علت بوجود آمدن اگزما + درمان گیاهی اگزما

0 760

علت بوجود آمدن اگزما + درمان گیاهی اگزما

اگزما صورت اگزمای پوستی اگزما پوست درمان قطعی اگزما درمان خانگی اگزما اگزما نوعی عارضه پوستی محسوب می شود که می تواند در مدت زمانی کوتاه پیشرفت کند و سلامت پوست بدن انسان را به خطر بیندازد. واژه اگزما از زبان یونان باستان گرفته شده و به معنی «کورک و جوش های پوستی» است. طبق آمار های که هم به دست آمده، یک نفر از هر 5 کودک و همچنین یک نفر از هر 10 بزرگسال به این عارضه مبتلا می شوند.

 

اگزما چیست،درمان سنتی اگزما،علل اگزما در کودکان

 

درمان گیاهی اگزما

 

علت بروز اگزما چیست؟

 

دو علت عمده‌ی ابتلا به درماتیت تماسی (نوعی از اگزما)، قرارگیری در معرض آلرژن‌ها و محرک‌ها است. آلرژی زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به یک ماده‌ی شیمیایی واکنش نشان دهد. محرک پوستی نیز می‌تواند یک صابون قوی یا مواد شیمیایی باشد. قرارگیری در معرض آلرژن‌ها و محرک‌ها عموما در محل کار رخ می‌دهد. داشتن آلرژی می‌تواند به دو طریق موجب بروز درماتیت شود:

 

کهیر تماسی: به محض برخورد با آلرژن یا محرک، کهیر‌های پوستی شکل می‌گیرند. کهیر به صورت تورم پوست همراه با خارش است

 

درماتیت تماسی آلرژیک: التهاب مزمن پوست که به صورت خارش، سرخی پوست و پوسته‌پوسته شدن است. درماتیت تماسی آلرژیک بر اثر تماس مکرر با مواد شیمیایی غلیظ است که موجب خشک شدن پوست و آسیب به لایه‌ی خارجی پوست می‌شوند. این آسیب می‌تواند به دو صورت باشد:

 

حاد (سریع و ناگهانی): بعد از تماس با ماده‌ی شیمیایی با غلظت بالا که موجب واکنش سریع پوستی و سوختگی می‌شود.

 

مزمن (ماندگار) یا تاخیری: این التهاب بعد از ماه‌ها یا سال‌ها تماس مکرر با ماده‌ی محرک ایجاد می‌شود.

 

اگزما چیست،درمان سنتی اگزما،علل اگزما در کودکان

 

علائم ظاهری اگزما

 

ظاهر هر کدام از انواع اگزمای پوستی ممکن است کمی متفاوت باشد و در قسمت‌های مختلفی از بدن بروز کند. شایع‌ترین انواع اگزمای پوستی عبارتند از:

 

اگزما پوستی آتوپیک (اگزما): معمولا" در مراحل ابتدایی، قرمزی پوست بدن و ضایعات خارش دار ظاهر می‌شود، در حالی که پوست قسمت‌های داخل آرنج، پشت زانوها و جلوی گردن کشیده می‌شود. خاراندن و خراشیدن این ضایعات می‌تواند موجب ترشح مایع و پوسته ریزی آنها گردد. افراد مبتلا به اگزمای پوستی اتوپیک، ممکن است موقتا" احساس بهبودی کنند، اما این بیماری دوباره عود خواهد کرد.

 

اگزمای پوستی تماسی: این ضایعات در مناطقی از بدن بروز می‌کند که در تماس با مواد تحریک کننده پوست و یا موادی که موجب واکنش حساسیتی می‌شود ( مانند پیچک سمی ) قرار گرفته است. این ضایعات قرمز همراه با سوزش یا خارش است و ممکن است به تاول تبدیل شوند.

 

اگزمای پوستی سبورئیک: این عارضه باعث بروز لکه‌های فلس دار، قرمزی پوست و شوره سر پایدار می‌شود. این حالت معمولا" در مناطق چرب بدن مانند صورت، بالای قفسه سینه و کمر بروز می‌کند. این بیماری می‌تواند یک عارضه طولانی مدت باشد که به طور متناوب دارای دوره بهبودی و عود مجدد است. در نوزادان، این اختلال به عنوان "کلاه گهواره" شیرخواران شناخته شده است.

 

اگزما چیست،درمان سنتی اگزما،علل اگزما در کودکان

 

شدت و طول بیماری اگزما

 

براساس شدت و دوره بیماری ضایعات التهابی اگزمایی را به سه گروه اصلی تقسیم بندی می‌کنند. التهاب اگزمایی حاد: این نوع التهاب با ضایعات قرمز روشن و متورم همراه با دانه‌های آب‌دار و با خارش شدید بروز می‌کند. خاراندن این ضایعات باعث خارش، ترشح سرم از دانه‌‌ها، تشکیل دلمه و افزایش احتمال عفونت ثانویه می‌شود. شروع و استقرار بیماری از چند ساعت تا 2 الی 3 روز زمان برده و در صورت عارضه‌دار نشدن چند روز تا چند هفته تداوم یافته و سپس برطرف می‌شود. انواع بیماری‌های اگزمایی که با این مشخصات ظاهر می‌شود عبارتند از: درماتیت تماسی، اگزمای سکه‌ای، پمفولیکس، عفونت‌های قارچی.

 

التهاب اگزمایی تحت حاد: این حالت با ضایعات پوسته‌دار قرمز با خراش و نمای فلسی شکل پوست و با خارش خفیف تا متوسط و بدون دانه‌‌های آب‌دار مشخص می‌شود. بیماری‌های درماتیت آتوپیک، درماتیت کهنه بچه، اگزمای دور دهان، اگزمای نوک پستان مادران شیرده و… با این نوع التهاب ظاهر می‌شود. التهاب اگزمایی مزمن: این حالت با افزایش ضخامت پوست، تشدید خطوط پوستی، خراش و ترک‌های پوستی و خارش متوسط تا شدید مشخص می‌شود. بیماری‌هایی که می‌توانند با این حالت ظاهر شوند عبارتند از: پای خشک و ترک‌دار، اگزمای نوک انگشتان تایپیست‌ها

 

نکته: اگر دچار اگزمای مزمن هستید، لیست مواد غذایی مصرفی خود را برای چند هفته یادداشت و بثوراتی را که ایجاد می‌شود، بررسی کنید و هرگونه رابطه میان رژیم غذایی و شیوع اگزما را در بدن تحت نظر بگیرید.

 

 

اگزما چیست،درمان سنتی اگزما،علل اگزما در کودکان

 

 

درمان اگزما با چای گیاهی

 

بابونه تسکین دهنده باورنکردنی برای پوست است. این ماده التهاب را کاهش می‌دهد، خارش را از بین می‌برد و نقاط موجود بر روی پوست را درمان می‌کند. خاصیت درمانی آن به خاطر وجود یک الکل طبیعی به نام بیسابولول است. بیسابولول می‌تواند خارش را تسکین دهد، التهاب را کاهش دهد و دارای خاصیت ضد میکروبی است. بهترین روش برای استفاده از بابونه، حمام گرفتن با آن است.

 

این روش بسیار شبیه حمام جوی دو سر است فقط اینبار باید از بابونه استفاده کنید. برای اینکه بتوانید از مزایای این ماده بهره مند شوید به 4 قاشق غذاخوری گل بابونه خشک شده، پارچه تمیز و وان نیاز دارید. بابونه خشک را در یک پارچه تمیز بریزید. شما می‌توانید بعدا مقدار بیشتری بابونه اضافه کنید. اما چهار قاشق غذاخوری برای شروع کافیست. آن را داخل وان آب بیندازید و به مدت 10 الی 15 دقیقه در داخل آن بخوابید.سپس از مرطوب کننده معمول خود استفاده کنید.

 

روغن جوجوبا و درمان اگزما

 

در حالی که روغن نارگیل واقعا فوق العاده است ، اگزما یک بیماری بسیار منحصر به فرد است و هر کسی نمی‌تواند به راحتی از پس آن بربیاید. اگر در مورد شما نیز این چنین است می‌توانید روغن جوجوبا را امتحان کنید. اگرچه این ماده واقعا یک روغن نیست اما یک موم مایع است. این ماده می‌تواند به لایه‌های عمیق‌تر پوست نفوذ کند. ساختار مولکولی آن بسیار شبیه چربی‌هایی است که در سبوم طبیعی پوست یافت می‌شود. این ماده از اسیدهای چرب با زنجیره طولانی تشکیل شده است و بسیار غنی و مرطوب کننده است.

 

برای انجام اینکار به روغن جوجوبا نیاز دارید. دست خود را با آب بشویید و سپس خشک کنید. روغن جوجوبا را به ناحیه مورد نظر بمالید و به آرامی ماساژ دهید تا جذب پوست شود. این ماده همان طور که گفتیم بسیار غنی است. بنابراین تنها مقدار اندکی از آن کافی خواهد بود. این روغن را در صورت نیاز سه بار در روز بر روی پوست اعمال کنید.

 

اگزما چیست،درمان سنتی اگزما،علل اگزما در کودکان

 

روغن نارگیل و درمان آن اگزما

 

ساده‌ترین روش برای درمان اگزما، استفاده از روغن نارگیل است. این روغن به‌خوبی در پوست نفوذ می‌کند و وارد فضاهای بین‌سلولی می‌شود که باعث شده‌اند رطوبت پوست‌تان از دست برود. روغن نارگیل البته یک لیپید است و این همان چیزی است که شما برای جلوگیری از خشک‌شدن و التهاب پوست‌تان نیاز دارید. دست‌هایتان را با آب بشویید و خشک کنید. روغن نارگیل را روی مواضع مبتلا به اگزما بمالید و بگذارید خشک شود. در صورت نیاز در طول روز به همین طریق روغن نارگیل را مصرف کنید.

 

اگزما و درمان آن با بابونه

 

بابونه تأثیر معجزه‌آسایی در صاف‌کردن پوست دارد. التهاب پوست را کم و خارش آن را مهار می‌کند و اثر زخم را در قسمت‌هایی که زیاد خارانده‌ شده از بین می‌برد. این همه خاصیتی که در بابونه هست بیشتر به خاطر الکلی طبیعی به نام «بیزابولول» یا «لیومنول» است. «بیزابولول» الهتاب پوست را کم می‌کند، همچنین خواص ضد‌باکتریایی دارد که می‌تواند هر میکروبی که از ضعف پوست‌تان سوءاستفاده می‌کند، از بین ببرد. برای اینکه از این همه خاصیت بهره‌مند شوید هیچ راهی بهتر از خوابیدن در وان پر از بابونه نیست. این مورد هم شبیه وان جو‌ دو‌سر است، البته می‌توانید در بعضی مواقع از ترکیبی از این دو ماده استفاده کنید.

 

 

 

 

اگزما چیست،درمان سنتی اگزما،علل اگزما در کودکان

اگزما چیست,درمان سنتی اگزما,علل اگزما در کودکان

اگزما چیست،درمان سنتی اگزما،علل اگزما در کودکان

اگزما چیست,درمان سنتی اگزما,علل اگزما در کودکان

اگزما چیست،درمان سنتی اگزما،علل اگزما در کودکان

اگزما چیست,درمان سنتی اگزما,علل اگزما در کودکان

اگزما چیست،درمان سنتی اگزما،علل اگزما در کودکان

اگزما چیست,درمان سنتی اگزما,علل اگزما در کودکان

اگزما چیست،درمان سنتی اگزما،علل اگزما در کودکان

 

 

 

اگزما

1/5 - (1 امتیاز)
لینک کوتاه این مطلب: https://rzgr.ir/D4mE
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.