خواص باقالی پخته برای سرماخوردگی + خواص باقالی در دوران بارداری
خواص باقالی پخته برای سرماخوردگی + خواص باقالی در دوران بارداری
خواص باقالی برای پوست خواص باقالی برای لاغری خواص باقالی برای جنین خواص باقالی برای بدن خواص باقالی در طب سنتی باقلا (باقالی) گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن گاهی تا 2 متر هم میرسد. برگهای این گیاه متناوب و مرکب است. گلهای باقالی درشت و سفید با لکههای سیاه و بنفش است. میوه آن همچون لوبیا دارای غلافی پوشیده از کرک میباشد.
خواص باقالی پخته برای سرماخوردگی
از گیاه باقالی بیشتر بدانید؟
باقالی گیاهی است با نام علمی VICIA FABA از خانواده نخود. بشر از قدیم با این گیاه آشنا بوده و حداقل 6 هزار سال قبل از میلاد در مناطق وسیعی از شرق مدیترانه کشت می شده است. باقلای تازه و سبز تا 80 درصد و نوع خشک آن تا 18 درصد آب دارد. ترکیب های مهم آن شامل اسیدهای آمینه مختلف، ویتامین ها و مواد معدنی است.
باقلا دارای مقدار زیادی ال دوپا (L DOPA) است؛ ماده ای که سال هاست در درمان پارکینسون مورد استفاده قرار می گیرد. اثر دیگر باقلا در کنترل پرفشاری خون است. بنابراین به کسانی که فشار خون دارند، خوردن آن توصیه می شود. علاوه بر اینها باقلا دارای خاصیت افزایش دهندگی قوای جنسی است.
اما باید دانست که این ماده غذایی سرشار از تیرامین بوده و افرادی که داروهای مهارکننده منوآمین اکسیداز (MAO) مصرف می کنند، باید از خوردن آن خودداری کنند. همچنین باقلا برای افرادی که دارای کمبود آنزیم گلوکز 6 فسفات و هیدروژناز هستند (مبتلایان به فاویسم)، ممنوع است؛ چون دارای ترکیب های ویسین، کنویسین و ایزواورامیل است و ممکن است باعث خطر مرگ شود.
خواص باقالی برای کمخونها
باقالا یکی از منابع عالی فیبر و پروتئین به حساب میآید و مصرف آن همراه با برنج، تمامی پروتئینها و اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین میکند. کلسیم و پتاسیم موجود در باقالا از بروز پوکی استخوان جلوگیری کرده و به کنترل فشارخون بالا کمک میکند. این دانه همچنین سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B و اسیدفولیک است بنابراین برای رفع کمخونی هم مفید است البته به شرطی که نسبت به آن حساسیت نداشته باشید. لازم به ذکر است که باقالای تازه طبع سرد و تر و باقالای خشک طبع سرد و خشک دارد. گل آن نیز طبع گرم دارد. ارزش غذایی باقالای خشک شده نیز بیشتر از باقالای تازه است اما ویتامین C باقالای تازه بیشتر است.
خواص باقالی در طب سنتی
در کتاب مخزن الادویه که یکی از منابع مهم طب سنتی ایران در جهان است و امروزه در رشته های طب و داروسازی سنتی دانشگاه تدریس می شود راجع به باقلا چنین نوشته است: «باقلا که به عربی فول نامیده می شود از حبوب معروف است. طبیعت تازه آن سرد و تر است و خشک شده آن سرد و خشک است. مقوی قوای جنسی، تسکین و درمان زخم معده و اسهال و استفراغ است. آرد رقیق آن با روغن بادام و قند برای سرفه و خشونت سینه و حلق نافع بوده و باعث نفخ می شود و برای جلوگیری از مضرات آن بهتر است آب پخته آن دور ریخته شود و پس از پختن با روغن بادام و ادویه های تند مانند فلفل و دارچین مصرف شود. نفخ باقلای کهنه کمتر از تازه آن بوده و نوع بدون پوست آن نسبت به باقلای با پوست دارای نفخ کمتری است.»
دیگر خواص باقالی
تقویتکننده قوای جنسی است.
ویتامین A موجود در آن باعث تقویت بینایی میشود.
فسفر آن به تقویت بهره هوشی کمک میکند.
باعث کاهش خستگیهای جسمی و فکری و رفع ضعف اعصاب میشود.
برای درمان رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیک مفید است.
باعث کاهش ورم پروستات میشود.
باعث افزایش نیرو و قوت بدن در دوران نقاهت میشود.
مصرف مخلوط باقالا با روغن بادام و قند به رفع گرفتگی صدا و پاکسازی ریه کمک میکند.
برای رفع ورم سینه قبل از قاعدگی یا بعد از شیردهی باقالا را با آرد جو، سرکه و نعناع مخلوط کرده و بپزید سپس آن را له کرده و روزی دو بار روی ناحیه متورم قرار دهید. این کار را برای سایر نواحی متورم بدن نیز میتوانید انجام دهید.
خواص باقالی برای دستگاه گوارش
باقالا در مقایسه با سایر حبوبات بیشترین فیبر غذایی را دارد و باعث تسریع در هضم غذا میشود بهخصوص اگر همراه با پوست مصرف شود. فیبر موجود در آن همچنین به کاهش چربیهای خون و درمان یبوست کمک میکند. علاوه بر این، مصرف فیبر باعث تنظیم سطح قند خون میشود و به همین دلیل برای افراد دیابتی نیز مفید است. فیبر خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش را هم کاهش میدهد و به سمزدایی بدن از مواد مضر کمک میکند. مصرف باقالای پخته همراه با سرکه و آب نیز در درمان اسهال مزمن موثر است. این دانه همچنین باعث تسکین و درمان زخم معده و رفع حالت تهوع و استفراغ میشود اما به یاد داشته باشید برای آسانتر شدن هضم آن باید ابتدا باقالا را برای 24 ساعت در آب خیس کرده و بعد بپزید.
موارد احتیاط در مصرف خواص باقالی
مصرف باقالا همراه با ماست باعث دلپیچه میشود.
زیادهروی در مصرف باقالای تازه باعث ایجاد تاول در دهان میشود.
از مصرف باقالا هنگام شب خودداری کنید زیرا باعث بیخوابی میشود.
افراط در مصرف باقالا میتواند باعث نفخ یا سنگینی معده شود. برای جلوگیری از این عارضه باید ابتدا باقالا را پوست کنده و بجوشانید و بعد آب آن را دور بریزید. نفخ باقالای کهنه و بدون پوست نیز کمتر از باقالای تازه و با پوست است.
بعضیها معتقدند مصرف باقالا در بارداری ممکن است احتمال ابتلای جنین به بیماری فاویسم را افزایش دهد. البته این موضوع از لحاظ علمی ثابت نشده است. با این حال بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.
مبتلایان به کلسترول خون بالا، تصلبشرایین، فشار خون بالا، اسیداوریک بالا، افسردگی، نفخ، دلدرد، سنگ اورات، خارش پوستی و صرع نباید در خوردن باقالا زیادهروی کنند.
خواص باقالی برای کودکان , خواص باقالی برای زنان باردار
خواص باقالی برای کودکان , خواص باقالی برای زنان باردار
خواص باقالی برای کودکان , خواص باقالی برای زنان باردار
خواص باقالی برای کودکان , خواص باقالی برای زنان باردار