افسردگی حاد + دلایل ایجاد افسردگی فصلی

0 232

افسردگی حاد + دلایل ایجاد افسردگی فصلی

افسردگی بعد از زایمان افسردگی بارداری افسردگی بارداری افسردگی خندان زمانی به وجود می آید که فرد توانایی راه رفتن، صحبت کردن و خندیدن را دارد اما در عین حال خشنود نیست. افراد با این نوع افسردگـی می توانند به سر کار بروند، روابط و مسئولیت های مربوط به خانه و خانواده خود را تا حد مطلوبی انجام دهند بدون اینکه حتی اجازه دهند که کسی متوجه این ناخشنودی شود. تشخیص این نوع از افسردگـی بسیار دشوار بوده و بنابراین درمان و همچنین عواقب آن می تواند دشوار باشد

 

 

افسردگی حاد

 

انواع مختلف افسردگی چیست؟

 

افسردگـی شدید (حاد): داشتن علائم افسردگـی در بیشتر زمان روز به مدت حداقل دو هفته که با کار، خواب و خوراک، درس و لذت شما از زندگی تداخل پیدا می کند

 

افسردگـی مزمن: داشتن علائم افسـردگی که بیش از دو سال طول بکشد نشان از داشتن افسـردگی مداوم دارد.

 

یکسری از انواع افسـردگی  مقداری متفاوت هستند و تحت شرایط خاصی ایجاد می شوند:

 

افسـردگـی پرینتال: زنانِ دچار این افسـردگـی، دوران کاملی از افسردگـی حاد را در دوران بارداری و پس از زایمان تجربه می کنند.

 

اختلال موثر فصلی (SAD) : این نوع اختلال با تغییر فصل ها می آید و می رود، معمولا در اواخر فصل پاییز شروع و در اواخر بهار یا تابستان پایان می یابد.

 

افسـردگی روانی: این نوع افسردگـی زمانی اتفاق می افتد که فرد دچار افسردگـی حاد به همراه اشکالی از روان پریشی مانند توهم یا دیدن یا شنیدن مسائل ناراحت کننده که دیگران قادر به دیدن یا شنیدن آن ها نیستند می شود.

 

 

نشانه های افسردگی

 

اگرچه ممکن است افسردگـی فقط یک بار در طول زندگی تان رخ دهد، معمولاً افراد مرحله های متعددی از افسـردگی را تجربه می کنند. در طی این مراحل، نشانه ها بیشتر روزها بروز می کنند، و شاید تقریباً هر روز و ممکن است شامل موارد زیر شوند:

 

– احساس ناراحتی، پوچی یا ناخشنودی

– طغیان عصبی، تحریک پذیری یا ناامیدی، حتی بر سر مسائل کوچک

– از دست دادن علاقه و لذت در فعالیت های روزمره

– اختلالات خواب، اعم از بی خوابی یا بیش از حد خوابیدن

– خستگی یا خالی از انرژی بودن، بنابراین حتی وظایف کوچک تلاش بیشتری می طلبند

– تغییرات در اشتها- معمولاً کاهش اشتها و کم کردن وزن، ولی افزایش میل و هوس برای غذا و چاق شدن در بعضی افراد

– اضطراب، دلهره و بی قراری- به عنوان مثال، نگرانی بیش از حد، قدم زدن، مشت کردن دست ها یا عدم توانایی در نشستن طولانی مدت

– فکر کردن، صحبت کردن یا حرکات بدن آهسته

– احساس مفید نبودن یا گناهکار بودن، ثابت ماندن در شکست های گذشته یا سرزنش کردن خود برای چیزهایی که شما مسئول آن نبوده اید

– اختلال در فکر کردن، تمرکز کردن یا تصمیم گرفتن و یادآوری چیزها

– افکار مکرر درباره مرگ، فکر خودکشی و یا اقدام به خودکشی

– مشکلات فیزیکی غیرقابل توجیه، مثل کمردرد یا سردرد

برای بعضی از افراد، علائم افسردگـی آنچنان شدید است که به وضوح می توان حس کرد یک چیزی نرمال نیست. بقیه افراد عموماً احساس بدبختی یا ناراحتی می کنند، بدون اینکه واقعاً دلیل آن را بدانند.

 

 

افسردگی بعد از مهاجرت و نحوه مقابله با آن چیست؟


افسردگـی بعد از مهاجرت در واقع نوعی اختلال انطباق با محیط است. فردی که مهاجرت می‌کند نیاز دارد که خودش را با شرایط جدید، زبان، فرهنگ، و دوری از خانواده تطبیق بدهد.غالبا افراد مهاجر زمان بیشتری لازم دارند که شغل پیدا کنند، و شغل اول هم ممکن است شغل دلخواه‌ آنها نباشد، این مساله هم به طبع نگرانی مالی به همراه خواهد داشت.
در ابتدا یادگیری زبان جدید ممکن است برای افراد دشوار باشد. دوری از خانواده و حمایت فامیل و دوست هم به نوبه خود عواملی آزاردهنده از نظر روحی است.


اولین نکته‌ مهم در این زمینه فاکتور زمان است که فرد برای تطبیق نیاز دارد. فرد مهاجر نیاز دارد که خودش را با جامعه جدید آشنا کند به عنوان مثال زبان کشور جدید را خوب یاد بگیرد تا بتواند با دیگران ارتباط بر قرار کند و بتواند نیازهای روزانه خود را به صورت مستقل برآورده کند. برای مقابله با افســردگی بعد از مهاجرت خیلی مهم است افراد مبتلا به آن در فعالیت‌های اجتماعی شرکت کنند. مثلا به ورزشگاه‌ها بروند و یا هم به مراکز مذهبی و فعالیت‌های خیریه شرکت کنند تا ارتباط نزدیکی با دیگر افراد جامعه داشته باشند.

 

 

علائم افسردگی در افراد مسن

 

افسـردگی اتفاقی طبیعی در روند پیری نیست و هیچ وقت نباید آن را ساده در نظر گرفت. متاسفانه، افسردگـی معمولاً در افراد مسن تشخیص و درمان نمی شود، و آنها ممکن است نسبت به کمک خواستن نیز بی میل باشند. علائم افسردگـی ممکن است متفاوت یا نامحسوس تر در سالمندان باشد، که شامل موارد زیر می باشند:

 

– اختلالات حافظه یا تغییرات شخصیتی

– خستگی بیش از حد، از دست دادن اشتها، اختلالات خواب، که بدلیل شرایط پزشکی یا دارودرمانی نیستند

– تمایل بیشتر برای در خانه ماندن، به جای بیرون رفتن و ارتباط برقرار کردن یا انجام کارهای جدید

– تفکرات یا احساسات خودکشی، بویژه در سالمندان مذکر

 

 

راهکارهای کاهش افسردگی پاییزی و راه مقابله با آن چیست؟

 

درمان افسردگـی پاییزی همانند درمان خود افسـردگی است. درمان افسردگـی شامل دارو درمانی و مشاوره است. استفاده از روش جعبه نور (نوردرمانی) هم برای درمان افسـردگی پاییزی متداول است. برخی تحقیقات علمی مؤثر بودن این روش را تأیید کرده‌اند. استفاده از جعبه نور منجر می‌شود مغز انسان هورمونی به نام ملاتونین را کمتر ترشح کند و باعث شود فرد احساس خوبی داشته باشد. در این روش توصیه می‌شود که بعد از صبحانه به مدت ٣٠-6٠ دقیقه در معرض جعبه نور مخصوص قرار بگیرید. همچنین توصیه می‌شود که در طی روز پیاده‌روی کنید تا از نور طبیعی بهرمند شوید.

 

 

افسردگی در نوجوانان,افسردگی شدید,درمان افسردگی مزمن

افسردگی در نوجوانان,افسردگی شدید,درمان افسردگی مزمن

افسردگی در نوجوانان,افسردگی شدید,درمان افسردگی مزمن

افسردگی در نوجوانان,افسردگی شدید,درمان افسردگی مزمن

 

 

افسردگی

این مطلب چطور بود؟
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/XdEB
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.