتر از طریق دیواره راست روده پروستات شما را احساس می‌کند. او می‌تواند توده‌ها، تورم و یا ناراحتی که نشانگر بیماری باشد را تشخیص دهد. گرچه بسیاری از آقایان از انجام معاینه مقعدی طفره می‌روند ولی این معاینه فقط ناراحتی مختصری ایجاد کرده و تنها چند ثانیه طول می‌کشد.

 

پروستات,درمان پروستات,پروستات خامنه ای,علت پروستات,پروستات زنان,پیشگیری از پروستات,بیماری پروستات چیست,عکس پروستات,اندازه پروستات

 

-آزمایش آنتی ژن ویژه پروستات در خون (psa):

 

پروستات بزرگ شده یک پروتئین را به میزان بیشتری ترشح می‌کند. این آزمایش میزان آن پروتئین را در خون اندازه می‌گیرد. این آزمایش 100 درصد دقیق نیست و ممکن است همراه با سایر آزمایشات مورد استفاده قرار گیرد.

 

-آزمایشات دیگر:

ممکن است لازم باشد آزمایشات دیگری انجام شود. مانند انجام آزمایش سیستوسکوپی، سی تی اسکن یا mri که برای دید بهتر درون پیشابراه و پروستات صورت می‌گیرد.

 

بیماری بزرگ شدن پروستات در چه زمانی و چگونه باید درمان شود؟

بیماری پروستات فقط زمانیکه منجر به بروز علائم شدید شود یا اینکه سبب بروز اختلال در عملکرد کلیه ها و مجاری ادراری شود. باید تحت درمان قرار گیرد. تنها وجود یک پروستات بزرگ دلیل بر درمان نیست. اگر بزرگی پروستات وجود دارد اما علامتی نباشد ممکن است تنها نیاز به انتظار باشد. البته باید در طی این مدت فرد تحت نظارت دقیق پزشک بوده و سالانه یک یا دو بار مورد معاینه قرار گیرد. گاهی اوقات ممکن است علائم بدون درمان بهبود یابند. اما در صورت تشدید علایم نسبت به قبل حتماً باید به پزشک مراجعه نمود.

 

درمان احتمالی پروستات غیر سرطانی عبارتست از:

 

-درمان دارویی که به تحلیل رفتن بافت پروستات یا شل شدن عضلات کمک می‌کند.

 

-جراحی برای برداشتن بافت اضافی پروستات و کاهش فشار بر پیشابراه، انجام می‌شود.

 

-اتساع با بادکنک که در آن بادکنک در داخل پیشابراه قرار داده می‌شود و متورم می‌شود تا پیشابراه را گشاد نماید.

 

-درمانهای جدید شامل جراحی لیزری، منجمد کردن بافت پروستات و درمان گرمایی با میکروویو (حرارت دادن بافت پروستات با میکروویو) می‌باشد.

 

دومین نوع پروستات التهاب پروستات است که می‌تواند حاد یا مزمن باشد و در هر سنی مردان را مبتلا سازد.پروستات حاد وقتی رخ می‌دهد که پروستات ناگهان ملتهب شود. گرچه این مورد نادر است ولی می‌تواند موجب عفونت چرکی و بند آمدن ادرار در موارد وخیم شود. پروستات مزمن که در دراز مدت و مکررا رخ می‌دهد، این التهاب از التهاب حاد پروستات شایع تر است و معمولا مانند آن وخیم نیست. التهاب حاد پروستات ممکن است به التهاب مزمن تبدیل شود.عواقب احتمالی التهاب پروستات عبارتند از: بزرگ شدگی پروستات، تنگی پیشابراه، کندی یا بند آمدن ادرار و سایر مشکلات جدی مجرای ادرار، درمان این نوع پروستات بسته به حاد یا مزمن بودن آن متفاوت است .درمان برای پروستات حاد با مصرف آنتی بیوتیک‌های خوراکی، تخلیه با سوند یا تخلیه با عمل جراحی در موارد وخیم مقدور می‌باشد و پروستات مزمن را نیز می‌توان با مصرف آنتی بیوتیک‌ها، ماساژ پروستات برای افزایش تخلیه و جراحی در صورتی که داروها‌ و ماساژ اثر بخش نباشد درمان کرد.البته درمان بسته به بیماری و بیمار تغییر می‌کند. آمیزش برای افزایش تخلیه پروستات پیشنهاد می‌شود .آب گرم و مصرف نکردن ادویه جات نیز ایرادی ندارد.

 

سومین نوع پروستات که جدی ترین نوع این بیماری است سرطان پروستات است البته این شکل از سرطان پروستات در میان آقایان کمتر از 40 سال نادر است ولی در آقایان بالای 60 سال شایع می‌باشد. علت این بیماری نامشخص است.در این نوع بیماری سلولهای سرطانی به بافت طبیعی پروستات هجوم آورده، آن را تخریب کرده و جایگزین آن می‌شوند. اگر سرطان تشخیص داده نشود ممکن است به سایر قسمتهای بدن انتشار یابد.

 

پروستات,درمان پروستات,پروستات خامنه ای,علت پروستات,پروستات زنان,پیشگیری از پروستات,بیماری پروستات چیست,عکس پروستات,اندازه پروستات

 

علایم سرطان پروستات عبارتند از:

 

درد در ناحیه لگن، کمر، رانها، تورم در ناحیه لگن، پشت و رانها، علایم مهمی نظیر جریان ادرار ضعیف و دردناک، وقفه دار یا با شروع آهسته و همچنین وجود خون در ادرار.نشانه‌های عمومی سرطان که ممکن است مربوط به سرطان پروستات نیز باشد عبارتند از تهوع، استفراغ، درد ممتد، کاهش شدید وزن و خستگی.

 

پروستات زنان

 

در اندام جنسی همه زنها غده ای بنام پروستات و باندازه تقریبی یک انگشت شست وجود دارد. این غده دور تا دور مجاری خروجی مثانه آنها را احاطه کرده است . همانند غده پروستات در مردان ، این غده نیز در زنان از آغاز بلوغ شروع به تولید مایع می کند.در غده پروستات منطقه ای حساس وجود دارد که اصطلاحاً به آن منطقه یا نقطه جی G گفته می شود. این نقطه در جایی در امتداد طول مثانه قرار گرفته است. زمانیکه غده پروستات تحریک می شود بسیاری از زنها نوعی متفاوت از انزال (انزال واژینال) را که با انزال و لذت جنسی از طریق تحریک کلیتوریس یا چوچوله متفاوت است ، تجربه می کنند. برخی از زنها در جریان رابطه و تحریک جنسی قبل از اورگاسم و یا حتی بدون تحریک ناحیه G به حالتی مانند انزال می رسند.اطراف غده پروستات توسط بافتی ماهیچه ای احاطه شده است . این بافت ماهیچه ای ، بالقوه این قابلیت را دارد که درهنگام اورگاسم منقبض شده و محتویات خودش را بیرون بریزد.مجادلات زیادی در خصوص منشاء این همه آب (گاهی تا بیش از دو فنجان) آنهم از غده نسبتاً کوچک پروستات که در طی انزال از زنان خارج می شود وجود دارد. با این وجود مایع خارج شده در هنگام انزال در زنان هیچ شباهتی به ادرار ندارد.بهترین شیوه برای تحریک نقطه G ماساژ ریتمیک آن با انگشتان ، آلت جنسی مرد و یا آلات مصنوعی مشابه آنست.(در این خصوص در قسمتهای بعدی بطور مفصل مطالبی مصور ارائه می گردد)

 

دستیابی به نقطه G و یادگیری ارگاسمهای واژینال همراه با انزال در زنان ، نیازمند تمرین و ممارست فراوان است. اورگاسم های واژینال یا نقطه G باندازه اورگاسم های رخ داده از طریق تحریک کلیتوریس یا چوچوله عمومیت ندارد ، بعضی از زنان همیشه آنرا تجربه می کنند و برخی دیگر هیچگاه به آن دست نمی یابند…


انزال در زنان چه خصوصیاتی دارد؟منظور از انزال همان مایعی است که در حین فعالیت جنسی از مجاری مثانه زنان خارج می گردد.وقتی این مایع در مقادیر کم ترشح شود بیشتر بصورت مایع مخاطی روشن ، شیری و یا زرد رنگ است.البته هر چه بر حجم خروجی آن افزوده شود شفافیت رنگ آن نیز بیشتر می شود.هر چند در حجم کم ممکن است بویی خوش داشته باشد لیکن هر چه بر حجم آن افزوده گردد رنگش شفاف تر و بوی آن نیز کمتر قابل درک خواهد بود.این مایع شامل PSA (نوعی آنتی ژن) وPAP (نوعی اسید فسفاتاژ) است که هر دو بصورت اختصاصی در پروستات زن تولید می گردد.البته این مواد با حجمی کمتر در ادرار هم دیده می شود،همانگونه که مواد موجود در یک ادرار طبیعی (کراتینین ،اوره ، پتاسیم ، سدیم ، کلراید) نیز ممکن است با حجمی کمتر در این مایع دیده شود.همانطور که حجم و ظاهر این مایع در زنان متفاوت است غلظت مواد موجود در آن نیز در زنان مختلف متفاوت است.زنانی که تجربه خروج این مایع را دارند در هر نوبت از اتزالشان آنرا با رنگ ، بو ،غلظت و یا حتی مزه ای متفاوت گزارش کرده اند.(چشیدن مزه این مایع برای خود فرد ایرادی ندارد و چشیدن آن برای زوجهایی هم که از قبل با یکدیگر تبادل این مایعات را داشته اند نیز معمولاً مشکلی ایجاد نمی کند هر چند اگر زوجی تمایل به برقراری رابطۀ جنسی ایمن و بهداشتی دارند بهتر است از چشیدن آن اجتناب ورزند).در برخی از زنان نوع مایع خروجی از آنها تحت تأ ثیر چرخه قاعدگی شان قرار می گیرد.باحتمال زیاد آنچه که شما می خورید یا مقدار مایعی که مصرف می نمایید بر آن اثر می گذارد.برخی زنان گزارش می دهند که این مایع در آنها در بعضی مواقع شفاف و بی بو و در مواقعی دیگر غلیظ و همراه با بوی تند است.

 

 

پروستات,علایم سرطان پروستات,سرطان پروستات,

پروستات چیست و کجاست , علت پروستات زنانه , راه درمان پروستات مردان

پروستات,علایم سرطان پروستات,سرطان پروستات,

پروستات چیست و کجاست , علت پروستات زنانه , راه درمان پروستات مردان

پروستات,درمان پروستات,پروستات خامنه ای,علت پروستات,پروستات زنان,پیشگیری از پروستات,بیماری پروستات چیست,عکس پروستات,اندازه پروستات

پروستات چیست و کجاست , علت پروستات زنانه , راه درمان پروستات مردان

پروستات,علایم سرطان پروستات,سرطان پروستات,

پروستات چیست و کجاست , علت پروستات زنانه , راه درمان پروستات مردان

پروستات,علایم سرطان پروستات,سرطان پروستات,

 

پروستات

3.3/5 - (3 امتیاز)
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/M5GM
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.