خواص بادمجان با پوست در بارداری + خواص بادمجان برای دیابت
خواص بادمجان با پوست در بارداری + خواص بادمجان برای دیابت
خواص بادمجان برای پوست خواص بادمجان برای جنین خواص بادمجان برای قلب خواص بادمجان برای کبد خواص بادمجان برای لاغری بادنجان مقوی معده، بازکنندهی انسدادها و گرفتگیهای مجاری عروق بوده و مصرف آن با سرکه قابض شکم، مدر بول (ادرار) و با روغن ملین طبع است. بادنجان مسکن دردهای گرم، خوشبوکننده عرق و برطرفکننده بدبویی زیر بغل و کنج ران بوده، پاشیدن دنبالههای خشک بادنجان بر موضع بواسیر و سایر امراض مقعد که با روغن بادام تلخ یا روغن بنفشه و یا بابونه چرب شده باشد مفید است.
خواص بادمجان برای دیابت
خواص بادمجان برای مبتلایان به فشار خون بالا
یکی از خواص بادمجان کمک به کاهش فشار خون است. در میان املاح معدنی تشکیلدهنده بادمجان تقریبا هیچ نمکی پیدا نمیشود. در واقع در هر فنجان بادمجان پخته شده فقط یک میلیگرم نمک وجود دارد که مقدار بسیار ناچیزی است. افزایش نمک در رژیم غذایی سبب بالارفتن فشار خون و بروز مشکلات قلبی، سکته مغزی و بیماریهای کلیوی میشود. به گفته متخصصان تغذیه، افراد بالغ نباید روزانه بیش از 2300 میلی گرم سدیم در رژیم غذاییشان داشته باشند. پتاسیم موجود در بادمجان ماده معدنی دیگری است که به کاهش فشار خون کمک میکند. در هر فنجان بادمجان 122 میلیگرم پتاسیم وجود دارد و البته مقدار مجاز مصرف روزانه پتاسیم 4700 میلیگرم است.
یک روش مصرف بادمجان، کبابی کردن آن در غذای میرزاقاسمی است. معمولا در میرزاقاسمی همراه بادمجان سیر هم به کار میرود که اثر کاهشدهندگی فشار را تشدید میکند. حداکثر در هفته دو بار میشود بادمجان مصرف کرد،. بعضیها برای اینکه سرخ شدن بادمجان روغن کمتری بطلبد، بادمجان را در آب نمک میخوابانند. این روش برای افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند، بسیار مضر است. افرادی که از چاقی رنج میبرند و اضافه وزن دارند، نباید بادمجان بخورند چون در آمادهسازی بادمجان به شکل سالم حتما از روغن استفاده میشود و این روغن برای افراد چاق مضر است.
خواص بادمجان در پیشگیری از کم خونی
کمبود آهن خون مشکلی است که میتواند سلامت عمومی بدن را به خطر بیندازد. بیماری کمبود آهن همان کم خونی است که با علائمی مانند سردرد، خستگی، ضعف و افسردگی همراه میشود و حتی ممکن است عملکرد شناختی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد بنابراین مصرف مواد غذایی آهندار از این جهت اهمیت دارد و با کمخونی میجنگد.
در ترکیبات بادمجان هم مقداری آهن وجود دارد. علاوه بر این در جدول ترکیبات بادمجان مس هم به چشم میخورد که این ماده معدنی مانند آهن برای ساخته شدن گلبولهای قرمز ضروری است. بدون این دو ماده معدنی تعداد گلبولهای قرمز خون کاهش مییابد و کمخونی ایجاد میشود. از این رو بادمجان پخته شده میتواند در پیشگیری از کمخونی هم نقش داشته باشد.
شادابی پوست با خواص بادمجان
بادمجان برای پوست نیز مفید است چون حاوی مقدار زیادی آب است که علاوه بر بهبود سایر دستگاه های بدن به حفظ سلامت پوست و موها نیز کمک می کند. کم شدن آب بدن و درنتیجه خشک شدن پوست از عوامل مهم افزایش چین و چروک های پوستی است اما خوردنی هایی مثل بادمجان می توانند ذخیره آب بدن را به میزان قابل توجهی تامین کند.
کاهش بیماری قلبی با خواص بادمجان
به لطف محتوای آنتی اکسیدانی، برخی مطالعات نشان داده اند که بادمجان ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کند. در یک مطالعه، خرگوش هایی با کلسترول بالا روزانه و به مدت دو هفته 10 میلی لیتر آب بادمجان دریافت کردند. در پایان مطالعه، سطوح کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید، دو نشانگر خون که افزایش بیش از اندازه آنها می تواند به خطر افزایش یافته ابتلا به بیماری قلبی منجر شود، کاهش یافته بودند.
مطالعات دیگر نشان داده اند که بادمجان ممکن است یک اثر محافظتی روی قلب داشته باشد. در یک مطالعه، حیوانات با بادمجان خام یا گریل شده به مدت 30 روز تغذیه شدند. در هر دو حالت پژوهشگران شاهد بهبود عملکرد قلب و کاهش شدت حمله قلبی بودند. در شرایطی که نتایج کسب شده امیدوارکننده هستند، باید به این نکته توجه داشت که پژوهش های فعلی محدود به حیوانات و مطالعات آزمایشگاهی بوده و به پژوهش های بیشتر برای ارزیابی تاثیر بادمجان بر انسان نیاز است.
خواص بادمجان در پیشگیری و درمان سرطان
بادمجان به دلیل وجود ماده ای به نام پلی فنول, دارای خواص ضد سرطانی است. به علاوه آنتوسیانین ها و اسید کلروژنیک در بادمجان, خواص ضد التهابی دارند و از سلول ها در برایر رادیکال های آزاد محافظت می کنند و به نوبه ی خود مانع رشد و تهاجم تومورها و گسترش سلول های سرطانی می شوند.
همچنین اگر بادمجان را با پوست بپزید از آنتی اکسیدانی بسیار قوی به نام «ناسونین» بهرهمند می شوید. محققان روی رشد سلولهای سرطانی حیوانات آزمایشگاهی و همچنین انسان مطالعاتی انجام دادند و متوجه شدند آنتی اکسیدان ناسونین اجازه نمیدهد رگهای خونی جدیدی تشکیل شود و تومورهای خوشخیم را به تومورهای بدخیم تبدیل کند.
خواص بادمجان برای تقویت حافظه و افزایش تمرکز
یکی از خواص بادمجان که در اینجا می خواهیم به آن بپردازیم، تاثیر مصرف بادمجان در تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز می باشد. دانشمندان دریافته اند که آنتوسیانینهای موجود در بادمجان خونرسانی به مغز را تسهیل میکند. ضمن اینکه از بروز اختلالات مغزی ناشی از کهولت سن پیشگیری کرده و عملکرد حافظه را بهبود میبخشد. بنابراین اگر این روزها تمرکزتان کاهش یافته و حافظهتان ضعیف شده برای بهبود وضعیت مغز از بادمجان استفاده کنید.
نکته مهم دیگر این است که بادمجان کالری کمی دارد (هر 100 گرم از آن فقط 20 کالری وارد بدنتان می کند) و همین موضوع سبب میشود که بتوانید به عنوان یک جز اصلی در رژیمهای کاهش وزن از آن استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که بادمجان فقط باید به صورت پخته شده مصرف شود زیرا بادمجان خام سمی است و به بدن آسیب می رساند.
کنترل قندخون با خواص بادمجان
افزودن بادمجان به رژیم غذایی ممکن است به زیر کنترل داشتن قند خون کمک کند. بادمجان ها از محتوای بالای فیبر سود می برند. فیبر می تواند قند خون را با کند کردن جریان گوارش و جذب قند در بدن کاهش دهد. سطوح قند خون با جذب کندتر پایدار باقی می ماند و از فراز و فرودهای ناگهانی آن جلوگیری می شود.
مطالعه ای دیگر نشان داده است که پلی فنول ها، ترکیبات گیاهی طبیعی، که در مواد غذایی مانند بادمجان یافت می شوند، ممکن است جذب قند را کاهش دهند و ترشح انسولین را افزایش دهند، که هر دو می توانند به کاهش قند خون کمک کنند.
خواص بادمجان در طب سنتی , خواص بادمجان با ماست
خواص بادمجان در طب سنتی , خواص بادمجان با ماست
خواص بادمجان در طب سنتی , خواص بادمجان با ماست
خواص بادمجان در طب سنتی , خواص بادمجان با ماست