علت ذات الریه در نوزادان + درمان سنتی ذات الریه
علت ذات الریه در نوزادان + درمان سنتی ذات الریه
ذات الریه چیست ذات الریه در نوزادان علت بیماری ذات الریه درمان خانگی ذات الریه در صورتی که ریه ها به علت یک عفونت ویروسی یا میکروبی یا عدم عملکرد مناسب دچار التهاب گردند، سینه پهلو نامیده می شود. این بیماری غالبا از عوارض عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا یا بیماری های عفونی همچون آبله مرغان می باشد.
درمان سنتی ذات الریه
ذات الریه چیست؟
ذات الریه یا سینه پهلو اصطلاح عمومی است که برای توضیح بیماری های التهابی ریه به کار می رود. این بیماری معمولا به این دلیل ایجاد می شود که حفره های شش، کیسه های هوا در ریه ها، از چرک و مخاط پر می شوند. اما سینه پهلو می تواند به قسمت های مختلفی از ریه ها آسیب بزند. التهاب حفره های شش، توانایی ریه ها در گرفتن اکسیژن از هوا را محدود می کنند و درنتیجه موجب ناتوانی سیستم گردش خون می شود. مشکلات دیگری هم ممکن است اتفاق بیفتد. مثلا وقتی باکتری وارد خون می شود یا ریه ها به شدت ملتهب شده و بسته می شوند.
علائم ذات الریه
معمولا نشانههای ذات الریه پس از 24 تا 48 ساعت بروز میکند. اما ممکن است سرعت بروز آنها آهستهتر باشد و چند روز طول بکشد. سرفه (برای اطلاع از چگونگی درمان سرفه سری به مقالات چطور بزنید). ممکن است این سرفهها خشک و محتوی خلط غلیظ زرد، سبز، قهوهای یا همراه با لکههای خون باشند؛
سختی در تنفس. ممکن است تنفستان سریع و بریده شود. حتی ممکن است در زمان استراحت نفسنفس بزنید؛
بالا رفتن ضربان قلب؛
تب
احساس ناخوشی عمومی؛
عرق کردن و لرزیدن؛
کاهش اشتها؛
درد در قفسهی سینه که با تنفس یا سرفه بدتر میشود.
نشانههای کمتر شایع در ذات الریه عبارتند از:
سرفهی خونی یا خلط خونی؛
سردرد؛
استفراغ و حالت تهوع؛
خسخس سینه؛
درد عضلات و مفاصل؛
احساس گیجی و ناآگاهی از زمان و مکان، مخصوصا در سالمندان.
افراد در معرض خطر
هر چند همه ممکن است به این بیماری مبتلا شوند، با این وجود برخی افراد استعداد بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارند. در راس این افراد باید از سیگاریها نام برد.
افراد در سنین بسیار بالا و بسیار پایین (نوزادان و افراد مسن) نیز سیستم دفاعی ضعیفتری دارند و شانس ابتلایشان بیشتر است.
کسانی که به هر دلیل سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شده است (مثل مبتلایان به ایدز، کسانی که داروهای شیمیدرمانی استفاده میکنند) نیز جزیی از این دسته محسوب میشوند.
کسانی که مبتلا به بیماریهایی تضعیفکننده مقاومت بدن نظیر بیماریهای قلبی، سرطان، سل، نارسایی احتقانی قلب، دیابت، یا بیماریهای مزمن ریوی هستند نیز باید بیشتر مراقب خود باشند. افرادی که طحال آنان برداشته شده است نیز در معرض خطر بیشتری هستند.
داروهای خانگی را برای جلوگیری از ذات الریه
فلفل کاین
فلفل کاین کمک میکند که خلط از دستگاه تنفسی خارج شود، و به این ترتیب سبب میشود که بیمار بتواند نفس بکشد. یک کاسه را با 250 میلیلیتر آب پر کنید، یک قاشق چایخوری آب لیمو به آن اضافه کنید و کمی هم فلفل کاین روی آن بپاشید. ترکیب حاصل را دست کم 4 تا 5 بار در روز بخورید.
آب هویج
با استفاده از دستگاه آبمیوهگیری، آب 3 یا 4 هویج را بگیرید. کمی هم فلفل کاین روی آن بپاشید و بعد میل کنید.
دمنوش تخم شنبلیله
شنبلیله کمک میکند تا از طریق عرق کردن سموم از بدن خارج شوند. این گیاه خوراکی همچنین کمک میکند تا هر گونه احتقانی در قفسهی سینه از بین برود. 500 میلیلیتر آب را در یک ظرف بریزید و یک قاشق چایخوری پر از تخم شنبلیله به آن اضافه کنید. آن را بجوشانید و سپس ترکیب را صاف کنید. حدود یک قاشق چایخوری آب لیمو به آن اضافه کنید و در نهایت ترکیب حاصل را دست کم چهار فنجان در روز بخورید.
سیر
سیر برای بدن بسیار گرم است و بنابراین به کاهش دمای بدن کمک میکند. شاید سیر سبب شود که دهانتان بوی بدی بگیرد، اما سبب خواهد شد که سینه و ریههایتان را پاکسازی کنید.
– چند حبه سیر را له کنید و یک خمیر از آن آماده کنید و قبل از رفتن به رختخواب آن را روی پایتان بکشید. جورابتان را بپوشید و بخوابید.
شیر و آب را به نسبت 1: 4 مخلوط کنید و یک و نیم قاشق چایخوری خمیر سیر به آن اضافه کنید. ترکیب را روی حرارت قرار بدهید تا بجوشد و مقدار آن به یک 4/1 کاهش پیدا کند. این نوشیدنی را 3 بار در روز بنوشید و مصرف آن را ادامه دهید تا زمانی که حالتان بهتر شود.
– شما همچنین میتوانید آن را به شکل چتنی شیرین و ترش بخورید. چند حبه سیر را له کنید و 1 قاشق چایخوری لیمو و 1 قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید، سپس خوب مواد را با هم مخلوط کنید. یک قاشق چایخوری از این ترکیب را دست کم 4 بار در روز بخورید.
پیشگیری از ذات الریه
با اینکه بیشتر موارد ذات الریه باکتریایی هستند و از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشوند، ولی بهتر است برای اطمینان و پیشگیری از گسترش باکتریها، فرد نکات بهداشتی مانند موارد زیر را رعایت کند:
هنگام عطسه یا سرفه، جلوی دهان را با دستمالی بگیرید.
دستمال را بلافاصله دور بیندازید، زیرا میکروبها تا چند ساعت پس از خروج از دهان و بینی زنده میمانند.
جهت جلوگیری از انتقال میکروبها به دیگران و سایر اشیا، دستانتان را مرتب بشویید.
سبک زندگی سالم میتواند راهی مناسب جهت پیشگیری از بروز سینه پهلو باشد. بهعنوان مثال باید از سیگار دوری کنید زیرا به ریه آسیب میزند و احتمال ابتلا به سینه پهلو را افزایش میدهد.
مصرف زیاد و طولانیمدت نوشیدنیها الکلی سیستم دفاعی طبیعی ریه را ضعیف میکند و شما را بیشتر در معرض ابتلا به سینه پهلو قرار میدهد.
بهتر است افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به سینه پهلو قرار دارند، واکسن ذات الریه و آنفولانزا بزنند.
عوارض ذات الریه
عوارض سینه پهلو در کودکان کمسن، سالمندان و افراد مبتلا به بیماریهایی مانند دیابت، شدیدتر است. عوارض احتمالی سینه پهلو عبارتند از:
پلورزی (پلوریت): این مشکل با ایجاد التهاب در پوشش میان ریه و قفسهی سینه (پردهی جنب) باعث نارساییهای تنفسی در فرد میشود.
آبسهی ریوی: این عارضهی سینه پهلو نادر است، اما بیشتر در افرادی مشاهده میشود که به بیماری دیگری مبتلا هستند یا سابقهی سوءمصرف در نوشیدنیهای الکلی داشتهاند.
گندخونی (سپتیسمی): این عارضهی ناشی از سینه پهلو نادر ولی بسیار خطرناک است.
درمان قطعی ذات الریه , درمان طب سنتی ذات الریه
درمان قطعی ذات الریه , درمان طب سنتی ذات الریه
درمان قطعی ذات الریه , درمان طب سنتی ذات الریه
درمان قطعی ذات الریه , درمان طب سنتی ذات الریه