نشانه های اولیه آلزایمر + درمان و پیشگیری از آلزایمر
نشانه های اولیه آلزایمر + درمان و پیشگیری از آلزایمر
آلزایمر زودرس درمان آلزایمر با پودر گل سرخ درمان آلزایمر در طب سنتی علل آلزایمر در جوانی نوعی اختلال مغزی است که فرد مبتلا را به فراموشی دچار می سازد. در این بیماری، سلولهای مغز به تدریج تخریب شده و فرد دچار فراموشی می شود، به طوریکه دیگر قادر نیست خاطرات گذشته را به یاد بیاورد و یا رویدادهای جدید را در مغز خود شکل دهد.
نشانه های اولیه آلزایمر
بیماری آلزایمر چیست؟
این بیماری یک بیماری مغزی پیشرونده و غیرقابل برگشت است که به آرامی حافظه و قدرت تفکر را از بین برده و حتی توانایی انجام کارهای ساده را از فرد میگیرد. بیماری آلزایمـر به آرامی شروع میشود. این بیماری در وهله اول قسمتهایی از مغز که کنترل حافظه و زبان را به عهده دارند دربر میگیرد. آلزایمـر یک بیماری پیشرونده است. این بدان معناست که به مرور زمان قسمتهای بیشتری از مغز آسیب میبیند. زمانی که این اتفاق میافتد، علائم بیشتری دیده شده و بیماری تشدید میشود. بیماری آلزایمـر یک بیماری مهلک است که در نهایت بر تمام شرایط زندگی فرد تأثیر میگذارد.
در خلال پیشروی بیماری، پروتئین در مغز انباشته شده و ساختاری را تشکیل میدهند که به آنها "پلاک" گفته میشود. این پلاکها باعث میشود که ارتباط بین سلولهای عصبی قطع شده و در نهایت این سلولهای عصبی مرده و بافت مغز از بین برود. برخی از مواد شیمیایی مهم مغز در بیماران مبتلا به آلزایـمر کاهش مییابد. این انتقالدهندههای شیمیایی پیام، به انتقال سیگنالهای اطراف مغز کمک میکنند. وقتی که این مواد در مغز کاهش مییابند، سیگنالها به درستی منتقل نمیشوند. بیماری آلزایمـر میتواند بر جنبههای مختلف زندگی فرد تأثیر گذارد که برخی از آنها عبارتند از:
تواناییهای شناختی و عملکردی: توانایی فرد در فهم، تفکر، یادآوردن و ارتباط از این بیماری تأثیر میپذیرد.
احساسات و خلقوخو: فرد ممکن است بیانگیزه شده و تمایلی برای انجام عادات و کارهای مورد علاقه خود نداشته باشد.
رفتار: فرد ممکن است واکنشهایی داشته باشد که با ویژگیهای شخصیتی او تطابق نداشته باشد.
تواناییهای فیزیکی: این بیماری بر تواناییهای حرکتی و هماهنگیهای فرد اثر میگذارد. این تأثیرات باعث میشود که فرد قادر به انجام فعالیتهای روزمره خود نباشد.
این بیماری اگر در سنین زیر 65 سالگی اتفاق بیفتد به عنوان حمله زودهنگام آلزایمـر شناخته میشود. ابتلای زودهنگام به آلزایمـر غالباً در سنین 40 و 50 سالگی اتفاق میافتد؛ اما شنیده نشده که این بیماری برای افرادی که در دهه 30 زندگی خود هستند اتفاق افتاده باشد. افراد معدودی دچار حمله زود هنگام بیماری آلزایمـر که یکی از شایعترین انواع این بیماری بوده و ربطی به عوامل ژنتیکی ندارد میشوند.
علایم و نشانههای بیماری آلزایمر
1- اختلال حافظه
2- اختلال در انجام وظایف روزمره
3- گم کردن زمان و مکان
4- اختلال در گفتار
5- اختلال در قضاوت
6- اختلال در تفکر
7- تغییر در خلق و خو
8- جابهجا گذاشتن وسایل
9- از دست دادن یا کاهش انگیزه زندگی
10- تغییرات شخصیتی
آیا آلزایمر قابل پیشگیری است؟
تاکنون هیچ راه تضمین شده ای برای پیشگیری از آلزایـمر وجود نداشته است، اما تحقیقات اخیر روش های زیر را در پیشگیری از آلزایمـر موثر می داند.
پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر با تغذیه
براساس یافته های دانشمندان دانشگاه Cleveland در Ohio افرادی که از نظر جسمی و فکری فعال هستند به مراتب کمتر از دیگران در معرض بیماری خطرناک الزایمر قرار می گیرند. تقویت حافظه فقط با خواندن کتاب و فکرکردن امکان پذیر نیست بلکه معاشرت با دیگران ، مسافرت ، آموختن زبانی جدید، حفظ کردن شعر، آموختن موسیقی و غیره می تواند در این مورد مؤثر باشد که البته علاوه بر تمام این نکات رعایت اصول تغذیه درجلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر نقش دارد.
مصـرف گـوشـت ماهیهایی مثل قـزل آلا و مـاهــی سـاردیـن بادارا بودن امگاسهاسید چـرب خطر ابتلا به الزایمر را کاهش میدهند. آنتی اکسیدان ها، ویتامین C و E نیز در کاهش خطر آلزایمـر موثر هستند. رژیم غذایی مدیترانه ای از ابتلا به آلزایمر پیشگیری می کندیک مطالعه نشان می دهد مصرف رژیم غذایی مدیترانه ای خطر ابتلا به آلزایمـر را بطور چشمگیری کاهش می دهد. عموما از رژیم غذایی مدیترانه ای به عنوان تغذیه ای سالم یاد می شود.این رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزیجات و غلات، مقداری ماهی و مقدار بسیار کمی لبنیات و گوشت است.
عامل اصلی ایجاد این بیماری، رادیکالهای آزاد اکسید کننده هستند که با افزایش سن بیشتر تولید می شوند.اگر میخواهید جلو تولید آنهار ا بگیرید یا تولید آنها را به حداقل برسانید روزی دو تا سه لیوان آب سیب و یا سه تا چهار عدد سیب میل کنید. مطمئن باشید که ضرر نمی کنید. زردچوبـه، ضد آلزایمـر زردچوبه در درمان و پیشگیـری از بیماری آلزایمر موثر است. درطب سنتی هند، زردچوبه از هزاران سـال پیش به عنوان یک ماده ضدالتهاب در درمـان بیماریهای مزمن و ناتوان کننـده کـاربـرد داشته است.
درمان بیماری آلزایمر
بیماری آلزایمر درمان ندارد اما متخصص مغز و اعصاب داروهایی را تجویز میکند که میتواند برخی علائم را کاهش داده و سرعت پیشروی بیماری را کاهش دهد در برخی از افراد. داروهای جدید آلزایمر میتواند برای مدتی علائم مرتبط به حافظه و برخی تغییرات شناختی را کاهش دهند. دو نوع دارو که امروزه برای درمان علائم شناختی مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از:
مهارکننده کولین استراز: این داروها سطح ارتباط بین سلولی که یک انتقالدهنده عصبی (استیلکولین) آن را تأمین میکند و با بیماری آلزایمر در مغز از بین میرود را تقویت میکند. اثر این دارو کم است. مسدودکنندههای کولین استراز میتوانند علائم عصبی مانند بیقراری یا افسردگی را کاهش دهند.
معمولاً مسدودکنندههای کولین استراز عبارتند از دونپزیل (اریسپت)، گالانتامین (رازادین) و ریواستیگمین (اکسلون). مهمترین عارضه جانبی این داروها عبارتند از اسهال، حالت تهوع، بیاشتهایی و اختلالات خواب. در برخی افراد مبتلا به بیماریهای قلبی، عوارض جانبی خطرناک و جدی عبارتند از کاهش نرخ ضربان قلب و بلوک قلبی.
ممانتین (نامندا): این دارو در سلولهای شبکه ارتباطی مغز کار کرده و سرعت پیشرفت بیماری را در بیماری آلزایمر متوسط تا شدید کاهش میدهد. در برخی موارد این دارو همراه با مسدودکنندههای کولین استراز تجویز میشود. عوارض جانبی این دارو عبارتند از یبوست، سرگیجه و سر درد می باشد. برخی مواقع داروهای دیگر مانند داروهای ضدافسردگی برای کنترل علائم رفتاری که به دلیل ابتلا به بیماری آلزایمر به وجود آمدهاند تجویز میشوند.
نحوه رفتار با افراد مبتلا به بیماری آلزایمر
باید با او با لحنی ملایم و اطمینان بخش سخن گفته شود.
هنگام گیجی و سردرگمی، با بیمار نباید سرزنش آمیز رفتار کرد و اشتباهات وی را با ارائه پیشنهاد تصحیح کرد.
اگر افراد از پشت سر به او نزدیک شوند ممکن است بیمار وحشت زده یا آشفته شود.
همواره باید به سخن گفتن با بیمار ادامه داد، حتی زمانی که دیگر متوجه کلمات دیگران نمی شود. و در مورد موضوعاتی حرف زد که فرد به آنها اهمیت می دهد.
در هر زمان بهتر است فقط یک سؤال از او پرسیده و مهلتی برای پاسخ دادن به او داده شود. اگر به نظر می رسد بیمار آلزایمری متوجه گفتار دیگران نشده است، بهتر است پرسش با همان کلمات تکرار شود. اگر باز هم متوجه نشد، پس از چند دقیقه دیگر می بایست با کلمات دیگری پرسش خود را تکرار کرد.
پیش از اینکه از بیمار انجام کاری خواسته شود، بهتر است او را با نام خطاب کرد. وقتی با او صحبت می شود می بایست، تماس چشمی با وی برقرار کرد تا به تمرکز او کمک شود.
باید مطمئن شد فرد مبتلا به بیماری آلزایمر به خوبی فرد مورد گفت وگوی خود را ببیند یا صدای او را کاملاً می شنود. بدین معنی که آیا فرد مبتلا به آلزایمر در حال استفاده از عینک یا سمعک می با شد و آیا سکوت کافی در محیط برقرار است.
زمانی که با فرد مبتلا به بیماری آلزایمر صحبت می شود، رادیو و تلویزیون را خاموش کرده تا حواس وی منحرف نشود.
هرجا ممکن باشد از طنز استفاده شود، اما هرگز نباید بیمار مورد تمسخر قرار گیرد.
همه وظایف او به مراحل کوچک تر تقسیم شود. هر بار باید به فرد گفته شود که در این مرحله او چه باید انجام دهد. گفتن دستورالعمل های زیاد در یک زمان یا با سرعت زیاد، سر در گمی بیمار را افزایش می دهد. اگر فرد برآشفته شد و همکاری نکرد، مراقب بیمار می بایست کار را متوقف کرده و بعداً دوباره تلاش کرد.
باید از گفتن جملات منفی پرهیز کرد. مثلاً به جای «از خانه بیرون نرو» به او گفته شود «در خانه بمان».
درمان آلزایمر شدید , نشانه های آلزایمر
درمان آلزایمر شدید , نشانه های آلزایمر
درمان آلزایمر شدید , نشانه های آلزایمر
درمان آلزایمر شدید , نشانه های آلزایمر