خواص گوشت شتر مرغ از نظر طب سنتی + خواص گوشت شتر مرغ برای زنان باردار
خواص گوشت شتر مرغ از نظر طب سنتی + خواص گوشت شتر مرغ برای زنان باردار
خواص گوشت شتر مرغ چیست خواص گوشت شتر مرغ برای کودکان خواص گوشت شتر مرغ در بارداری گوشت شتر مرغ به عنوان یکی از کمچربترین و سالمترین گوشت های قرمز موجود در بازار است. جالب است بدانید کالری، کلسترول و چربی گوشت شتر مرغ از گوشت مرغ و بوقلمون پایین تر است.رنگ این گوشت مانند گوشت گاو قرمز می باشد، اما خصوصیات آن بیشتر شبیه به گوشت مرغ است.
خواص گوشت شتر مرغ از نظر طب سنتی
گوشت شتر مرغ از دیدگاه طب سنتی
گوشت شترمرغ از منظر طب سنتی دارای مزاج گرم و خشک است و سرکه و روغن، بهعنوان مُصلحهای این گوشت شناخته میشوند. گوشت شترمرغ، ویژگیهای مختلفی دارد که از بین آنها میتوان به این موارد اشاره کرد: تحلیلبرنده باد و برطرفکننده بلغم. گوشت شترمرغ هنوز نزد بسیاری از مردم شناخته شده نیست، اما بسیاری از افراد بهتر است که از این گوشت استفاده کنند. حتی خوردن آن برای بسیاری از بیماران ضروری به حساب میآید.
درواقع، خوردن گوشت شترمرغ برای رفع فلج، لرزش و درد مفاصل و کمردرد مفید است. علاوه بر این، مصرف این گوشت به مقابله با بیماریهای سرد رحم کمک میکند. روغن پیه شترمرغ نیز فواید مختلفی دارد. درواقع، خوردن روغن پیه آن برای تکلم کودکان و رفع سردی بدن موثر است. حتی مالیدن آن به بدن و پاها باعث تسریع در حرکت اطفال میشود. گوشت شترمرغ بهعنوان یکی از گوشتهای دیرهضم شناخته میشود که مصرف آن برای گرممزاجان خوب نیست. البته مصرف آن همراه با مُصلحات اصلی (سرکه و روغن) میتواند هضم آن را راحتتر و عوارض آن را هم برطرف سازد.
خواص گوشت شتر مرغ برای بیماران قلبی و سالمندان
کم بودن چربی بین ماهیچهای گوشت شترمرغ یکی از خواص مهم آن به شمار میرود، لذا مصرف متعادل آن برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند یا از بیماری قلبی – عروقی رنج میبرند، مفیدتر از گوشت گاو و گوسفند است. اسیدهای چرب غیراشباع موجود در بافتهای شترمرغ 30 درصد مجموع اسیدهای چرب را تشکیل میدهد، هرچند که میزان بیشتری از این نوع اسیدهای چرب نیز قابل حصول است که یکی از مزیتهای این گوشت در مقایسه با گوشت گاو و گوسفند است.
با توجه به اینکه میزان اسیدهای چرب غیراشباع موجود در گوشت جوجه 19 درصد و در گوشت گاو 5 درصد کمتر از گوشت شترمرغ است، بالا بودن نسبی میزان اسید چرب امگا – 3 در گوشت شتر مرغ (3/8 درصد) یک مزیت خوب به منظور ادامه انگیزه تولید آن محسوب میشود. در انسان استفاده از اسید چرب امگا – 3 تأثیرات مفیدی در کاهش بیماریهای قلبی – عروقی داشته و برای رشد و نمو مؤثر است، به نظر میرسد که این اسید چرب در مقایسه با اسید چرب غیراشباع امگا-6 تأثیرات مفیدی در جلوگیری از لخته شدن عروقی دارد. اکثر جیرههای غذایی افراد از لحاظ اسیدهای چرب امگا-3 کمبود دارند. این مزایا به همراه میزان بیشتر اسید چرب امگا-3 در گوشت شترمرغ باعث شده که این گوشت انتخاب ارجحی برای بیماران قلبی– عروقی و سالمندان در مقایسه با گوشت گاو و گوسفند باشد تا با اطمینان بیشتری بتوانند نیازهای پروتئینی خود را برطرف سازند.
درمان کم خونی با خواص گوشت شتر مرغ
گوشت شترمرغ از نظر پروتئین و آهن نیز از جایگاه بسیار خوبی برخوردار است و لذا برای افراد کم خون و زنان باردار انتخاب مناسبی خواهد بود. به علاوه گوشت شترمرغ میزان بالایی از عناصری مانند روی و منیزیم را داراست.
علاوه بر موارد بالا، گوشت شتر مرغ به میزان بسیار چشمگیری ترد بوده و از قابلیت هضم استثنائی برخوردار است، طوری که 90 درصد آن قابل هضم بوده و از این حیث پس از گوشت ماهی در رتبه دوم قرار دارد. در صورتی که گوشت مرغ و گاو 87 درصد قابلیت هضم دارند.
کاهش بیماری های قلبی با خواص گوشت شتر مرغ
استفاده از اسید چرب امگا-3 تأثیرات مفیدی در کاهش بیماری های قلبی عروقی داشته و برای رشد و نمو مؤثر است. به نظر می رسد که این اسید چرب در مقایسه با اسید چرب غیراشباع امگا-6 تأثیرات مفیدی در جلوگیری از لخته شدن دارد. اکثرجیره های غذایی افراد از لحاظ اسیدهای چرب امگا-3 کمبود دارند. از طرف دیگر میزان کم سدیم در گوشت شترمرغ، استفاده از آن را برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند، ممکن می سازد.
دیگر خواص گوشت شتر مرغ
1.از بین برنده بادها در بدن است.
2.بلغم را از اعضای رئیسه (قلب و مغز) و مفاصل دور میکند و از گوشتهای مناسب برای افراد چاق سرد مزاج دچار بیماری مفصلی است.
3.برای فلج، سستی و خواب رفتن اعضا، درد مفاصل، سیاتیک، نقرس، استسقا و بیماریهای سرد رحمی مفید است.
4.افرادی که دچار جوع الکلب (اشتهای کاذب بیش از حد به غذا و سیری ناپذیری) هستند بهتر است از این گوشت استفاده کنند به این دلیل که گوشت شترمرغ چرب و گرم و پُر انرژی است.
5.مصرف این گوشت به افرادی که دچار اضافه وزن هستند و کسانی که از بیماریهای قلبی رنج میبرند، توصیه میشود.
6.کم بودن چربی مربوط به پایین بودن میزان آب دار بودن گوشت است بنابراین در حین پخت محتوای چربی افزایش پیدا میکند و باعث کاهش رطوبت میشود.
7.در ابتدا گوشت شترمرغ تقریباً به عنوان یک گوشت فاقد کلسترول شناخته میشد اما با تحقیقاتی که بعداً صورت پذیرفت مشخص شد میزان کلسترول آن مشابه گوشت گاو و مرغ یعنی برابر 57mg/100g است. این گوشت در مقایسه با گوشت گاو و مرغ اسیدهای چرب مفید تری دارد.
8.گوشت شترمرغ به عنوان یک منبع غنی از آهن به شمار میرود. این گوشت محتوی آهن زیادی نسبت به تمام گوشتهای در دسترس انسانها مثل گاو و مرغ دارد و میتواند به عنوان یک منبع مهم آهن برای افراد دچار کم خونی و زنان حامله به شمار آید و برای تمام فعالیتهای متابولیکی و سلولی شامل فعالیت لوکوسیتها مفید است.
خواص گوشت شتر مرغ برای کم خونی , خواص گوشت شتر مرغ برای درد مفاصل
خواص گوشت شتر مرغ برای کم خونی , خواص گوشت شتر مرغ برای درد مفاصل
خواص گوشت شتر مرغ برای کم خونی , خواص گوشت شتر مرغ برای درد مفاصل
خواص گوشت شتر مرغ برای کم خونی , خواص گوشت شتر مرغ برای درد مفاصل