بیماری ام اس و ازدواج + بیماری ام اس و درمان آن
بیماری ام اس و ازدواج + بیماری ام اس و درمان آن
بیماری ام اس علائم بیماری ام اس و رابطه زناشویی بیماری ام اس کمبود ویتامین بیماری ام اس و بارداری ام اس (MS) مخفف کلمه "اسکلروز متعدد" (Multiple Sclerosis) است. اسکلروز به معنای ایجاد جوشگاه است، و افراد دچار ام اس نواحی متعدد بافت جوشگاهی در پاسخ به آسیب عصبی است. بسته به محل ایجاد آسیب، علائم ممکن است شامل اشکالات در کنترل عضلات، تعادل، بینایی، یا حرف زدن باشد.
بیماری ام اس و ازدواج
انواع بیماری ام اس
ام اس عودکننده فروکشکننده
شایعترین نوع این بیماری است که 85 درصد افراد مبتلا را شامل میشود. در این نوع بیماری، علائم در دورههای زمانی خاصی برای هفتهها یا ماهها عود کرده و سپس در دورههای زمانی دیگری کاهشیافته و یا کاملاً از بین میروند.
ام اس پیشروندهی اولیه
10 درصد افراد مبتلا را شامل شده و در طی آن، علت بیماری ام اس و علائم بیماری بهآرامی ولی بهطور پیوسته پیشرفت میکنند.
ام اس پیشروندهی ثانویه
که افراد مبتلا به بیماری ام اس در ابتدا به نوع عودکننده فروکشکنندهی بیماری مبتلا بودهاند و در طول زمان میزان عود بیماری بیشتر از پسرفت آن بوده است. حدوداً نزدیک به 50 درصد از افراد مبتلا به ام اس عودکننده فروکشکننده، در اولین 10 سال ابتلا به بیماری خود، به این نوع ام اس مبتلا خواهند شد.
ام اسپیشروندهی عودکننده
که در طی آن، بیماری بهطور مداوم پیشرفت کرده و هرازگاهی عود میکند. این نوع بیماری نسبتاً نادر بوده و تنها در 5 درصد از موارد ام اس دیده میشود.
علائم مهم و اولیه بیماری ام اس کدامند؟
کاهش حافظه
اختلالات جنسی
سرگیجه
دوبینی
مورمور شدن انگشتان بی حسی
ضعف و گرفتگی عضلات
اختلال در کنترل ادرار و مدفوع
بی حالی و افسردگی
درمان بیماری ام اس
در حال حاضر هیچ روش درمان قطعی برای ازبین بردن بیماری ام.اس وجود ندارد اما میتوان با دارودرمانی و برخی از تکنیکهای درمانی دیگر، علائم این بیماری را کنترل یا برطرف کرد. روش درمان بیماری اماس به نوع علائم بیمار و شدت آنها و میزان ناتوانی او بستگی دارد. برای مثال استراتژی درمان مب تواند به یکی از شکلهای زیر باشد:
برطرف کردن دورههای عود کردن علائم اماس (با تزریق استروئید)
برطرف کردن علائم خاص ناشی از ام اس
درمان برای کاهش تعداد دفعات عود بیماری (درمان با داروهای تعدیلکنندهی بیماری)
یک تیم متشکل از متخصصین مختلف برای درمان بیماری شما به شما کمک میکنند. این تیم میتواند شامل متخصص و فلوشیپ بیماریهای مغز و نخاع، فیزیوتراپیست یا متخصص گفتاردرمانی و سایر متخصصین باشد.
رابطه جنسی در افراد مبتلا به بیماری ام اس (MS)
در بیماری ام اس (MS) ، اثر مستقیم بیماری بر روی سیستم عصبی است. به علت تخریب ایجاد شده در افراد مبتلا به بیماری ام اس علائمی مانند احساس ناخوشایند در اندام تناسلی، کاهش قدرت برقراری رابطه جنسی و کاهش توانایی یا فقدان ارگاسم دیده میشود. علائم بالینی مربوط به این موارد در هر فرد بسته به جنسیت متفاوت بوده و مربوط به سیستم عصبی تخریب شده است.
مهمترین نکتهای که افراد مبتلا به بیماری ام اس (MS) باید در نظر داشته باشد ، حفظ هیجان و لذت در رابطه جنسی است. باید هر فردی نیازهای خود شریک جنسیاش را در رابطه جنسی در نظر بگیرد تا بتواند با وجود بیماری ام اس (MS) نیز رابطه جنسی خوبی داشته باشد.
بدن و احساس افراد مبتلا به بیماری ام اس (MS) ، متفاوت میشود و شما باید این تغییرات را لمس کنید. بهتر است خودتان به اتاق خواب بروید و با لمس نقاط مختلف اندام خود ، احساسات جنسی هر بخشی از بدنتان را کشف کنید. باید خودتان متوجه شوید که چه چیزی در رابطه جنسی احساس شما را تحریک میکند و چه چیزی به رابطه جنسی شما لطمه میزند.
ازدواج افراد مبتلا به بیماری ام اس
فرد جوانی که به ام اس مبتلا شده و تحت درمان قرار دارد، وقتی تصمیم به ازدواج می گیرد می خواهد بداند که آیا این بیماری مشکلی برای بچه دار شدن او به وجود می آورد؟ و آیا این بیماری واگیر دارد یا خیر و آیا ابتلای فرزند یا همسرش به ام اس وجود دارد؟ وی با بیان اینکه بیماران ام اس می توانند ازدواج کنند گفت: ممانعتی دراین مورد وجود ندارد ولی قبل از ازدواج باید صادقانه این بیماری را به همسر آینده ی خود اطلاع دهند چرا با وجود راحت بودن کنترل این بیماری ولی گاهی اوقات امکان داردمنجر به ناتوانی شود.
احتمال انتقال این بیماری به فرزند زیاد است، اگر بگوییم از هر 100 نفر یک نفر به ام اس مبتلا می شود، فردی که به ام اس مبتلا است احتمال ابتلای فرزندش 5 درصد است بنابراین توصیه می شود برای افراد مبتلا به ام اس یک یا 2 فرزند کافی است. این بیماری طی حاملگی کنترل خوبی پیدا می کند و خطر بیماری ام اس کمتر می شود بنابراین خانم ها بهتر است در سنین پایین تر بچه دار شوند و قبل از بچه دار شدن حتمأ با پزشک مشورت کنند.
درمان های طبیعی بیماری ام اس
علاوه بر داروهای شیمیایی که پزشک برای شما تجویز کرده است، ممکن است تمایل به درمان های طبیعی نیز داشته باشید. از جمله این درمان ها می توان به طب سوزنی، ماساژ، تای چی، یوگا و مکمل های غذایی اشاره کرد. بیشتر از 30 درصد افراد مبتلا به MS، از این درمان ها برای کاهش درد، استرس و خستگی استفاده می کنند.
یک مطالعه نشان داد که دریافت زیاد ویتامین D موجب کاهش علائم بیماری MS می شود. به 25 نفر بیمار مبتلا به MS، روزانه 14000 واحد بین المللی (IU) ویتامین D در مدت یک سال داده شد. بررسی ها نشان داد که 1 درصد از بیماران، عدم پیشرفت بیماری را نشان دادند. یکی از منابع ویتامین D، نور خورشید است. افرادی که دور از خط استوا زندگی می کنند، ابتلا به بیماری MS در آن ها بیشتر است.
این نکته را از یاد نبرید که افراد بزرگسال نباید بیشتر از 4000 IU ویتامین D در روز مصرف کنند.در صورت مصرف بیش از اندازه ویتامین D دچار عوارض زیادی می شوید، از جمله: تهوع، استفراغ، یبوست، بی اشتهایی، ضعف و کاهش وزن. در عین حال مصرف بیش از اندازه این ویتامین باعث می شود که کلسیم بدن زیاد شود و منجر به تشکیل سنگ کلیه گردد. بهتر است میزان مورد نیاز خود را از پزشک بپرسید.
علت بیماری ام اس,داروهای بیماری ام اس,درمان بیماری ام اس در طب سنتی
علت بیماری ام اس,داروهای بیماری ام اس,درمان بیماری ام اس در طب سنتی
علت بیماری ام اس,داروهای بیماری ام اس,درمان بیماری ام اس در طب سنتی
علت بیماری ام اس,داروهای بیماری ام اس,درمان بیماری ام اس در طب سنتی