خواص عرق شیرین بیان + خواص شیرین بیان برای پوست ومو

1

خواص عرق شیرین بیان + خواص شیرین بیان برای پوست ومو

شیرین بیان سیاه خواص شیرین بیان برای معده شیرین بیان برای پوست شیرین بیان برای موخوره شیرین بیان از جمله گیاهان دارویی خودرو است و کمتر مورد کشت قرار می‌گیرد. برگ های آن مرکب است و از 4 تا 7 زوج برگ به اضافه یک برگچه انتهایی تشکیل یافته ‌است که به سبب ترشح شیره، چسبنده‌اند. گل های این گیاه به رنگ های ارغوانی، زرد یا بنفش یا آبی مایل به سفید هستند و میوه‌اش شامل 5 تا 6 دانه مایل به قهوه‌ای است. ریشه و ساقه زیرزمینی آن مصرف دارویی دارد.

 

شیرین بیان برای لک صورت،شیرین بیان برای زن باردار،شیرین بیان در طب سنتی

 

خواص عرق شیرین بیان

 

شیرین بیان چیست؟

 

شیرین‌بیان از زمرهٔ گیاهان بنشنی و بومی جنوب اروپا و قسمتهایی از آسیاست. این گیاه از رستنیهای علفی چندساله‌است. ارتفاع این گیاه تا یک متر و در نواحی معتدل تا دو متر می‌رسد. طول برگهای باریک آن از 7 تا 15 سانتیمتر است و شامل 9 تا 17 برگچه‌است. برگچه‌ها بیضوی بوده، کناره آنها صاف است. گلهای این گیاه به رنگهای ارغوانی، زرد یا بنفش یا آبی مایل به سفید است و به صورت مجتمع در انتهای ساقه‌های گل‌دهنده مشاهده می‌شود. زمان ظهور گلها اوایل تابستان است. میوهٔ این گیاه، غلافی و مستطیل شکل به طول 2 تا 3 سانتیمتر است و معمولاً هر میوه دارای 3 تا 6 عدد دانهٔ لوبیاشکل است.

 

این گیاه انواع مختلف دارد:

 

گونه اسپانیایی «G. typical» که میوه آن صاف و بدون کرک است و ریزومهای قهوه‌ای به قطر 6 تا 18 میلیمتر دارد. گونه روسی «G. glandulifera» که برگهای آن چسبناک است و ریشه‌های متعدد به ضخامت 5 سامتیمتر دارد. پوست ریشه آن فلس‌دار و قهوه‌ای رنگ است و شیرینی ملایم دارد. گونه ترکی «G. pallida» که ضخامت ریشه آن حدود 8 سانتیمتر است. گونه ایرانی «G. violacca» که ریشه‌های آن نیز نسبتاً ضخیم است.

 

خواص شیرین بیان برای معده

 

از شناخته شده ترین خواص ریشه و ریزوم (ساقه زیر زمینی) شیریـن بیـان استفاده از آن در درمان زخم معده است. پزشکان طب سنتی به درمان زخم معده با شیریـن بیـان در زمان کوتاه سه تا چهار ماهه اعتقاد دارند. به طور کلی این گیاه به دلیل داشتن ماده موثره‌ای به نام «اسید گلیسیرینیک» در درمان زخم‌های گوارشی، به‌ویژه زخم معده، اثنی عشر و نیز التهاب معده (گاستریت) موثر است، همچنین مطالعات نشان داده است این گیاه دارای خواص ضدهلیکوباکترپیلوری است که این یافته نیز موید مفید بودن این گیاه برای کمک به درمان ناراحتی‌های گوارشی و رفع اسپاسم‌ها دستگاه گوارش است. مهمترین خاصیت این گیاه که جدیدا کشف شده است و در اروپا و آمریکا استفاده می شود، درمان سرطان معده با این گیاه ارزشمند است.

 

خواص درمانی شیرین بیان برای مجاری تنفسی

 

گلیسیریزین که یکی از ترکیبات مهم موجود در این گیاه است به کاهش التهاب در مجاری تنفسی کمک زیادی می کند. این ترکیب مفید مانع رشد و اثرات بیماری زای اکثر ویروس ها می شود. امروزه این ماده در ترکیب داروهای مربوط به بیماری های تنفسی قرار داده می شود و برای تسکین علائمی مانند سرفه و گلودرد موثر عمل می کند. این گیاه همچنین باعث روان شدن خلط شده و مجاری تنفسی را باز می کند. در واقع این گیاه ویروس هایی که مجاری هوایی را تهدید می کنند نابود می سازد.

 

شیرین بیان برای لک صورت،شیرین بیان برای زن باردار،شیرین بیان در طب سنتی

 

ورم معده، زخم معده و بیماریهای التهابی روده با شیرین بیان

 

اثرات درمانی این گیاه در تمام قسمتهای دستگاه گوارش دیده می شود لذا می توان از آن در تمام موارد التهاب یا زخم دیواره روده یا معده استفاده کرد. استفاده از چای شیریـن بیـان در شبها می تواند به کاهش ریفلاکس معدی کمک کند.

 

آرتریت التهابی با شیرین بیان

 

قدرت ضد التهابی این گیاه می تواند در از بین بردن حالتهایی نظیر خشکی، داغی و درد عضلات و مفاصل مؤثر باشد. این گیاه با روشی که زیاد با عملکرد سایر استروئیدها متفاوت نیست، به تعدیل التهاب مزمن و شرایطی مانند آرتریت روماتوئید و پلی میالژیا کمک می کند.

 

زخم های دهانی، گلودرد، برونشیت و سرفه با شیرین بیان

 

چای این گیاه به تنهایی یا در ترکیب با سایر گیاهان می تواند یک داروی غرغره یا دهانشویه مؤثر با طعم مناسب زخم های زبان، دهان، گلو و حنجره باشد. نوشیدن این چای نیز می تواند به درمان التهابات و تحریک راههای تنفسی مثل عفونت برونش ها کمک کرده و برای درمان سرفه و از بین بردن خلط سینه مؤثر باشد. اینچنین به نظر می رسد که این گیاه برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها نیز مؤثر باشد.

 

شیرین بیان برای لک صورت،شیرین بیان برای زن باردار،شیرین بیان در طب سنتی

 

شیرین بیان برای تسریع روند هضم غذا و مقابله با معده درد

 

این گیاه خاصیت ضداسپاسمی دارد و با اختلالات گوارشی به ویژه نفخ، کندی هضم غذا، آروغ، گاز معده و غیره مقابله می کند. این گیاه همچنین در درمان زخم معده، ورم معده و مشکلات روده موثر است. نتایج پژوهش های آزمایشگاهی نشان می دهد که فلاوونوئیدهای موجود در این گیاه باعث نابودی هلیکوباکتری پیلوری می شود. باید بدانید که این باکتری عامل زخم معده است. می توان از شیریـن بیـان برای درمان آفت ها و زخم های دهانی نیز بهره برد.

 

 تقویت کننده غدره آدرنال شیرین بیان

 

این گیاه می تواند در شرایطی که غدد آدرنال به استرس های طولانی مدت مبتلا شده اند کارساز باشد. این گیاه یک مقوی مؤثر برای غدد آدرنال بوده و به بهبودی بیماری و خستگی مزمن کمک می کند. این گیاه یک داروی استروژنی است که می تواند به خصوص در درمان خستگی های مزمن دوران یائسگی به کار رود.

 

شیرین بیان برای لک صورت،شیرین بیان برای زن باردار،شیرین بیان در طب سنتی

 

شیرین بیان و تأثیر آن در مقابله با سرطان

 

نتایج اولیه به دست آمده بر روی حیوانات نشان می دهد که این گیاه می تواند خواص ضدسرطانی داشته باشد و به ویژه در پیشگیری از سرطان های کولون و سینه موثر عمل کند. این گیاه تأثیر خود را از ترکیب اصلی خود یعنی گلیسیریزین می گیرد که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. البته تأثیر ضدسرطانی این گیاه همچنین مدیون فیتواستروژن هایی موجود در ریشه آن به نظر می رسد در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه نقش دارد.

 

شیرین بیان و تأثیر آن در کاهش کلسترول بد خون

 

بررسی های متعددی در این خصوص انجام شده است و متخصصان به این نتیجه رسیده اند که مصرف صرفاً 100 میلی گرم این گیاه در روز می تواند باعث کاهش کلسترول بد خون LDL شود.

 

شیرین بیان برای لک صورت،شیرین بیان برای زن باردار،شیرین بیان در طب سنتی

 

شیرین بیان و تأثیر آن در تولید استروژن

 

گلیسیریزین در عملکرد استروژن تأثیر دارد. این ترکیب روی گیرنده های استروژنی بدن تثبیت می شود. به این صورت زمانی که میزان استروژن بیش از اندازه بالا می رود (که یکی از عوامل بروز سندرم پیش از قاعدگی است) باعث انسداد گیرنده های این هورمون شده و فعالیت آن را کاهش می دهد. زمانی که میزان استروژن دچار افت و کاهش می شود (مانند دوران بعد از یائسگی) گلیسیریزین به صورت جزئی کمبود آن را جبران می کند. این گیاه همچنین در ترکیب داروهای برخی از اختلالات قاعدگی یا داروهای مربوط به یائسگی استفاده می شود.

 

احتیاطات مصرف شیرین بیان

 

مصرف بی رویهٔ شیریـن بیـان یا سایر فراورده‌های آن به سبب تحریک غدد فوق کلیوی و ترشح بیش از اندازهٔ هورمون آلدسترون ممنوع اعلام گردیده‌است. این حالت سبب عوارضی چون اختلال در فعالیتهای متابولیسمی و بالا رفتن فشار خون می‌گردد. در صورت مصرف بیش از 20 گرم در روز، بروز عوارض نامطلوب بعید نیست. استفادهٔ زیاد از شیریـن بیـان برای طحال نیز مضر است. مصرف بسیار بالای شیریـن بیـان ممکن است به بروز حالاتی خطرناک نظیر فشارخون و حتی سکتهٔ قلبی منجر شود.

 

برخی از افراد با مصرف زیاد شیرین‌بیان دچار درد عضله و عده‌ای دیگر با کرخت شدن دست و پا مواجه می‌شوند. مصرف زیاد این ماده سبب افزایش وزن نیز می‌شود. در صورت بالا بودن فشار خون یا ناراحتی کلیه، قلب یا کبد باید از مصرف شیریـن بـیان پرهیز کرد. مصرف این گیاه و فراورده‌های آن برای زنانی که در دوران بارداری یا شیردهی‌اند، منع شده‌است. البته با رعایت میزان معقول مصرف شیریـن بیـان می‌توان از بروز این مشکلات جلوگیری کرده، از خواص بسیار مفید آن بهره برد. در صورت لزوم مصرف طولانی‌مدت شیرین بیان، بهتر است آن را با کتیرا ترکیب کرد.

 

مضرات مصرف زیاد شیرین بیان

 

– مصرف بی رویه این گیاه یا سایر فرآورده‌های آن به سبب تحریک غدد فوق کلیوی و ترشح بیش از اندازه هورمون آلدوسترون مضر است. این حالت سبب عوارضی چون اختلال در فعالیت های متابولیسمی و بالا رفتن فشار خون می‌گردد. در صورت مصرف بیش از 20 گرم در روز، بروز عوارض نامطلوب بعید نیست.

 

– استفاده زیاد از این گیاه برای طحال نیز مضر است.

 

– برخی از افراد با مصرف زیاد شیرین‌بیان دچار درد عضله و عده‌ای دیگر دچار کرختی دست و پا می‌شوند.

 

– مصرف زیاد این ماده سبب افزایش وزن نیز می‌شود.

 

 

 

 

شیرین بیان برای لک صورت،شیرین بیان برای زن باردار،شیرین بیان در طب سنتی

شیرین بیان برای لک صورت , شیرین بیان برای زن باردار

شیرین بیان برای لک صورت،شیرین بیان برای زن باردار،شیرین بیان در طب سنتی

شیرین بیان برای لک صورت , شیرین بیان برای زن باردار

شیرین بیان برای لک صورت،شیرین بیان برای زن باردار،شیرین بیان در طب سنتی

شیرین بیان برای لک صورت , شیرین بیان برای زن باردار

شیرین بیان برای لک صورت،شیرین بیان برای زن باردار،شیرین بیان در طب سنتی

شیرین بیان برای لک صورت , شیرین بیان برای زن باردار

شیرین بیان برای لک صورت،شیرین بیان برای زن باردار،شیرین بیان در طب سنتی

 

 

 

شیرین بیان

این مطلب چطور بود؟
ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. فرانک می گوید

    سلام ممنون بابت مقالتون. من از عرق شیرین بیان طوبی گستر استفاده می‌کنم میخواستم ببینم کسی تاحالا مصرف کرده؟ به نظرتون تمام خواص گیاه که نوی همین مقاله م بود را منتقل میکنه؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.