بیماری صرع چیست + درمان بیماری صرع با داروهای گیاهی
بیماری صرع چیست + درمان بیماری صرع با داروهای گیاهی
صرع درمان صرع با داروهای گیاهی درمان صرع با طب سوزنی علت صرع در کودکان دلیل بیماری صرع صرع یک بیماری است که با تشنجات مکرر در یک دوره زمانی خود را نشان می دهد. تشنج به یک حمله ناگهانی در فعالیت الکتریکی مغز اطلاق می شود که می تواند باعث کاهش هوشیاری، حرکات مکرر و انقباضات عضلانی و گاهی اختلالات حس شود. 25% موارد صرع در سنین قبل از 5 سالگی بروز کرده و 50% موارد آن قبل از 25 سالگی خود را نشان می دهند. و موروثی می باشند که در خانواده های خاصی شیوع بالاتری را دارند.
درمان بیماری صرع
انواع صرع
– تشنج پیچیده جزئی : مشکلات در توجه و یا کنترل خلق و خو.
– تشنج سمت چپ : اضطراب و ناامیدی به علت مشکلات در درک و بیان.
– تشنج سمت راست : مشکلات اجتماعی و رفتار بدون فکر.
– تشنج جلوی مغز : بهم ریختگی و اقدام بدون توجه به عواقب.
نشانه های بیماری صرع
از آنجایی که صرع ناشی از فعالیت های غیر طبیعی سلول های مغزی است، تشنج می تواند بر تمام فرآیندهای هماهنگی مغز اثر بگذارد. صـرع می تواند علائمی از این قبیل ایجاد کند:
• گیجی موقت
• صحبت کردن نامفهوم و بریده برید
• حرکات تند و پیچشی غیر قابل کنترل در دستها و پاها
• از دست دادن هوشیاری و بی خبری
• علائم روانی
علائم بسته به نوع تشنج متفاوت است. در بیشتر موارد، مبتلایان به صـرع در هر بار به نوع یکسانی از تشنج مبتلا می شوند، لذا علائم در هر دوره مشابه است. پزشکان معمولاً تشنج را بر اساس چگونگی آغاز فعالیت های غیرطبیعی مغز، به دو نوع کانونی و منتشر طبقه بندی می کنند.
علتهای ابتلا به صرع
بر اساس سن، علل ابتلا به صـرع متفاوت است مثلا در نوزادان نرسیدن اکسیژن به مغز به دلیل طول کشیدن خروج از کانال زایمان (زایمان سخت) شایعترین علت تشنج است، اما کمبود کلسیم، قند و ویتامین B6 هم میتواند جزو علل آن باشد. در سنین بالاتر، 6 ماه تا 5 سال تشنج شایعتر است که بین 1 تا 5 درصد کودکان را در این سن شامل میشود. سنین بالاتر (مدرسه) صرعهای ارثی شایع است؛ یعنی صرع بزرگ، صرع کوچک (مات زدگی) و صـرع پرشی شایعتر است. هر چه سن افزایش مییابد علل صرع تغییر میکند، در جوانان مصرف داروهای محرک مانند آمفتامین و ترامادول، مصرف مشروبات الکلی و ضربه به سر عامل اصلی ابتلا است و در افراد بین 40 تا 60 سال تومورها و ضربههای مغز شایعترین علت است و از 60 سال به بالا شایعترین علت سکتههای مغزی است.
اقدامات اولیه در مواجه با صرع
اگر بیمار دچار تشنج شده او را به یک سمت بخوابانید و سرش را همسطح یا پایینتر از بدنش قرار دهید. شخص را به پهلو بخوابانید تا مسیر تنفسی اش باز باشد سعی نکنید چیزی در دهان شخص بگذارید عموما مردم بر این باور غلط هستند که باید جسمی را در دهان فرد گذاشت تا مانع گاز گرفتن زبان شود حال آنکه از همان ابتدای حمله ، ماهیچه های فک بشدت منقبض میشوند که میتواند از همان ابتدا زبان را قطع کند این در حالیست که تجربه نشان داده این اتفاق بسیار نادر است گذاشتن جسم در دهان فرد بعلت انقباض فک میتواند باعث شکستگی دندان شود. هرگز چیزی را با فشار میان دندانهایش قرار ندهید. در بیشتر مواقع تشنجات بعد از یک دقیقه متوقف میشوند و بعد از آن یک دوره خواب و استراحت است ولی اگر تشنجات بیشتر از چند دقیقه به طول انجامید حتماً باید بیمار را به بیمارستان رساند.
راههای درمان صرع
برای آن که بیماری صـرع اثبات شود، باید ابتدا یک سری بیماریهای مشابه شناخته شوند. یکی از بیماریهای مشابه سنکوب می باشد که خون به مقدار کافی به مغز نمی رسد و به صورت گذرا در اثر دیدن مثلاً یک حادثه یا تصادف؛ یا در اثر گرما یا سرمای زیاد، خون برای مدت کوتاهی به مغز نمی رسد؛ یا به دنبال افت فشار به علت از دست دادن خون و شوک عصبی ممکن است فرد دچار سنکوب شود و بیافتد. این بیماران باید با توجه به شرح حال و معاینه، از بیماران صرعی افتراق داده شوند.
بعضی موارد در بیماریهای قلبی یا سکتههای مغزی که خون کافی به مغز نمی رسد ممکن است کاهش هوشیاری رخ دهد که نباید با صـرع اشتباه شود. بیمارهای دیگری مانند میگرن ممکن است باعث از دست رفتن هوشیاری شود. هم چنین کمبود مواد معدنی و تغذیهای می تواند سبب از دست دادن هوشیاری شود. بعضی از ضایعات مغزی مثل عفونتهای مغزی- تومورهای مغزی، فشار بالای جمجمه ممکن است بدون ایجاد تشنج باعث افت هوشیاری شوند، ولی گاهی اوقات این موارد خود باعث تشنج می شوند.
از نوار مغز، آزمایشات اختصاصی خون، آزمایشات عمومی خون، CTS ، SCAN وMRI برای تأیید یا رد تشنج استفاده می شود.
بعد از مشخص شدن تشنج، درمان به دو دسته ی دارویی و غیردارویی تقسیم می شود. درمانهای غیردارویی بدین جهت دارای اهمیت زیادی می باشند که شامل حذف عوامل خطرناک به خصوص برای پیشگیری از آسیبهای مغزی می باشد که از زمان جنینی شروع می شود و شامل خودداری از مصرف دخانیات، عدم مصرف الکل، خودداری از حضور در محیط های آلوده مثل رادیواکتیو می باشد. انجام ورزش و پیاده روی به طور غیرمستقیم آمار تشنجها را پایین می آورد.
برای جلوگیری از تشنج باید فرد خواب منظم و کامل داشته باشد (بی خوابی یکی از مهم ترین عواملی است که باعث تشدید تشنج می شود). باید به تغذیه هم اهمیت زیادی داده شود و و لبنیات ، سبزیجات و پروتئین به مقدار کافی در برنامه ی غذایی بیمار گنجانده شود. جلوگیری از چاقی و پرخوری و جلوگیری از استرس و اضطراب بسیار مهم می باشد.
در درمان دارویی، با داروهای معمولی حدود 70- 60 درصد بیماران کنترل می شوند و در درصد کمی از بیماران نیاز به درمان با چند دارو وجود دارد. در مجموع حدود 85 درصد بیماران تشنجی با یک یا چند دارو کنترل می شوند و در 20- 15درصد موارد ممکن است با مصرف دارو به خوبی کنترل نشوند یا احتمالا بهبود نیابند. اینها بیمارانی هستند که آسیبهای شدید مغزی دارند (مانند بیماران عقبمانده ی ذهنی یا افراد دچار ناهنجاریهای شدید مغزی مادرزادی). البته این بیماران نیز درمان می شوند.
در مجموع با درمان کامل، حدود 95درصد بیماران طول عمر طبیعی دارند و ترس جامعه از این بیماری همیشه بی مورد می باشد. البته درصد کمی ممکن است افراد وابستهای باشند، ولی اکثر افراد با درمان دارویی یا غیردارویی در زندگی هیچ مشکلی را نخواهند داشت، چه بسا افراد به ظاهر سالم ممکن است در برخورد با مشکلات زندگی عاجز باشند ولی این افراد در زندگی خود هیچ مشکلی نداشته باشند. داروهای ضد صـرع را در خانمهای باردار نیز می توان استفاده کرد.
باورهای غلط درباره بیماری صرع
متاسفانه برخی افراد بر این باور هستند که افرادی که تشنج میکنند دچار عقب ماندگی ذهنی هستند که این مساله کاملا ناصحیح و غیرعلمی است، همچنین برخی تصور میکنند افراد مصروع به خصوص افرادی که به صـرع جزئی مبتلا هستند و دچار علائمی مانند توهمات بینایی، مات زدگی و .. میشوند، بیمار روانی هستند و باید تحت نظر روانپزشک باشند که این نیز کاملا غلط است زیرا این بیمار باید تحت نظر متخصص مغز و اعصاب باشند. برخی بیماران نیز تصور میکنند بیماریشان غیر قابل درمان است به همین دلیل از مراجعه به پزشک خودداری میکنند و این در حالی است که همانطور که گفته شده اکثر این بیماران قابل درمان یا بیماری قابل کنترل است.
علائم بیماری صرع,تشخیص سریع صرع,درمان صرع با طب سنتی
علائم بیماری صرع,تشخیص سریع صرع,درمان صرع با طب سنتی
علائم بیماری صرع,تشخیص سریع صرع,درمان صرع با طب سنتی
علائم بیماری صرع,تشخیص سریع صرع,درمان صرع با طب سنتی