علائم آبسه ریه چیست + درمان آبسه ریه با گیاهان دارویی
علائم آبسه ریه چیست + درمان آبسه ریه با گیاهان دارویی
آبسه ریه در کودکان علت آبسه ریه عوارض آبسه ریه درمان آبسه ریه با طب سنتی آبسه ریه ناحیه ای از عفونت در ریه که توسط بافت ملتهب احاطه شده است بافت عفونی شده ریه تخریب شده و چرک جایگزین آن می گردد این بیماری مسری نیست. این بیماری در پزشکی به نکروز و مرگ بافت پارانشیم ریه و ایجاد شدن سوراخ در آن و پر شدن آن از چرک و عفونت میکروبی گفته میشود.
علائم آبسه ریه چیست
آبسه ریه چیست؟
این بیماری عفونت چرکی پارانشیم ریه است که با تخریب پارانشیم ریوی و تشکیل یک یا چند حفره بزرگ در ریه مشخص میگردد. میزان مرگ و میر ناشی از آبسـه ریـه با وجود درمان حدود 20% گزارش گردیده است. عوامل متفاوتی همچون کاهش سطح هوشیاری، بیماریهای دهان و دندان، حوادث عروقی مغز و دیابت در ایجاد این بیماری و همچنین میزان پاسخ به درمان دارویی موثر میباشد. هدف این پژوهش آن بود تا ضمن تعیین عوامل موثر بر درمان دارویی، مدل رگرسیونی جهت پیشبینی پاسخ به درمان دارویی طراحی شود. این پژوهش با استفاده از پرونده بیماران مبتلا به آبسـه ریـه که در فاصله سالهای 1379-1370 در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران بستری بودند انجام شد و طی آن 31 بیمار مبتلا به آبسه ریه که به درمان دارویی پاسخ ندادند از لحاظ عوامل مستعد کننده مقایسه گردیدند.
نسبت مرد به زن در این پژوهش 7/2 به 1 و میانگین سنی 9/47 سال بود. بین عدم پاسخ به درمان بیماران متلا به این بیماری و تعدادی از عوامل ارتباط معنیداری وجود داشت. از جمله این عوامل میتوان به دیابت شیرین (04/0= P ، 27/0= OR )، آمپیم (0001/0= P ، 25/7= OR )، افیوژن پلور (002/0= P ، 25/4= OR )، تب (05/0= P ، 43/0= OR ) و تعویض آنتیبیوتیک (0001/0= P ، 96/5= OR )، اشاره نمود. همچنین بهترین رژیمهای درمانی شامل پنیسیلین با 100% پاسخدهی و یا پنیسیلین G بهمراه مترونیدازول و کلیندامایسین با 79% پاسخدهی بودند.
این بیماری در چه کسانی دیده خواهد شد؟
این بیماری بیشتر در افراد با نقص واکنش ایمنی دیده میشود که در آن یک روند چرکی درون پارانشیم ششها تبدیل به یک آبسه بسته پر شده از چرک٬ میگردد. گاهی این آبسه باز شده و چرک بدرون برونش راه مییابد و دراین حالت بیمار دارای سرفه خلطدار بوده و احتمال عفونی شدن ریه سمت مخالف آن نیز وجود دارد. در پارهای موارد اگر دلیل ابتلا به آبسه ریوی خود پارانشیم نبوده و حاصل از بیماریهای دیگر مانند آمبولی و آبسههای برون ششی باشد آبسه ثانویه نام دارد.
علایم شایع آبسه ریه
سرفهی همراه خلط دارد. خلط این بیماران چرکی، اغلب دارای رگههای خونی و گاهی بدبو است.
بوی بد تنفس
تعریق
تب 3/38 درجه سانتیگراد یا بالاتر
لرز
کاهش وزن
درد سینه (گاهی)
علل آبسه ریه
آبسه ریه معمولاً بهعنوان عارضهای متعاقب پنومونی (ذاتالریه) رخ میدهد. گاهی آبسه ریه در اثر استنشاق ترشحات آلوده از مجاری تنفسی فوقانی به داخل ریه، در یک فرد بیهوش یا دچار افت هوشیاری ایجاد میشود. افت هوشیاری بیماران ممکن است ناشی از ضربه سر، استفاده از بیهوشی یا بیحسی برای جراحی (شامل بی حسی دندانی)، مسمومیت ناشی از الکل و خواب عمیق ناشی از داروها باشد.
عوامل تشدید کننده بیماری آبسه ریه
بیماری اخیر، به ویژه پنومونی (ذاتالریه) با سرعت بهبود آهسته
اعتیاد به الکل
بیهوشی عمومی برای جراحی یا صدمات اخیر منجر به بیهوشی
تشخیص آبسه ریه
بررسیهای تشخیصی ممکن است شامل آزمایش خون، کشت چرک به دست آمده از آبسه جهت تعیین نوع آنتیبیوتیک تجویزی و عکس ساده ریه و اسکن ریه باشد. برونکوسکوپی (استفاده از یک وسیله چشمی با چراغی در نوک آن که از نای عبور داده شده و وارد برونشها میگردد) در موارد مشکوک به ورود جسم خارجی به ریه است.
درمان آبسه ریه
– معمولا با درمان آنتیبیوتیکی طولانیمدت (تا شش ماه) قابل علاج است.
– ترک استعمال دخانیات
– در حد امکان به تمرینهای ورزشی با تنفس عمیق بپردازید.
– نحوه تخلیه ریه را بیاموزید تا به خروج ترشحات نایژهای کمک کنید. به این ترتیب که از ناحیه شکم روی تخت قرار بگیرید و سر و سینه شما از لبه تخت آویزان باشد. خود را وادار به سرفه کنید. این کار را تا هنگامی که دیگر قادر به دفع خلط نباشید، ادامه دهید. این عمل را دو بار در روز، به مدت 5 تا 10 دقیقه انجام دهید.
– در صورت عدم بهبود آبسه، گاهی جراحی برای تخلیه چرک آبسه یا برداشت آبسه و قسمت درگیر ریه لازم میشود.
داروهای آبسه ریه
آنتیبیوتیکها به مدت طولانی برای مقابله با عفونت و جلوگیری از عود آن لازم است.
توصیه برای داشتن ریههایی سالم
1- سیگار دشمن درجه یک ریهها است. بیماری انسداد مزمن ریه، بیماری بسیار شایع و در عین حال ناشناخته است که 80 درصد افراد سیگاری به آن مبتلا هستند. بیماری التهابی انسدادی ریه در واقع نوع پیشرفته و حاد بیماری برونشیت است که به شدت به ریهها آسیب میرساند. بهترین راه برای حفظ ریهها در مقابل این ناراحتی این است که سیگار نکشید، یا سیگارتان را ترک کنید.
نکته جالب اینجاست که فقط مردان به این بیماری مبتلا نمیشوند، بلکه تعداد زنان مبتلا بسیار بیشتر از مردان مبتلاست. در مقایسه با مردان سیگاری، زنان سیگاری سریعتر و بیشتر به این بیماری دچار میشوند، دلیل آن هم احتمالا کوچکتر بودن ریه خانمها و مسایل هورمونی و حتی شکل سیگار کشیدن آنهاست.
بررسیها نشان داده است زنان بیش از مردان به سیگار پک عمیق میزنند و همین امر سبب میشود که ریههای آنها در مقایسه با ریه مردان، آسیبپذیرتر باشد.
2- مراقب سرفه و تنگی نفس باشید. از جمله نشانههای ابتلا به بیماریهای ریه و به ویژه بیماری التهابی انسدادی ریه، سرفه و تنگی نفس است که معمولا نادیده گرفته میشود. سرفه کردن در حالت سرماخوردگی کاملا عادی است، اما طولانی شدن و ماندگاری سرفهها میتواند نشانه یک بیماری باشد.
برخی افراد فکر میکنند سرفهی همراه با خلط نشانه بیماری است، در صورتی که معمولا زنان سرفه خلطدار ندارند. نشانه دیگر ابتلا به بیماریهای ریه، تنگی نفس است. اگر شما در فعالیتهای روزمره دچار تنگی نفس میشوید و بر فرض هنگام بالا رفتن از پله، دویدن به دنبال یک کودک یا خرید رفتن نفس کم میآورید، این علامت میتواند هشداری برای شما بوده و شما را متوجه یک بیماری کند.
در صورتی که شما مبتلا به سرفه و تنگی نفس هستید و سرماخوردگی ندارید و در محل بسیار آلوده زندگی نمیکنید، بهتر است به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا برای شما تست تنفس تجویز کند.
3- ورزش را فراموش نکنید. ورزش درمانکننده ناراحتیهای ریوی نیست، اما میتواند نشانههای مربوط به آن مانند سرفه و تنگی نفس را کاهش داده و سبب بهبود کیفیت زندگی شما شود.
داروی آبسه ریه , درمان سریع آبسه ریه
داروی آبسه ریه , درمان سریع آبسه ریه
داروی آبسه ریه , درمان سریع آبسه ریه
داروی آبسه ریه , درمان سریع آبسه ریه