آفت دهان کودک + درمان آفت دهان با رب انار
آفت دهان کودک + درمان آفت دهان با رب انار
آفت دهان نوزاد آفت دهان چیست علت آفت دهان درمان خانگی آفت دهان آفتهای دهان زخمهایی هستند که داخل دهان ظاهر شده و اغلب در داخل گونهها مشاهده میشوند. آفـت دهـان میتواند در هنگام غذا خوردن، نوشیدن یا مسواک زدن دردناک باشد. آفت گاه به گاه در دهان معمولاً بیخطر بوده و به خودی خود برطرف میشوند. در صورتی که این زخمها بیشتر از 3 هفته باقی بمانند یا بطور مکرر عود میکنند، باید به دنبال توصیههای پزشکی باشید. آفتهای دهان قابل انتقال به فرد دیگری نیستند.
آفت دهان کودک
انواع آفت دهان
آفت دهان کوچک
آفت کوچک شایعترین نوع آفت است و زخم کوچک دایرهای یا بیضی شکلی است که بدون باقی گذاشتن جای زخم ظرف یک تا دو هفته بهبود مییابد. آفت کوچک داخل گونه، روی لب، زبان و لثه و در موارد نادر در سقف دهان ایجاد میشود. اکثر این زخمها به اندازه نوک مداد است و گاهی به صورت گروهی یا خوشهای دیده میشود. هر بار چهار تا شش آفت به صورت همزمان ایجاد میشود.
آفت دهان بزرگ
آفت بزرگ از نوع آفت کوچک، بزرگتر و عمقیتر است، لبههای نامنظم دارد و بهبود آن بیش از 6 هفته طول میکشد. آفت بزرگ دهان جای زخم بلندمدتی را باقی میگذارد، در مقایسه با آفت کوچک شدیدتر است و التیام آن زمان بیشتری میبرد. هر گونه آفتی که بیشتر از سه هفته در دهان باقی بماند باید توسط دندانپزشک معاینه شود. آفتهای بزرگ معمولاً نزدیک لوزهها دیده میشود و بیمار متحمل درد زیاد، به ویژه هنگام بلع میشود. هر بار معمولاً فقط یک آفت بزرگ ایجاد میشود.
آفت دهان هرپتیفرم
آفت هرپتیفرم به بزرگی نوک سوزن است و در گروههای 10 تا 100 تایی عموماً در بین بزرگسالان دیده میشود. این نوع زخم دهانی لبههای نامنظم دارد و غالباً بدون باقی گذاشتن جای زخم پس از یک تا دو هفته بهبود مییابد.
علت های آفت دهان
زخم یا زخمهای دردناک داخل دهان، روی زبان، کام نرم (بخش عقبی سقف دهان)، یا داخل گونهها. زخمهایی در دهان که بصورت گرد، خاکستری رنگ و با لبه یا حاشیهی قرمز هستند. در حملات شدید آفـت دهـان ممکن است شرایط زیر را تجربه کنید:
تب
ضعف جسمانی
تورم غدد لنفاوی
علت دقیق بهوجودآمدن آفـت دهـان، هنوز بهدرستی شناخته نشده است، اما آنچه مشخص است این است که عوامل متعددی میتواند باعث بروز آفـت دهـان شود. گازگرفتن ناگهانی لب یا گونه از داخل، حساسیت غذایی (غذاهای تند، اسیدی یا حاوی گلوتن)، تمیزکردن بیشازحد معمول دندانها، آسیب هنگام درمانهای دهان و دندان، استفاده از خمیردندان یا دهانشویههای دارای لوریل سولفات سدیم، استرس، تغییرات هورمونی یا وجود باکتری موسوم به «هلیکوباکتر پیلوری» (همان باکتری که عامل زخمهای پپتیک است)، همهی اینها میتوانند باعث ایجاد آفـت دهـانی شوند. از طرفی اعتقاد بر این است که کمبود ویتامینهای گروه ب، روی، فولات (اسیدفولیک) و آهن میتوانند به ایجاد و پیشرفت آفـت دهـان کمک کند.
آفـت دهـان ممکن است زمانیکه شما دچار شرایط بدنی خاص یا بیماری هستید، بروز کند. شرایطی مثل:
ویروسهای تضعیف کنندهی سیستم ایمنی بدن مثل ویروس ایدز(HIV)؛
بیماری «سلیاک»، بیماری خودایمنی که جنبهی ژنتیکی دارد و در این بیماری در اثر مصرف «گلوتن» رودهی کوچک دچار آسیب میشود. در دنیا از هر 100 نفر یک نفر ممکن است به این مشکل دچار شود؛
«کولیت زخمی» یا «کولیت اولسروز»، بیماری کرون یا دیگر مشکلات روده؛
بیماری بهجت (Behcet’s disease) نوعی بیماری نادر، مزمن و التهابی با منشاء ناشناخته است که موجب التهاب در سراسر بدن از جمله محیط دهان میشود.
درمان آفت دهان با چند روش خانگی و گیاهی
برگ ریحان : برگ ریحان تازه را بجوید. این کار را دوبار در روز تکرارکنید، هر بار میتوانید 3 تا 5 برگ ریحان را بجوید. این روش را تا درمان آفت ادامه دهید.
پیاز : پیاز را به شکل خام بخورید. میتوانید همراه غذا و به عنوان چاشنی از آن استفاده کنید. پیاز به دلیل داشتن سولفور در درمان آفـت دهـان بسیار مؤثر است.
گوجهفرنگی : میتوانید در سالاد از آن استفده کنید یا بطور جداگانه بطور روزانه مصرف کنید. روش دیگر قرقره کردن آب گوجهفرنگی است. دو تا سه بار در روز این کار را انجام دهید و تا درمان آفت ادامه دهید.
روغن نعناع : روغن نعناع را مستقیماً بر روی زخمها استفاده کنید تا درد آن کاهش یابد. میتوانید دوباردر روز این کار را انجام دهید. سعی کنید روغن نعناع حداقل 15 تا 20 دقیقه بر روی زخمها باقی بماند، سپس دهان را با آب شستشو دهید.
ماست و پنیر محلی : ماست درمان مؤثری برای آفـت دهـان است. خوردن ماست دوبار در روز یا خوردن ترکیب موز و ماست برای صبحانه در بهبود آفت مفید است. پنیر محلی نیز مفید است.
درمان آفت دهان با سرکه سیب
سرکهی سیب و آب گرم را با هم مخلوط کنید و از آن بهعنوان یک دهانشویهی روزانه برای ناپدیدشدن آفـت دهـان بهرهمند شوید. سرکهی سیب حاوی اسید استیک است که میتواند باکتریهای خطرناک و بد را از بین ببرد و درعینحال رشد باکتریهای مفید و خوب را افزایش دهد. این دهانشویهی کاملا دردسترس، بهعنوان یک آنتیبیوتیک طبیعی میتواند برای آفـت دهـان بسیار پرکاربرد باشد.
درمان آفت دهان با زینک
کمبود روی میتواند با آفـت دهـان مرتبط باشد. بنابراین مصرف مکمل روی میتواند مشکل را حل کند. اما باید یادتان باشد؛ مصرف طولانیمدت قرص زینک باید حتما تحت نظر پزشک باشد.
رب انار و درمان آن در آفت دهان
"تانن" موجود در انار خواص ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده دارد و برای رفع آفـت دهـان موثر است. رب انار از تغلیظ آب انار جوشانده حاصل میشود و در صورت تهیه از انار مرغوب و فرایند بهداشتی، مصرف آن مفید است. در طی تهیه رب انار، میزان ویتامین c موجود در انار کاهش مییابد، اما “پلیفنولها” و “اسید الایژیک” انار در رب انار نیز محفوظ میماند.
درمان سریع آفت دهان,درمان گیاهی آفت دهان,علت بروز آفت دهان
درمان سریع آفت دهان,درمان گیاهی آفت دهان,علت بروز آفت دهان
درمان سریع آفت دهان,درمان گیاهی آفت دهان,علت بروز آفت دهان
درمان سریع آفت دهان,درمان گیاهی آفت دهان,علت بروز آفت دهان