بیماری مری بارت چیست + علائم بیماری مری بارت و راه درمان آن
بیماری مری بارت چیست + علائم بیماری مری بارت و راه درمان آن
مری بارت , توجه داشته باشید که اگر سوزش معده جدی گرفته نشود، ممکن است در دراز مدت فرد را مبتلا به بیماری مری بارت کند. اما اینکه این بیماری چیست و چگونه پدید می آید ، ما در این مقاله از روزگار می خواهیم درباره علائم این بیماری و همینطور راه های درمانی احتمالی آن صحبت کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
مری بارت
دلایل زیادی برای مبتلا شدن به سوزش معده وجود دارد، ابتدایی ترین آن استرس است که به شدت بر روی دستگاه گوارش اثر خواهد گذاشت. در این مطلب قصد داریم علائم و دلایل بروز این بیماری را با هم برشماریم.
بیماری رفلاکس معده از این قرار است که مایعی اسیدی به مری بازگشت داده می شود که سبب سوزش معده می شود. برای تشخیص این بیماری از آندوسکوپی استفاده می کنند.
حتماً هم می دانید که برای آندوسکوپی یک لوله بلند و البته نازک را از راه دهان وارد مری می کنند تا با دوربینی که به ابتدای آن متصل است، بتوانند بیماری را تشخیص دهند.
علت اینکه بیماری مری بارت شکل می گیرد، بازگشت اسیدی شدیدی است که به صورت دائم شکل میگیرد. این بیماری علائم مختص به خود را ندارد، در واقع کسانی که به مری بارت مبتلا می شوند، نشانه هایی مانند: سوزش معده، بالا آوردن غذا و حالت تهوع را دارند.
اما یکی از ویژگی هایی که نشان می دهد به این بیماری مبتلا شده اید، بالا آوردن مایعی تلخ مزه است. ناگفته نماند که اکثر علائم گفته شود معمولاً بعد از صرف غذا پیش می آید.
درمان این بیماری نیز مانند بیماری ریفلاکس است. آندوسکوپی کاهنده، برداشتن مخاط مشکل دار با آندوسکوپی و در آخر جراحی. احتمال اینکه پزشک سرطانی بودن مخاط را نیز چک کند زیاد است. یعنی به همراه آندوسکوپی نمونه برداری های دوره ای هم انجام می شود. دقت داشته باشید که دوره های آندوسکوپی به تشخیص پزشک است.
داروهایی هم برای کنترل این بیماری وجود دارد که در صورت نیاز توسط پزشکتان تجویز خواهد شد. هدف از تجویز این داروها، کم کردن اسید معده می باشد.
بعضی از این داروها عبارتند از: امپرازول، لانسوپرازول، اسموپرازول و پنتاپرازول. ناگفته نماند که فقط 1 درصد از افرادی که دچار مری بارت می شوند، ممکن است به سرطان مری دچار شوند.