گیاه خار مریم برای چی خوبه + خواص گیاه خار مریم برای کبد
گیاه خار مریم برای چی خوبه + خواص گیاه خار مریم برای کبد
گیاه خار مریم چیست گیاه خار مریم و لاغری گیاه خار مریم و pdf خواص گیاه خار مریم برای پوست خواص دارویی گیاه خار مریم گیاه خار مریم از رده دولپهایها، راسته گلمینا و تیرهٔ کاسنیان میباشد، این گیاه با بازه زمانی رشد هر یک سال یا در بعضی نژادها هر دوسال بوده و خودرو میباشد. شکل ظاهری معمول این گیاه، گلی با رنگهای قرمز تا بنفش و برگهایی رنگ رفته و دارای رنگ سبز مایل به زرد و بههمراه وریدهای سفید رنگ هستند.
خواص گیاه خار مریم برای کبد
درباره گیاه خار مریم بیشتر بدانید
خار مریم که با نامهای دیگری از جمله ماریتیغال، خار علیص، خارسه و خارشیری شناخته میشود گیاهی است از تیره کاسنی، دوساله و به ارتفاع حداکثر 1/5 متر که به حالت خودرو در کنار جادهها، اراضی بایر و گاهی اطراف زمینهای زراعی میروید. در ایران خار مریم در صحراها و بیشتر در دره هراز، دشت مغان، مناطقی از خوزستان، کلاردشت، گرگان، مازندران و … میروید. این گیاه در صنایع داروسازی اهمیت فراوان دارد.
این گیاه در طول دوره رشد خود، 30 تا 200 سانتیمتر قد کشیده و دارای شکل تقریباً مخروطی شکل بوده. بوته این گیاه به طور میانگین تا 160 سانتیمتر قطر رشد داشتهاست. ساقه این گیاه معمولاً درای حالت پنبهای در دور خود بوده و بیشتر فضای این ساقه توخالیست. برگهای این گیاه معمولاً دارای شکل مستطیلی یا به شکل نیزه در دور خود و پراکنگدی آنها معمولاً چندبرگی یا دو برگی است. سرگل خوشرنگ این گیاه 4 تا 12 سانتیمتر عرض و پهنا داشته. در نیمکره شمالی این گیاه از ماه خرداد تا اواسط شهریور و در نیمکره جنوبی این گیاه از آذر تا اوایل بهمن میروید. دانه این گیاه رنگ سبز تیره یا در بعضی نژادها سیاه میباشد و کاسه این گل که دانهها در آن قرار میگیرند رنگ زرد مانندی دارد.
درمان پسوریازیس با گیاه خار مریم
از دیگر آثار سلی مارین، حل سنگهای صفراوی و کمک به درمان پسوریازیس است. سلی مارین در تصحیح اعمال غیر عادی کبد در جهت درمان پسوریازیس مفید میباشد؛ به طوری که از سنتز لوکوترینها جلوگیری میکند. ارتباط دیگر عمل کبد و پسوریازیس در فیلتراسیون کبدی خون است . در گردش خون کبدی افراد مبتلا به پسوریازیس اندوتوکسینهایی مشاهده شده (مانند اندونوکسینهای دیواره باکتریها در روده ) که با کاهش یا خنثی شدن آنها پسوریازیس بهبود مییابد.
بهبود دیابت با گیاه خار مریم
موازنه سطح قند خون: تحقیقات پزشکی نشان داده است که این گیاه در بهبود دیابت مؤثر است. مطالعات نشان دادهاند که استفاده از این گیاه سطح قند خون و کلسترول را در بیماران دیابت نوع 2 کاهش داده است. علاوه بر این مقاومت به انسولین که ویژگی کلیدی دیابت نوع 2 است با استفاده از این گیاه کاهش مییابد.
محافظت از کبد با گیاه خار مریم
خاصیت خنثی کردن رادیکالهای آزاد. خاصیت ضداکسیدان آن چندین بار از ویتامین E بیش تر است و از این طریق محافظ خوبی برای کبد است. محافظت کبد از مواد شیمیایی و داروها. سیلی مارین از طریق خنثی کردن الکل، گالاگتوزآمین، کربن تتراکلراید، سم آمانیتا و غیره ، کبد را محافظت میکند. تحریک سنتز پروتئینها در کبد. به احتمال قوی تحریک تولید سلولهای جدید کبد از طریق ساخت پروتئین در کبد به وسیله سلی مارین است. سلی مارین دارای خاصیت قوی ضد تورم میباشد.از دیگر آثار سلی مارین، حل سنگهای صفراوی و کمک به درمان پسوریازیس است. سلی مارین در تصحیح اعمال غیر عادی کبد در جهت درمان پسوریازیس مفید میباشد.
کاهش کلسترول بد با گیاه خار مریم
پایین آوردن کلسترول و در نتیجه مفید بودن برای قلب : با کاهش LDL (کلسترول بد) خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. البته مطالعات فقط درمورد بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت انجام شده است. زیرا افراد مبتلا به دیابت معمولاً کلسترول بالایی دارند.
ارزش دارویی گیاه خار مریم
خار مریم به خاطر ارزش دارویی اثبات شده در گذشته در بین سراسر مردم جهان به عنوان نوعی غذا نیز مصرف میشدهاست. ریشههای این گیاه را میتوان به طور خام یا جوشانده شده بهمراه کره یا کباب شده خورد، شاخه جوان آن را میتوان تا ریشه برید و آن را آبپز نموده و مصرف کرد. در گذشته شاخههای خاردار تازه دور گل این گیاه را همانند کنگر فرنگی میخوردهاند. همچنین ساقه این گیاه را میتوان بعد از پاک کردن، برای رفع تلخی در طول یک شب در آب خیساند و آنرا به صورت استفاده در خورشت مصرف کرد. برگهای این گیاه را نیز میتوان اول از خارها پاک نمود و بعنوان یک جایگزین برای اسفناج مصرف کرد یا میتوان به صورت خام آنرا به سالاد اضافه نمود. همچنین میتوان با پاک کردن این گیاه، یعنی قطع کردن یا ساییدن ساقه و برداشتن برگهای خارمانند اطراف گلها و حذف گلبرگهای صورتی رنگ بصورتی که دانههای آنها از آن جدا نشود، میتوان کاسه دان گل به همراه دانههای آن را نیز به صورت خام یا جوشانده یا در سالاد مصرف نمود. همچنین مردمان جنوب ایران (منطقه گراش، لار و …) کاسه دان به همراه دانههای این گیاه را به ترشی نیز تبدیل مینمایند.
عوارض جانبی مصرف گیاه خار مریم
خار مریم معمولاً برای مصرف مقدار کم دارای عوارض خاصی نیست. اما درصورت مصرف بیش از حد این گیاه، عوارض جانبی همچون حساسیت پوستی، اگزما، سردرد و تهوع، ضعیف شدن قوه چشایی، عرق کردن و ضعف را بهمراه دارد. همچنین خار مریم باعث پایین آمدن سطح قند خون خون میشود. به همین دلیل به افراد داری سطح قندخون پایین یا دارای دیابت و کسانی که به هردلیل برای آنها داروهای مرتبط با قند خون تجویز شده، هشدار برای مصرف کردن داده میشود. همچنیان استفاده این گیاه برای زنان باردار یا در دوران شیردهی باید با احتیاط همراه باشد. خار مریم همچنین در گذشته برای مقوی ساختن شیر مادر به مادران داده میشده اما مطالعاتی در مورد مصرف این گیاه برای زنان باردار نشان داده کمی عوارض جانبی برای آنان به همراه دارد
خواص گیاه خار مریم در طب سنتی , نحوه مصرف گیاه خار مریم
خواص گیاه خار مریم در طب سنتی , نحوه مصرف گیاه خار مریم
خواص گیاه خار مریم در طب سنتی , نحوه مصرف گیاه خار مریم
خواص گیاه خار مریم در طب سنتی , نحوه مصرف گیاه خار مریم
سلام
نحوی مصرف گیاه خارمریم چگونه است یعنی باید بذرش جوشونده بشه یا ساقه یا برگها یا همه قسمتهاش؟
چون داخل کاسبرگهاش یه چیزی شبیه پنبه دارد