غذای تند بخوریم یا نه؟
بسیاری از ما در خوردن برخی مواد غذایی یا حتی طعمهازیادهروی میكنیم؛ به طوری كه این تكرارها به عادت تبدیل شده و نهایتاً میتوانند با گذشت زمان، اثراتی را متوجه سلامت ما كنند و گاهی اختلالاتی را نیز به وجود آورد. یکی از سؤالات رایجی که ذهن همه ما را درگیر میکند این است که غذای تند بخوریم یا نه؟
در رابطه با خوردن فلفل و غذاهای تند نیز باید گفت مصرف فلفل در افرادی که تحمل خوردن آن را دارند، مشکلی پیش نمیآورد اما در کسانی که تحمل مصرف ندارند، خوردن مواد غذایی تند میتواند سبب تحریک قلب یا دستگاه گوارش شود و در نهایت عوارضی را به همراه داشته باشد.
در جواب به سؤال غذای تند بخوریم یا نه باید گفت، به طورکلی دستگاه گوارش ممکن است تحت تأثیر 3 نوع تحریک قرار گیرد:
تحریک مکانیکی
مانند تحریک در اثر مصرف مواد غذایی دیرهضم، سفت و ناپخته مانند عدس یا نخود،
تحریک حرارتی
مانند تحریک در اثر مصرف مواد غذایی خیلی داغ یا سرد
تحریک شیمیایی
مثل تحریک در اثر مصرف مواد غذایی ادویهدار، تند و فلفلدار. همانطور که میبینیم، در بسیاری از کشورهای سراسر دنیا مردم به خوردن غذاهای تند عادت دارند و مشکلی هم برایشان پیش نمیآید. باید گفت خوردن غذاهای تند تا حدی خوب است و اگر در حد اعتدال مصرف شود محرک مناسبی است. اما اگر در مصرف شان زیاده روی کنیم ممکن است خطرناک باشد.
گفته میشود دلیل اینکه مردم در برخی کشورها غذاهای تند بیشتری میخورند آب و هوای گرم آن مناطق است.
این موضوع هنوز از نظر علمی تأیید نشده است. اما فراموش نكنید كه مصرف فلفل در حد اعتدال محرک اشتها بوده و سبب ترشح آنزیمهای دستگاه گوارش میشود.
بنابراین تا حدودی كمككننده هضم غذا خواهد بود. حتی بررسیها نشان دادهاند فلفل تا حدی مقوی بوده و نوع تازهاش سرشار از ویتامینهای گروه B و فیتوکمیکالهایی است که در سلامت مؤثر هستند.
در ضمن یادتان باشد، مصرف فلفل در صورتی که فردی با خوردن آن عصبی نشده و دچار افزایش ضربان قلب نشود، اشکالی ندارد.