علل یبوست در کودکان + درمان و علل یبوست شدید

0

علل یبوست در کودکان + درمان و علل یبوست شدید

علل یبوست در نوزادان علل یبوست طولانی علل یبوست در بارداری یبوست به معنی توقف بیش از حد مواد دفعی در روده است. زمان عمل دفع در افراد مختلف بسیار متفاوت است. برای بعضی افراد 2 بار در روز طبیعی و برای بعضی دیگر 2 بار در هفته طبیعی است. اما معمولاً هر 12 ساعت و گاهی هر 72 ساعت یک بار انجام می شود.

 

علل یبوست در شیرخواران،علل یبوست چیست،علل یبوست و درمان آن

 

علل یبوست شدید

 

علل یبوست

 

گاهی رژیم های کاهش وزن باعث ابتلاء فرد به یبوست می شود اما به طور کلی علل اصلی آن عبارتند از : بی تحرکی و کاهش فعالیت جسمی ، چاقی ، تنبلی روده ها ، استفاده طولانی مدت از دارو های مسهل و ملین ، مصرف کم میوه و سبزی ، مصرف زیاد حبوبات و غلات بدون سبوس ، استفاده از نان های سفید ، مصرف کم آب ، فشار های روحی و عصبی ، کمبود ویتامین های گروه B ، خودداری از دفع به موقع مدفوع به دلیل تنبلی و بی حوصلگی ، کمبود کلسیم و … باید توجه کرد که وزن زیاد و شکم بزرگ به دلیل بی تحرکی بدن و فشار چربی های شکم روی روده ها مانع حرکت روده ها شده و یبوست ایجاد می کند .

 

علائم یبوست

 

اگر 2 و یا تعداد بیشتری از علائم  یا نشانه های زیر در مورد شما مصداق داشته باشند احتمالا به یبوست مبتلا می باشید:

* دفع کمتر از 3 بار مدفوع در هفته

* داشتن مدفوع سفت

* احساس فشار شدید در طول حرکات روده ای

* احساس مسدود شدن مقعد

* احساس تخلیه ناکامل پس از اجابت مزاج

* نیاز به کمک گرفتن از دست ها برای اجابت مزاج مانند تخلیه دستی یا دستکاری قسمت پایین شکم

 

علل یبوست در شیرخواران،علل یبوست چیست،علل یبوست و درمان آن

 

علل یبوست در بارداری

 

به یاد داشته باشید که نامنظم شدن حرکات روده که به ندرت در بدن زنان معمولی اتفاق می افتد، عامل اصلی به وجود آورنده مشکل یبوست در بارداری خواهد بود، همانطور که می دانید در حالت عادی، عوامل زیادی مانند رژیم غذایی روزانه، عوارض جانبی داروها، مسمومیت با فلزات سنگین، کم کاری غده تیروئید و اختلالات هورمونی می توانند به وجود آورنده مشکل یبوست در بارداری باشند، با این حال، تجربه کردن مشکل یبوست در بارداری توسط زنان حامله با بروز یبوست در بدن افراد معمولی کاملا متفاوت است.

 

به عنوان یک خانم یادتان باشد که اکثر زنان باردار ممکن است در دوران بارداری خود از مشکل یبوست ناشی از بارداری رنج ببرند. در واقع، ایجاد شدن تغییرات هورمونی در دوران بارداری خانم ها، دستگاه گوارش زنان باردار را تنبل کرده و در نتیجه، باعث کم شدن دفعات اجابت مزاج در بدن آن ها خواهد شد، که در حالت کلی، با پیشرفت این روند، مشکل یبوست در بارداری در بدن این افراد به وجود خواهد آمد. علاوه بر این زمانی که جنین در داخل رحم مادر باردار خود رشد می کند، ممکن است فشار وارده بر ناحیه لگن مادرش را افزایش دهد که این حالت هم به نوبه خود منجر به بروز مشکل یبوست در بدن آن ها خواهد شد.

 

با شروع دوران بارداری در بدن زنان هر زنی ممکن است مصرف برخی مواد غذایی را که باعث سخت شدن اجابت مزاج در بدن او می شود، را بیشتر از قبل در برنامه روزانه خود قرار دهد که همین عامل به تنهایی می تواند حالت یبوست شدیدی را در بدن یک زن باردار به وجود آورد. همچنین، بروز کم خونی در دوران بارداری زنان هم ممکن است باعث سفت شدن مدفوع و به وجود آمدن یبوست در بارداری گردد.

 

به عنوان یک خانم باردار جوان و کم تجربه این نکته مهم را هم به خاطر بسپارید که مصرف مکمل های آهن برای مبارزه با کم خونی در دوران بارداری زنان و یا استفاده از سایر داروهای مخصوص دوران بارداری که توسط دکتر متخصص زنان و زایمان برای زن حامله تجویز می شود، هم ممکن است حرکات روده در بدن آن ها نامناسب کرده و منجر به بروز مشکل یبوست در بدن این مادران شود. در بیشتر موارد، ممکن است زن حامله به دلیل بزرگ شدن اندازه شکم خود، ورزش کردن منظم خود را کنار بگذارد و یا در برخی شرایط، هم ممکن است دکتر متخصص زنان و زایمان به مادر باردار، استراحت کردن مطلق در بستر را توصیه نماید. در چنین مواقعی، امکان دارد که کنار گذاشتن ورزش و نداشتن تحرک در مادر باردار باعث ایجاد مشکل یبوست در بارداری گردد.

 

علل یبوست در شیرخواران،علل یبوست چیست،علل یبوست و درمان آن

 

عوارض یبوست شدید

 

نفخ
نفخ و درد شدید، یکی از عوارض یبوست شدید است که معمولا در سمت چپ و پایین شکم، بر اثر وجود گاز زیاد در بدن ایجاد می شود. این گازها با تجزیه فیبر توسط باکتری های طبیعی تولید شده و با مدفوع در روده بزرگ گیر کرده است. به همین دلیل سمت چپ شکم معمولا باد کرده و با لمس کردن ناحیه، حساسیت ایجاد می شود.

 

تنبلی روده
یکی از عوارض یبوست شدید تنبلی روده بزرگ است. زمانی که روده تنبل می شود، با وجود مدفوع در آن قوانج دستگاه گوارش رخ می دهد و بعد از وارد شدن غذا از معده به آن، روده تحریک نشده و به این عمل واکنش نشان نمی دهد. اغلب حتی ممکن است در این شرایط اسهال رخ دهد. این ضعیف شدن روده، گاها به سه شکل خود را نشان می دهد، اسهال، به تعویق انداختن اجابت مزاج و یا نیاز به استراحت طولانی در بستر. با داشتن تنبلی روده شما معمولا احساس نمی کنید که نیاز به اجابت مزاج دارید. تنبلی روده مترادف با یبوست مزمن شدید است و یک اختلال دائمی نیست. شما می توانید علائم این بیماری را با از بین بردن علل احتمالی یبوست، رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی به حداقل برسانید.

 

تراکم مدفوع
زمانی که تراکم مدفوع رخ می دهد، مدفوع جامد و سفت شده به طوری دفع آن با تلاش های معمولی امکان پذیر نیست. این حالت معمولا در بیماران مسن ایجاد می شود اما ممکن است در بزرگسالان و کودکانی که یبوست شدید دارند و یا افرادی که داروهایی مانند متادون مصرف می کنند نیز مشاهده شود. وعده های غذایی حجیم و زیاد که از غلات و حبوبات تشکیل شده و بدون نوشیدن مایعات کافی مصرف می شوند، ممکن است تراکم مدفوع ایجاد کنند. در نوزادان نیز غلات، برنج با شیر می تواند علت این اتفاق باشد. احساس پری یا درد در راست روده هنگام اجابت مزاج، درد شکم، گرفتگی روده، تهوع و نیاز مکرر به ادرار کردن علائم اصلی این تراکم هستند.

 

در این حالت مدفوع شل تر ممکن است به صورت تصادفی از مدفوع متراکم عبور کرده و از بدن خارج شود. این حالت را اسهال متناقض می نامند. شما ممکن است یک توده سفت را زمانی که عمیقا بر قسمت سمت چپ و پایین شکم فشار وارد می کنید، حس کنید. گاهی اوقات شما می توانید قطعه مدفوع سفت شده با استفاده از یک انگشت بیرون بیاورید. این عمل توسط پزشک نیز می تواند تحت بیهوشی عمومی یا موضعی انجام شود. هرگز سعی نکنید این مدفوع را با زور از بدن خارج کنید. زیرا ممکن است دچار پارگی مقعد شوید.  آبیاری مقعد با استفاده از سیگموییدوسکوپ نیز گاهی اوقات لازم است. شیاف گلیسیرین یا فسفات نیز می تواند موثر باشد.

 

رکتوسل
رکتوسل، عمدتا در زنان پس از یائسگی رخ می دهد و به معنی حرکت راست روده به جلو و به سمت واژن است. این حالت بعد از بلند کردن اجسام سنگین یا داشتن زایمان سخت ایجاد می شود. بعد از رخ دادن این حالت مدفوع ممکن است در این برآمدگی به دام بیافتد. دکتر می تواند این برآمدگی را در طی یک معاینه واژنی و رکتومی تشخیص دهد. تمرینات کگل Kegel برای تقویت عضلات کف لگن در موارد خفیف کمک کننده است. اگر رکتوسل از واژن بیرون بزند، معمولا جراحی لازم است.

 

شقاق مقعد
یکی از عوارض یبوست شدید شقاق مقعد است. این حالت زمانی رخ می دهد که مخاط مقعد بعد از عبور اجباری مدفوع دچار پارگی شود. بعد از پارگی معمولا چند ساعت احساس درد شدید دارید. وجود خون در بافت مدفوع یا روی سنگ توالت نیز نشانه دیگری از این بیماری است.

 

علل یبوست در شیرخواران،علل یبوست چیست،علل یبوست و درمان آن

 

درمان سریع یبوست

 

روزانه 4 لیوان بیشتر آب بنوشید (مگر در شرایطی که منع پزشکی داشته باشید)

نوشیدنی های گرم را امتحان کنید، به خصوص در صبح

به رژیم غذایی خود میوه و سبزیجات اضافه کنید

آلو (آلو طلایی) و یا مواد حاوی گندم مصرف کنید

در صورت لزوم از داروهای ملین استفاده کنید. یکی از داروهای مناسب بیزاکودیل است ولی برای بیشتر از دو هفته نباید از دارو استفاده کرد و مصرف بیش از حد مجاز آنها (بیشتر از دوز تجویزی) علائم شدید و تهاجمی دارد.

 

همچنین لازم است در موارد زیر نزد پزشک معالج بروید اگر:

در مدفوع خون مشاهده کردید

دچار کاهش وزن شده اید و تغییری در رژیم غذایی نداشتید

درد بسیار شدید داشتید

بیش از دو هفته از مدت زمان یبوست شما گذشته باشد

 

علل یبوست در شیرخواران،علل یبوست چیست،علل یبوست و درمان آن

 

 

 

علل یبوست در شیرخواران،علل یبوست چیست،علل یبوست و درمان آن

علل یبوست شدید,علل یبوست کودکان,علل یبوست در طب سنتی

علل یبوست در شیرخواران،علل یبوست چیست،علل یبوست و درمان آن

علل یبوست شدید,علل یبوست کودکان,علل یبوست در طب سنتی

علل یبوست در شیرخواران،علل یبوست چیست،علل یبوست و درمان آن

علل یبوست شدید,علل یبوست کودکان,علل یبوست در طب سنتی

علل یبوست در شیرخواران،علل یبوست چیست،علل یبوست و درمان آن

علل یبوست شدید,علل یبوست کودکان,علل یبوست در طب سنتی

علل یبوست در شیرخواران،علل یبوست چیست،علل یبوست و درمان آن

 

 

علل یبوست

این مطلب چطور بود؟
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.